Bu Blogda Ara

Translate

25 Nisan 2012 Çarşamba

Plansız güç, güç değildir !


Türk Futbolunda deprem etkisi yaratan 3 Temmuz süreci Trabzonspor'u da önemli ölçüde etkiledi.2010/2011 sezonunu Fenerbahçe ile aynı puanda lig 2.si olarak bitiren kulüp iddianame'ye göre teşvik faaliyeti yürütmekle suçlandı. Bu iddialarla Başkan Sadri Şener, Asbaşkan Nevzat Şakar, Genel Sekreter Hasan Yener, Genel Sayman Temel Tarık, Güvenlik İşlerinden sorumlu Zeki Mazlum ile kulüp sürece dahil oldu. Ortalık durulduktan sonra Trabzonspor yönetimi geçtiğimiz sezonki şampiyonluğun kendilerine verilmesini istedi.
Aklı başında bütün Trabzonspor taraftarının da artık kabul ettiği gibi bu meseleye verilen önem takımın planlanmasına verilmeyince geçtiğimiz sezona göre daha güçsüz bir takım kuruldu. Önemli oyuncular kaybedildi. Selçuk,Engin ve Ceyhun Galatasaray'a, Egemen Beşiktaş'a, Umut Toulouse'a, Jaja ve Yattara Katar'a, Cale ise Wolfsburg'a imza attı. Giden isimlerin yeri doldurulamadı. Bütün bir sezon Burak Yılmaz'ın tek başına gösterdiği etkileyici performansla geçti. Bazı maçlarda o bile yeterli olmadı. Burak'ın durduğu maçlarda takımda durdu..

Normal sezonu 3. bitiren Fırtına, Şampiyonlar Ligi iddiasıyla girdiği Süper Final'de daha ilk maçtan Fenerbahçe'ye 2-0 mağlup olunca bu iddia da mucizelere kaldı. 2.hafta kendi sahalarında kendilerinden de kötü durumdaki Beşiktaş'ı 1-0 yenerek en azından Avrupa Ligi biletini ceplerine koydular. Şimdi Trabzonspor'un 2011/2012 sezonunu takım olarak (Burak Yılmaz dışında takım !) değerlendirelim. İyi okumalar !

KALECİ : Bordo Mavili takımın kuşkusuz en başarılısı kaleci mevkisi oldu. Geçtiğimiz sezon Kasımpaşa maçında sakatlanarak uzun süreli bir sakatlık yaşayan Onur bu sezonu pas geçti. Ondan görevi devralan ve kariyerinin en başarılı sezonunu geçiren Tolga Zengin, genç kalecinin boşluğunu ziyadesiyle doldurdu. 36 maçın tamamında forma giyen Gümüşhane doğumlu kaleci başarılı İnter performansıyla efsaneleşti. Geçtiğimiz aylarda Onur ile de kontrat yenileyen Karadeniz temsilcisinin bu mevkide herhangi bir ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum..

DEFANS : Şampiyonluğa oynayan takımlarda kemikleşen defans hattı Trabzonspor'da bir türlü istikrarı yakalayamadı. Bunun sonucunda takım neredeyse her maç gol yedi. 33 maçla Giray, 32 maçla Celutska diğer arkadaşlarına göre başarılı denebilecek bir performans sergilediler. 35 maçla Serkan, 26 maçla Cech, 23 maçla Mustafa Yumlu vasat olarak adlandırılacak cephede. 7 maçta görev alan genç sol bek Ferhat ise iz bırakamadı. 15 maçla Glowacki ve hiç görev yapamayan Tayfun Cora hayal kırıklığı yaşattı. Kulübe yakın kaynaklar bu 2 futbolcu ile yolların ayrılacağını söylüyor. Şenol Güneş öncelik olarak yeni sezonda Serkan Balcı ve Cech beklerinin yanında Giray'a eşlik edecek kaliteli,devamlılığı yüksek bir stoper transfer etmeli. Ve mutlaka sağlam ve istikrarlı bir savunma hattı oluşturmalı..

ORTA SAHA : Bordo Mavililerin 82 puanla 2.olarak tamamladığı geçen sezona göre bu sezon en çok değişiklik orta saha mevkisinde yaşandı. Değişiklikler sonrasında yeni monte edilen isimlerin başarılı olduğunu söylemek güç. Öyle ki bu durum puan sıralamasından da anlaşılabiliyor. İsim bazında değerlendirmeye başlayalım. 32 maçla Colman, 23 maçla Zokora ve 15 maçla Olcan önümüzdeki sezonda takımın en önemli oyuncuları olacaklar. Yine Karşıyaka'dan transfer Aykut Akgün Trabzonspor kariyerine 24 maçla iyi sayılabilecek bir giriş yaptı. 34 maçta görev alan Alanzinho ve 24 maçta oynayan Volkan Şen ise istikrarsız bir sezon geçirse de gününde olduklarında iyi maçlar çıkardılar. Bordo Mavili ekipte sezonun en büyük hayal kırıklığı ise kuşkusuz Adrian oldu. 34 maçta görev alan ve önemli maliyetlerle kulübe kazandırılan Polonyalı uyum sürecinden mi bilinmez kötü bir sezon geçirdi. 1 sezon daha şans verilebilir ama sabır sözcüğünün Trabzon şehrinin karakterine uymadığını biliyoruz. Sezon genelinde sakatlıklarla boğuşan Barış Özbek 2 maçta forma giyebildi. Takımın genç oyuncuları Jebrin hiç oynayamazken, Sercan Kaya 2 maçta görev aldı. Geçtiğimiz sezonun devre arasında takıma katılan ve bu sezon şans bulamayan Piotr Brozek ile yollar ayrıldı ayrılacak. Aslına bakılırsa Colman-Zokora-Olcan-Volkan gibi iyi bir dörtlü ellerinde olsa da istikrarsızlık en büyük problem. Önümüzdeki sezon Şenol hoca transferden önce bu sıkıntıyı aşmaya çalışacaktır..

FORVET : Aslında bu başlığa forvet yazmak yerine Burak Yılmaz yazmak içimden gelmedi değil. Öyle ki yıldız isim forvet mevkinin kaydettiği 40 golün 32'sini tek başına kaydetti. Ama son zamanlarda ortaya çıkan şahsilik ve formsuzluk kırdığı rekora rağmen yıldız oyuncu ile yolların ayrılabileceği düşüncesini gündeme getirdi. Burak'ın yanı sıra 6 gol atan Halil Altıntop'un da başarılı olduğu söylenebilir. 28 maça çıkıp sadece 2 gol kaydeden Henrique topun ağzında görünüyor. Gönderilmesi an meselesi. Ligin 2.haftasında İBB maçında bağlarını kopararak sezonu kapatan Vittek'den ise önümüzdeki yıl çok şey bekleniyor. Önümüzdeki sezon için Burak ve Henrique'in ayrıldığını varsayarsak Halil ve Vittek'in yanına kaliteli bir forvet transferi şart..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder