Bu Blogda Ara

Translate

19 Nisan 2012 Perşembe

Bir zamanlar bir Serhat vardı


2000 yılının Haziran ayında o dönemki gurbetçi futbolcu furyasında Fenerbahçe'ye imza attığında kimse tanımıyordu Serhat'ı. Henüz 19 yaşında geldiği bu kulüpte o kadar başarılı olabileceği nasıl bilinebilirdi ki. Almanya patentli genç futbolcu yaz kampında kumaşını gösterdi ve hazırlık maçlarında birbirinden güzel goller atmaya başladı. Herkes birden bire kim bu Serhat demeye başlarken o dönem Galatasaray'ın 4 yıl üst üste şampiyonluk hegomonyasını kırmak üzere göreve gelen Mustafa Denizli ona şans verdi. İşte Serhat Akın'ın kaderi burada değişti.
Denizli döneminde ilk golünü Eylül 2000'de Yimpaş Yozgat'a atan genç Serhat, genellikle yedek geçirdiği ilk sezonunda ligde 9,Türkiye Kupasında 5 olmak üzere toplam 14 gol kaydetti. Serhat'ın genç yaşında Fenerbahçe'de gösterdiği çıkış onu Ümit Milli Takıma taşıdı ve orda da 4 gol attı. Fenerbahçe sezon sonu şampiyon olurken Serhat ise daha ilk sezonunda en çok gelişme gösteren genç futbolcusu seçiliyordu..


Bir sonraki sezon da Serhat ve Mustafa Denizli için iyi başlasa da devamı gelmedi. Aralık 2001'de Diyarbakırspor'a karşı alınan 3-0'lık yenilgi Denizli'nin sonu oluyordu. Onun yerine göreve gelen Lorant ile Almancası vasıtasıyla iyi ilişkiler kuran genç yıldız sezonu 1 i kupada olmak üzere 17 golle tamamladı. Ayrıca bu dönemde ilk Milli maçına da çıkan Serhat 27 Mart 2002 tarihinde Bulgaristan'a karşı hat-trick yapmayı başardı. Fenerbahçe'de ki 3.sezonuna girerken Serhat artık bir yıldızdı. Derbi maçlarında attığı goller, kendisine takılan Kadıköy'ün Boğası lakabı genç oyuncuyu iyice mest ediyordu. 2002/2003 sezonuna da Milli Takım vasıtasıyla hızlı girip 4 maçta rakip fileleri 5 kez havalandırsa da aynı grafiği Fenerbahçe'de gösteremedi. Kasım ayına kadar Fenerbahçe'de gol bulamayan genç oyuncu bu dönemde yükselişe geçti ve 3 maçta 5 gol attı. (2'si 6-0'lık maçta Galatasaray'a karşı) Daha sonra takımın çalkantılı grafiğinden etkilenmiş olsa gerek tam 5 ay gol atamadı. Oğuz Çetin ile tartıştığı gerekçesiyle kadro dışı kaldı ancak daha sonra özür dileyip affedildi. Affedilen genç yıldız Mart 2003'de golle dönse de bu o sezon için Serhat'ın son golü oldu ve sezonu sadece 6 golle tamamladı. Alınan 6.lık ve yaşanılan başarısızlık sonrası Aziz Yıldırım göreve Daum'u getirdi. Daum ile beraber alışık olduğu forvette değil sağ açıkta oynamaya başlayan Serhat bir çoğu kritik 9 gol attı ve 2003/2004 şampiyonluğunda büyük pay sahibi oldu. Sonraki sezonunda ise özellikle devre arasında Anelka'nın takıma katılmasının ardından yedek kalmaya başladı. O sezon akıllarda gollerinden çok asistleriyle kaldı. (Sakaryaspor maçında Luciano'ya yaptığı asist ve ManU maçında Tuncay'a yaptığı asist) Sadece 2 gol atabildiği bu sezonun sonunda Fenerbahçe'de 5.yılında 3.şampiyonluğunu yaşıyordu..


Sarı Lacivertli takımla biten kontratını uzatmayan 24 yaşındaki oyuncu Haziran 2005'de Belçika Jupiter Ligi takımlarından Anderletcht ile sözleşme imzaladı. İmzadan sadece 1 ay sonra hazırlık maçında Fenerbahçe'ye rakip olunca ağladığı söylenir, ne kadar doğru bilinmez. O sezon Anderletcht şampiyon olurken Serhat Akın 10 gol 6 asistle bu başarıda büyük pay sahibi olur. Bu şampiyonlukla Avrupa kulüplerinde forma giyip şampiyonluk yaşayan ilk Türk oyuncusu olmayı başarır. Ertesi sezon ise onun için iyi gitmez. Sakatlık sonrası gözden düşer, 7 maçtan sonra devre arası eski hocası Daum'un takımı Köln'e kiralık olarak gider. Almanya'da çıktığı 7 maçta 1 gol atar ve büyük umutlarla yeniden Anderlectht'e döner. Ancak gurbetçi oyuncu yine umduğunu bulamaz, büyük sakatlıklar yaşadığı 2007/2008 sezonunda sadece 15 maça çıkıp 3 gol atar. Belçika ekibi yaşadığı sık ve büyük sakatlıklar sonrası onunla yola devam etmek istemez. Ve böylece Kadıköy'ün boğası 27 yaşında ülkeye geri dönüş yapar. İsmi uzun süre Beşiktaş ile anılsa da Kocaelispor'a imza atar. 11 maçta oynadıktan sonra parasını alamadığı gerekçesiyle kontratını tek taraflı fesheder ve Konyaspor'a transfer olur. Burda da 11 maça çıkan ve 1 gol atan Serhat takımının küme düşmesini engelleyemez..


Konya'da da umduğunu bulamayan Serhat 2009 yaz transfer döneminde hiç bir kulüple anlaşamaz. Bunun üzerine kendini bulmak üzere 14 Kasım 2009 tarihinde futbola başladığı kulüp olan Karsruhe'ye döner. Ancak kulüp oyuncunun kendisini kanıtlamasını ister ve 2.takımına yollar. Serhat burada 5 maçta 4 gol atarak kendini gösterir ve devre arasında A Takıma yükselir. A takımda ise yine hayal kırıklığı yaşatır. 8 maçta sadece 1 asist yapabilir. Sonraki sezon Karsruhe'de ki son sezonudur. Başarısız geçen bu yılda da A takımda 10, 2.takımda 3 olmak üzere 13 maça çıkar ve sadece 1 tane o da Karlsruhe'nin 2.takımında gol atabilir. Artık Almanya defteri kapanmıştır. 2011/2012 sezonu öncesinde teknik direktörlüğünü Fenerbahçe'den takım arkadaşı Yusuf Şimşek'in yaptığı 2.Lig Beyaz grup ekiplerinden Turgutlu ile anlaşır. Devam etmekte olan sezonda çıktığı 20 maçta 14 gol atar ve takımına şampiyonluğa giden yolunda büyük katkı verir Serhat..


Artık 31 yaşında ve futbol kariyerinin son 1-2 sezonunu yaşamakta. 2005 yılında istim üstündeyken Fenerbahçe'den ayrılmasa yine herşey böyle mi olurdu bilinmez. Ama durum ortada. Serhat Fenerbahçe'den ayrılırken, Fenerbahçe'de kalmayı tercih eden Volkan Demirel, Selçuk Şahin, Semih Şentürk, Alex De Souza halen takımın kadrosunda. Şimdi onlar nerede Serhat nerede. Sahi bir zamanlar bir Serhat vardı dimi..







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder