Bu Blogda Ara

Translate

15 Nisan 2012 Pazar

Süper Final'de 1.Hafta


İBB-Eskişehirspor : İBB Olimpiyat Stadında konuk ettiği Eskişehirspor ile Süper Final Avrupa Ligi grubunun açılış maçında 1-1 berabere kaldı. Ev sahibi ekip galibiyeti daha çok hak etmesine rağmen girdiği pozisyonlardan faydalanamayınca 1 puanla yetindi.
Özellikle Webo kaçırdığı pozisyonlarla saç baş yoldurdu. Güzel bir kafa golü atıp takımına puanı getiren isim olan Doka ise golün her türlüsünü atabileceğini göstermiş oldu. Bu gol ayrıca Brezilyalı'nın bu sezonki 10.golü. İBB haftaya deplasmanda Bursaspor ile karşılaşacak, zor maç olacağı kesin. Yenilmeden dönmek ilk tercihleri olacak.. Es-Es ise Batuhan'ın bu sezonki 4.golü ile erken öne geçmesine rağmen Doka'yı durduramayınca sahadan 1 puan ile ayrıldı. Aslında oyunun geneline bakılırsa Ersun Yanal ve talebeleri bu puana sevinmeli. Öte yandan Kamara'nın karşı karşıya ayağının kayarak kaçırdığı bir gol var ki orda skor 2-0 olsa maç kopacaktı, yoğun yağmurun azizliğine uğradılar. Takımda son haftaların formda oyuncusu Erkan Zengin ise yükselişini sürdürdü. Yaptığı şık asistin yanı sıra etkili oyunuyla da günün en dikkat çekici ismi oldu. Öyle yada böyle bu maçta yenilmemek önemliydi ve başardılar. Şimdi önlerinde Sivasspor maçı var. Liderlik için haftaya kesin kazanmaya oynayacaklar..



Sivasspor-Bursaspor : Sivasspor hafta içi kupada uğradığı ağır yenilgiyi hak etmediğini Bursaspor karşısında aldığı 4-0'lık galibiyetle gösterdi. Kırmızı Beyazlılar kupa hezimetinden sonra gerekli dersleri almış ki rakiplerinin zaaflarından çok iyi faydalandılar. Pinto-Batalla ikilisini de iyi savununca farklı galibiyet kaçınılmaz oldu. Sivasspor'un gollerini atan Eneramo 12, Grosicki 7, Rajnoch ise 4.golünü attı. 11 ay sonra ilk kez kaleye geçen ve gol yemeyen Korcan'a da geçmiş olsun diyorum. Kuşkusuz Süper Final'e böyle sükseli bir galibiyetle başlamak Sivasspor adına büyük avantaj ama gevşememeliler. Haftaya deplasmanda Eskişehirspor ile oynayacaklar. Mutlak galibiyet parolasıyla çıkacak rakiplerine karşı yenilmemek ilk tercihleri olmalı.. Bursaspor ise hafta içi oynanan kupa maçının tamamen dışında bir kadro ile sahaya çıkarak yenilgiyi hak etmiş. Söylenecek fazla söz yok, bu maçı bir an önce unutup haftaya İBB'yi kesin yenmeliler.. Son bir not. Bursaspor'un durum 0-0 iken bulduğu gol çok bariz gol. Hakem es geçmiş. O gol verilse her şey farklı mı olurdu bilinmez..


Fenerbahçe-Trabzonspor : Fenerbahçe olmak yada olmamak adına çıktığı maçta Trabzonspor'u 2-0 yenerek şampiyonluk yarışındaki iddiasını gösterdi. Sarı Lacivertliler maça durgun başlasa da Alex'in ara pasıyla Sow'un karşı karşıya kaldığı pozisyondan sonra oyun üstünlüğünü ele aldı ve bir daha da bırakmadı. Gecenin yıldızı olan 1 gol 1 asistle oynayan Cristian gol sayısını 7 yaptı. Hem ofansta hem defansta mükemmel oynadı. Brezilyalının en büyük sorunu canı istediği zaman oynaması. Yoksa çok iyi futbolcu ve muhtemelen kontratı da uzatılacatır. Moussa Sow da 11.maçında 7.lig golünü atarak ne kadar isabetli bir transfer olduğunu bir kez daha gösterdi. Maçın görünmeyen kahramanlarından Emre bu takım için elzem. 1 Nisan'daki maçtan önce yazmıştım,haklı çıktığıma sevindim. Aykut hoca bir daha gerekmedikçe onu kadro dışında tutmamalı. Volkan da skor 2-0 olduktan hemen sonra Serkan'ın şutunu çıkararak alkışları topladı. Kısacası Fenerbahçe'de vasat oynayan oyuncu yoktu, bütün oyuncular en az 4 yıldızlık oynadılar. Bütün bunlara rağmen Aykut Kocaman son haftalarda ritmi düşen Stoch'u unutmamalı. Maçtan sonra kendisiyle konuşacağım diyen Kocaman Slovakyalı'yı ne olursa olsun takıma kazandırmalı, Süper Final'de çok lazım olacak. Haftaya zorlu Galatasaray derbisi var. Fenerbahçe, Galatasaray'ın İnönü'de yaşayacağı olası bir puan kaybında Arena'dan yenilmeden dönerse büyük avantaj kazanır. Yenilmemek şart.. Trabzonspor ise büyük bölümünde kötü olduğu ve hak ettiği bu mağlubiyetten sonra 2.şansını mucizelere bıraktı. Artık 3.lüğü koruyarak Avrupa Ligi'ne direk gitmeyi hedefleyecekler. Önlerindeki maçları kazanmalılar. Bordo Mavililerde oyunda hiç bir etki yaratamayan Burak Yılmaz için Avrupa yolcusu gibi görünüyor diyebilirim. Bu saatten sonra kalsa da bişey katacağını düşünmüyorum. Haftaya 3.lük yarışında direk rakipleri Beşiktaş ile oynayacaklar. Evlerinde kazanmalılar..


Beşiktaş-Galatasaray : Galatasaray deplasmanda Beşiktaş'ı 2-0 ile geçerek şampiyonluk yarışında önemli bir deplasmanı kayıpsız geride bıraktı. Selçuk,Engin,Elmander,Necati gibi isimlerin etkisiz olduğu gecede sahneye Felipe Melo ve Hüseyin Göcek(!) çıktı. Hakeme sonra değineceğim için geçiyorum. Melo'nun golle dönmesi ise takım adına olumluydu. Brezilyalı 11.golünü atarken, yedek kulübesinin en iyi alternatiflerinden Aydın da 2.golüne imza attı. Haftaya Arena'da Fenerbahçe karşısında bu futbol yetmez ama kazanırlarsa şampi. olacaklar diyebiliriz.. Beşiktaş ise bu mağlubiyetle son 13.maçında 7.mağlubiyetini aldı. (4 B-2 G) Çok kötü bir istatistik. Siyah Beyazlı takımda seneye büyük temizlik şart. Rüştü-Holosko ile şampiyon olmanız zaten mucize. Muhtemelen kalan 2 maçlarını da seyircisiz oynayacaklar. 3.olmak bundan sonraki nihai gayeleri olacak.. Maçın önüne oyunundan çok hakem Hüseyin Göcek geçti. Aynı zamanda Galatasaray'ın eski basketbolcusu da olan Göcek, Galatasaray'a ofsayttan 1 gol ikram ederken, kırmızı kart görmesi gereken Eboue ve Quaresma'yı oyundan atamadı. Takdir haklarını Galatasaray'dan yana kullandı. Seyirciyi kontrol edilemez hale getirerek çıldırttı. Herhalde gecenin özeti Ernst'in hakemle dalga geçtiği pozisyondur. Umarım bu maç bu futbol azmanı insanın yönettiği son maç olur ve kokartı elinden alır. Tek kelimeyle yazık..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder