Bu Blogda Ara

Translate

22 Nisan 2012 Pazar

Süper Final'de 2.Hafta


Bursaspor-İBB : Bursaspor olağan 11'inden bir çok farklı isimle çıktığı ve 1-0 geriye düştüğü maçta İBB'yi 3-2 mağlup ederek Avrupa Ligi yarışında yeniden iddialı konuma geldi. Maça başlarken aklı İzmir'de bedeni Bursa'da olan Ertuğrul Sağlam çıkardığı kadro ile maçta yaşanacak olası puan kaybını önemsemediğini gösterdi.
Ancak buna rağmen futbolcular ve taraftarlar hocaya eşlik etmeyince zorlansalar da 3 puan geldi. Holmen'in attığı golde şanslıydılar bunu belirtmesek olmaz. Ayrıca takımda Sestak 2, Turgay ise 4.golünü attı. Önümüzdeki 7 gün içinde 2 kere Eskişehirspor ile oynayacaklar. Büyük ihtimalle kaderleri bu 2 maçta belli olacak. Bakalım Sağlam'ın rotasyonuna değecek mi,göreceğiz.. İBB ise kendi sahasında aldığı Eskişehirspor beraberliğinden ardından Bursa'da da kaybederek şansını iyice zora soktu. 1-0 da öne geçmelerine rağmen skoru koruyamayınca mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Özellikle Holmen'in kendi kalesine attığı gol tam anlamıyla şanssızlıktı. Takımın gollerini atan Doka 11, Holmen ise 7.gollerine ulaştılar. İBB'nin işi bundan sonra çok zor. Ama zoru başarabilirler. Bunun için 2 hafta önce yendikleri güçlü Sivasspor'ı yine yenmeleri gerekecek..



Eskişehirspor-Sivasspor : Es-Es iyi oynadığı ve bir çok pozisyondan faydalanamadığı maçta Sivasspor ile 1-1 berabere kalarak büyük avantaj yitirdi. Ersun Yanal'ın öğrencileri maç boyunca rakiplerine oranla daha iyi bir oyun ortaya koymalarına rağmen bir türlü 2.golü bulamayınca karambolden yedikleri golle 1 puana razı oldular. Atamayana atarlar futbolun temel kuralıdır ve çoğu zaman işler, Eskişehirspor da bu kuralın son kurbanı oldu. Takımın golünü mükemmel bir trivela şutuyla kaydeden Batuhan 2.Süper Final maçı sonrası 2.golüne ulaşırken ligde de gol sayısını 5 yaptı. Önümüzdeki hafta içinde Bursaspor ile 2 maç oynayacak Es-Es, tıpkı Yeşil Beyazlı ekip gibi kaderlerini bu maçlarda belli edecek.. Sivasspor ise oldukça kötü oynadığı maçtan Navratil'in duran topta karambolden bulduğu golle 1 puanla ayrılmayı başardı. Oyun olarak çok kötüydüler ama onlar için önemli olan skor ve bunu da istedikleri gibi başardılar. Takımın tek golünü atan Navratil 4.golüne ulaştı. Yiğidolar haftaya İBB ile oynayacaklar. Şu an hem fikstür hem puan itibariyle en avantajlı takım gözükseler de futbol topunun yuvarlak olduğunu unutmamak lazım..


Trabzonspor-Beşiktaş : Süper Final'in 3.lük 4.lük maçı diyebileceğimiz maçta karşı karşıya gelen iki ekipten Trabzonspor, Beşiktaş'ı 1-0 mağlup ederek rakibine göre büyük avantaj sağladı. Galibiyetin bir diğer anlamı ise takımın Buraksız da büyük maç kazanabiliyor olduğunu göstermesi oldu. Tek golü atan Halil Altıntop ise 6.golüne ulaştı. Bordo Mavili takımın az da olsa Şampiyonlar Ligi şansı sürüyor. Yarın Fenerbahçe'nin olası mağlubiyetiyle haftaya içerde Galatasaray'ı yendikleri takdirde bu şansları daha da artabilir. Galatasaray maçı artık 1 kat daha önemli.. Beşiktaş ise Fikret Orman idaresinde çıktığı 5.maçı da kazanamamanın verdiği hüznü yaşıyor. Üst üste 17.maçlarında da gol yiyerek negatif anlamda bir rekor da kırdılar. Siyah Beyazlılar Süper Final'de çıktıkları 2.maçını da kaybederken Şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligini geçtim, Avrupa Ligi'ni bile ateşe attılar. Demoralize görüntüleriyle Fenerbahçe karşısında da puan çıkarmaları da zor görünüyor. Başkan Fikret Orman'ın seneye büyük çaplı bir değişim yapması şart. Göreve geldiğinden beri Carvalhal'in sistemini devam ettiren, hiç bir değişiklik ortaya koyamayan 3 maçta 2 yenilgi 1 beraberlik alan Tayfur Havutçu'nun da bu performansla takımın başında kalması zor gözüküyor. Ve insan sormadan da edemiyor Carhalval'in suçu neydi ?



Galatasaray-Fenerbahçe : Fenerbahçe Süper Final'in 2.haftasında TT Arena'da Galatasaray'ı 2-1 mağlup ederek rakibiyle arasındaki puan farkını 2'e indirdi. Şimdi ipler Sarı Lacivertlilerin elinde. Fenerbahçe önündeki 4 maçı da kazandığı takdirde şampiyon olacak. 2 de kupa maçı var, yani Sarı Lacivertlileri 6 final maçı bekliyor. Takımın ilk yarıdaki kontrollü oyunu, golü yedikten sonra toparlanıp 2'yi bulması gecenin artıları olsa da, eksileri de bir hayli fazlaydı. Kocaman değişiklik yapmak için Galatasaray'ın gol atmasını bekledi. Eğer Stoch'u 2.yarının ilk 15 dakikasında oyuna alsa galibiyet bu kadar zahmetli gelmezdi. Yine de 2.golün yapımında hocanın oyuna aldığı Özer-Bienvenu-Stoch iş birliğinin olması dikkat çekti. Takımda Ziegler 1, Stoch ise 11.golüne imza attı. 2 goldeki Alex ve Bienvenu asistlerine de şapka çıkarmak lazım. Gerçekten mükemmeldi. Haftaya Beşiktaş ile Kadıköy'de oynayacaklar. Her ne kadar Beşiktaş bitik gibi gözükse de sonuçta derbi. Fenerbahçe bu maçtaki gibi değilde ilk haftaki Trabzonspor maçındaki gibi oynarsa rahat bir galibiyet alır.. Galatasaray ise rakip kaleye 28 şut gönderdiği bir maçı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor. Görünen o ki demoralize de olmuş durumdalar. Ama Terim öğrencilerine bu mağlubiyeti unutturmalı. Sonuçta lider hala Galatasaray. Mükemmel bir frikikle skora dengeyi getiren Selçuk'un ligdeki 12.golüne imza attığını belirtelim. Haftaya 3.lüğü perçinlemek isteyen bir Trabzonspor ile oynayacaklar, bu demoralize durum o maça da yansırsa puan kaybı muhtemel gözüküyor.. Maçın hakemi Fırat Aydınus Fenerbahçe'nin galibiyeti nedeniyle çok konuşulmasa da verdiği kararlarla saç baş yoldurdu. Takdir haklarını sürekli ev sahibi lehine kullandı. Verdiği vermediği faullerle sakin bir insan olan Aykut Kocaman'ı bile çıldırttı. Açıkçası ismi açıklandığında duyduğum güveni boşa çıkardı. Performansıyla hayal kırıklığı yaşattı..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder