Bu Blogda Ara

Translate

3 Nisan 2012 Salı

Sanki Xavi var !



Fenerbahçe hafta sonu Trabzonspor'a karşı altın değerinde 2 puan kaybederken eleştiri oklarının hedefinde Aykut Kocaman vardı. Hoca'nın eleştirildiği en büyük nokta yaptığı Emre tercihi idi.
Öyle ki rakibin ilk baskısını karşılayabilecek, akıllı oyunuyla takımını rahatlatacak, verdiği paslarla hücuma çıkarabilecek bir Emre pazar günü sahada çok arandı. Kocaman Emre ile ilgili sorulara "Teknik direktör tasarrufu" diye yanıt verse de işin aslının öyle olmadığını iddia edenlerin sayısı da az değil. İddialar ise çeşitli. Kimi Emre'nin bir Arap kulübüyle şimdiden anlaştığını, kimi ise hocanın Emre'yi "cemaate yakın olduğunu" gerekçe göstererek başkanın talimatıyla oynatmadığını iddia ediyor. İşin doğrusu nedir bilemeyiz. Lakin Emre Aykut Kocaman'ın bir anda silip atabileceği bir oyuncu değil. En basitinden Trabzon'da Alex sakatlandığında Özer'in yerine o girse oyun başkalaşabilirdi. Yani Emre oynatmasan bile ilk 18'de tutacağın,her eve lazım bir oyuncu. Fenerbahçe'nin orta sahasında da "Xavi" olmadığına göre !


Sezon sonu kontratı bitecek oyuncunun Fenerbahçe'den ayrılacağı da artık iyiden iyiye konuşulmaya başlandı. Başlarda ihtimal vermediğim bu seçenek geçtiğimiz hafta Emre'nin menajeri Ahmet Bulut tarafından da dile getirildi. Bulut, Fenerbahçe'nin oyuncuyu istememesi halinde başlarının çaresine bakacaklarını, başta Atletico Madrid olmak üzere önlerinde bir çok opsiyonun olduğunu söyledi. Emre'nin 32 yaşında olduğuna bakmayın. Avrupa'da oyunun iki yönünü de bu şekilde başarılı oynayan oyuncu sayısı az, olanlarında bonservisleri pahalı. Türk statüsündeki Emre transfer edilene dek Fenerbahçe orta sahasının yaşadığı sıkıntılar da hala akıllarda. Appiah-Aurelio sonrası Josico-Maldonado ile yaşanan hayal kırıklığı hafızalar biraz zorlansa hatırlanabilir. Poulsen,Senna,Xabi Alonso derken gelen Emre ilk sezonunda olmasa da özellikle son 3 yıldır FM tabiriyle DMC bölgesindeki sıkıntıyı ziyadesiyle çözmüş görünüyor.. 


Umarım sebebi ne olursa olsun sorunlar bir an önce çözülür ve Belözoğlu Fenerbahçe formasını yeniden giyer, kontratını da uzatıp futbol hayatını bu forma altında noktalar. Orta sahasında "Xavi" olmadığına göre Aykut hocanın da bir lider gibi hareket edip Emre'yi yeniden takıma kazandırmasını beklemekteyim. Bakalım zaman ne gösterecek..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder