Bu Blogda Ara

Translate

29 Nisan 2012 Pazar

Süper Final'de 3.Hafta


İBB-Sivasspor : İBB 20 gün önce deplasmanda devirdiği Sivasspor'u bu kez kendi sahasında 4-2 ile devirerek grupta ilk galibiyetine ulaştı. Maça kötü başlasa da hakem vasıtasıyla öne geçen Boz Baykuşlar, rakibinin penaltı kaçırdıktan sonra oluşan demoralizasyonundan da faydalanarak çok önemli bir galibiyet aldı.
Takımın gollerini atan Webo 14, Doka 12, Serhat ve Ömer Can ise ilk gollerini attılar. 3.golü atan Doka için ayrı bir parantez açıyorum. Gerçekten çok kıvrak,estetik,ayaklarına hakim,teknik bir oyuncu.Stilini eski Fenerbahçeli Santos'a benzetiyorum. Yazın büyük takım transferi yaparsa kimse şaşırmasın. Turuncu-Mavililer bu galibiyetle henüz herşey bitmedi dedi ve deplasmandaki maç öncesi rakibiyle puanını eşitledi. Zor olacak ama İBB'nin aralarındaki son 2 karşılaşmayı kazanmanın verdiği öz güvenle karşılaşmaya çıkacağı kesin.. Sivasspor ise kazanabileceği bir maçı kaybetmenin üzüntüsü içerisinde. 2-2 iken koparabilecekleri maçta Eneramo penaltı atışından faydalanamayınca sonuç farka gitti. Şimdi bu maçı unutup sahalarındaki karşılaşmayı düşünmeliler. Rıza Çalımbay son 2 maçı kaybettikleri rakiplerini daha iyi analiz etmeli. Bu arada takımın 2 golünü atan ve bir de penaltı atışından faydalanamayan Eneramo'nun gol sayısını 14 yaptığını ekleyelim.. Hakem Abdullah Yılmaz ise özellikle Sivasspor aleyhine yaptığı hatalarla maça gölge düşürdü. Doka'nın kendini atışına verdiği penaltının penaltıyla alakası yok,bir de üstüne Doka'ya kart gelmeliydi. Navratil'e gösterdiği 2.sarı kart ise tam bir fiyasko. Kalibresi ancak Bank Asya'ya yetebilecek bir hakemi Süper Final'e vermek MHK'ya yakışmadı, zannediyorum ki Abdullah Yılmaz bundan sonra uzun bir dinlenme dönemine girecektir..


Trabzonspor-Galatasaray : Galatasaray deplasmanda Trabzonspor'u 4-2 yenerek Şampiyonluk grubunda kritik 3.haftayı kayıpsız geçti. Baştan sona üstün bir oyun sergileyen Sarı Kırmızılılar rahat ve haklı bir galibiyet aldı. Takımda Selçuk 14, Necati 13, Eboue ise 3.golüne imza attı. Anlaşılan Galatasaray Kadıköy'e kadar puan kaybetmeyecek ve eğer Fenerbahçe de kaybetmezse 6.hafta Kadıköy'de tam manasıyla bir Süper Final var.. Trabzonspor için çok fazla söylenecek bir şey yok. Takım aldığı bu mağlubiyetle Şampiyonlar Ligi şansını da matematiksel olarak kaybetti. Golleri kaydeden Colman ise ligdeki gol sayısını 4 yaptı. Geçen seneki Trabzonspor ile bu senekinin alakası yoksa Şenol Güneş şapkayı önüne koyup düşünmeli ve hatayı kendinde aramalı. Plansızlık ve yanlış transferlerin Süper Final'de figüran konumuna gelmelerinde etkisi çok açık.. Hakem Bülent Yıldırım'a ise fazla iş düşmese de verdiği penaltı kararında hatalıydı. Eğer penaltıyı veriyorsa da Muslera'ya verilen kartın rengi sarı değil kırmızı olmalıydı..


Eskişehirspor-Bursaspor : Eskişehirspor, hafta içi kupa yarı finalinde elendiği Bursaspor'u bu kez 2-0 yenerek Avrupa Ligi grubunun liderliğine yükseldi. Oyunun genelinde üstünlüğünü kabul ettiren Es-Es duran toplar dışında rakibine pozisyon da vermedi. Ev sahibinde özellikle kaleci Kayacan'ı çok beğendim. Genç yaşına rağmen kendine güveni ve kritik hamleleriyle dikkat çekti. Bugün İvesa da kadroda olmadığına göre onun için seneye Eskişehirspor'un birinci kalecisi diyebiliriz. Takımın gollerini kaydeden Diego 7, Pele ise ilk golünü attı. Ersun Yanal'ın talebeleri bu kritik ve çok da önemli galibiyeti alarak rakiplerinin (Sivasspor-İBB) bir adım önüne geçti. Eğer önlerindeki Bursaspor maçını da kazanırlarsa, Sivasspor deplasmanına finale çıkarlar.. Bursaspor ise bol rotasyonlu kadrosuyla çıktığı 2.Süper Final deplasman maçında 2.yenilgisini aldı. Bu yenilgi Ertuğrul Sağlam'ı rahatsız etmese de karşılaşmanın 90.dakikasında Serdar Aziz'in yaptığı hareket ile çileden çıkmıştır. Rakibine gereksiz ve kontrolsüz çift dalmanın cezası kırmızıyla sınırlı kalmaz, disiplinsizliğe gelemeyen Sağlam da oyuncusuna gereken cezayı verir diye düşünüyorum..


Fenerbahçe-Beşiktaş : Fenerbahçe kendi sahasında konuk ettiği Beşiktaş'ı zor da olsa 2-1 yenerek şampiyonluk iddiasını sürdürdü. İlk yarıda rakibine göre üstün olan ev sahibi oyunun karşılığını alamayınca 2.yarıya gergin başladı. Zira ikinci yarı başında kalelerinde golü gördüler. Yedikleri golden hemen sonra Stoch'un frikikten attığı gol ise şanslarıydı. Skor 1-1 iken Volkan'ın sakatlığına rağmen çıkardığı Q7'nin şutu maçın kırılma anı oldu. Daha sonra son 10 dakikaya girilirken yine bir duran top organizasyonuyla galibiyet golünü attılar ve iddialarını sürdürdüler. Takımın baya bir efor sarf ettiği kesin, Perşembe günü zorlanabilirler de ama Alex ve Emre'nin döneceğini unutmayalım. Sezonun Fenerbahçe adına yıldızlarından Stoch'un 12.lig golü ise yine jeneriklikti. Aykut Kocaman şampiyon olmak istiyorsa takımını ilk haftaki Trabzonspor maçı gibi oynatmalı. Bu oyun İnönü ve Avni Aker'de yetmeyebilir.. Beşiktaş ise kayıp sezonun son maçlarını oynuyor. Bir an önce bitse de kurtulsak havasındalar. Belki de Süper Final'in en iyi futbolunu oynadıkları bir maçı da mağlup tamamladılar. Egemen'in bu sezonki 2.golünden sonra oyunu tutamayınca mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Yine de Siyah Beyazlılar onurlu futbolu ve duruşuyla başka takımlara ders verdiler. Beşiktaş'ın Galatasaray karşısında da oyunu bugünden farklı olmayacaktır.. Hakem Halis Özkahya ise oyunun kontrolünü hiç bir şekilde sağlayamadı. 11 sarı kart zaten bunun göstergesi. Volkan'a taban giren Edu'yu atamadı, kendisinin otoritesini yerle bir eden Beşiktaşlı futbolculara kartını kullanamadı. Kendisine hakaret ettiğini itiraf eden Rüştü'yü atmadı, bir de üzerine Rüştü'ye hakaret ettiği ortaya çıktı. Hüseyin Göcek ve Abdullah Yılmaz'dan sonra Halis Özkahya'nın da uzun bir dinlenme alacağı bu akşamdan belli oldu..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder