Bu Blogda Ara

Translate

31 Mart 2012 Cumartesi

Süper Lig'de 33.Hafta


Gaziantepspor-Ankaragücü : Gaziantepspor Hikmet Karaman ile yükselişini sürdürüyor. Güney Doğu temsilcisi kendi sahasında küme düşmesi kesinleşen Ankaragücü'nü 1-0 yenerek son 7 maçta 6, üst üste ise 3.galibiyetlerini aldılar.
Aslında Hikmet hocanın takımından daha iyi bir skor bekliyordum, ama 1'de tıkandılar. Skorun 1-0'da kalmasında genç Muhammet'in kaçırdıklarını da unutmamak lazım. Takım 45 puanla 9.sırada, yani play-off basamağının 1 sıra gerisindeler artık rakiplerinin puan kayıplarını bekleyecekler ve haftaya Bursaspor ile final niteliği taşıyan bir maça çıkacaklar. O maçı muhakkak kazanmalılar. Gaziantepspor'un tam 7 haftadır gol yemediğini ekleyip Cenk Tosun'un da 5.golüne ulaştığını belirtmem gerek herhalde.. Hakan Kutlu'nun talebeleri ise kaybetmeye devam ediyor, üst üste 14.yenilgilerini aldılar. Haftaya Kayseri'de perdeyi kapayacaklar, umarım onlar için önümüzdeki sene daha başarılı bir yıl olur.. 


Mersin İY-Kardemir Karabük DÇ : Karabük bir çok eksikle geldiği deplasmanda, sahasında 2 maçtır kazanan Mersin İY'i 2-0 yenerek önemli bir galibiyet elde etti. Tabi bu galibiyette aslan payı 1 gol 1 asistle oynayan Mehmet Yıldız'da idi. Mehmet gol sayısını 5'e çıkarırken, hırçın DMC Mustafa Sarp da 3.golünü attı. Bülent hoca Türkiye Kupasını çok önemsiyor ama ligde de gösterdikleri performans takdir-e şayan. Haftaya Beşiktaş ile sahasında oynayıp ligi kendi adlarına tamamlayacaklar. Mavi Ateş'in bu saatten sonra en büyük amacı Türkiye Kupası olacak.. Mersin İY ise şaşırtıcı derecede kötü oynayarak yenilgiyi hak etmiş. Hocaları Nurullah Sağlam'ın da maç sonrası söylediği gibi her halde takımın üstünde yoğun bir rehavet vardı yoksa bu mağlubiyet başka şekilde açıklanamaz. Sezonun bitmesine 1 hafta kalması onlar adına sevindirici, yoksa bu halleriyle bi kaç hafta daha olsa düşebilirlerdi..




Gençlerbirliği-Manisaspor : Gençlerbirliği küme düşmesi kesinleşen Manisaspor'u 3-0 mağlup ederek puanını 49 yaptı ve play-off'u hemen hemen garantiledi. 7 maçlık galip gelememe serisine nihayet son veren Başkent temsilcisinde Tum 15, Hurşut 5, Zec ise 3.golünü kaydetti. Bunlara ek olarak Gençlerbirliği'nin çok üstün oynadığını ve daha farklı bir galibiyeti hak ettiğini de söylemek mümkün. Takım haftaya İBB ile deplasmanda oynayacak, o maçın İBB için final olacağını düşünürsek çok zevkli bir karşılaşma izleyeceğimizi düşünüyorum.. Geçen hafta ligden düşen Manisa ise maçta hiçbir varlık gösteremese de Hüseyin Tok'un kırmızısının ve aleyhlerine verilen penaltının ağır olduğunu söylemek mümkün. Onlarda haftaya muhtemelen bir Galatasaray yenilgisiyle lige veda edecekler..




Kayserispor-Eskişehirspor : Eskişehir 2-0 öne geçtiği maçta üstünlüğünü koruyamayarak Kayseri karşısında 2-2'ye razı oldu. Bu sonuçla 4 haftadır kazanamayan Es-Es'in play-off şansını fazlasıyla riske attığını söyleyebiliriz. Allahtan haftaya havlu atmış Mersin İY ile oynayacaklar, bu onlar için şans olabilir. Kazanıp rakiplerini bekleyecekler. Eskişehir'de sezonun golcüsü Kamara attığı 2 güzel golle, gol sayısını 12'ye çıkarırken sadece bu maçta değil hemen hemen bu sezon her maçta yaptığı hatalarla taraftarı çıldırtan İvesa ise 2.golde yaptığı inanılmaz hatayla maçı adeta hediye etmiş. Tahminim Ersun hoca şimdiden kaleci arayışlarına başlamıştır, İvesa Eskişehir'de miadını doldurdu.. Kayseri ise istikrarsız grafiğini sürdürüyor, 90+5'de Troisi ile 1 puanı kurtarsalar da Kadir Has tribünlerinin sergilenen oyundan memnun olduklarını söylemek mümkün değil. Takımda seneye ya büyük çaplı değişiklik olacak yada Shota gidecek.Onlar için bu sezonun artık tek amacı Türkiye Kupası. Sezonun Kayseri adına yıldızı olan Troisi'nin 9, İsveçli forvet Kujovic'in ise 6.golüne ulaştığını da dipnot olarak belirtelim..




Sivasspor-İBB : İBB devre arası transferi Tom'un STSL'de kaydettiği ilk golle Sivas'ı deplasmanda 1-0 yendi. Bu sonuç ayrıca takımın deplasmanda sürdürdüğü 4 maçlık mağlubiyet serisinin de sonu demek oldu. İBB içerde zaten belli bir istikrar yakalamıştı, eğer bunu dışarıya da yansıtırlarsa başarılı olurlar. Haftaya G.Birliği ile Olimpiyat'ta final maçları var, kazanırlarsa Avrupa Ligi play-off'u onlara çok yakın.. Sivas ise mutlak kazanması gereken maçı kaybederek hayal kırıklığı yarattı. Takımda bir şeyler eksik ama bunu bulma görevi Rıza hocada. Bu mağlubiyetle beraber yarınki olası Bursa galibiyetinde play-off sıralamasının dışında kalacaklar. Bu kent için büyük hayal kırıklığı demek. Bu kötü senaryoyu önlemek için önlerinde tek bir formül var, haftaya Samsunspor'u deplasmanda yenmek..




Galatasaray-Orduspor: Hafta içinde Culio skandalı yüzünde gerilen iki takımdan Galatasaray Ordu'yu 2-0 yenerek resmi maçlarda 3 maçlık kazanamama serisine son verdi. Muhtemelen haftaya Manisa'yı da yenip ligi 77 puanla tamamlayacaklar. Süper Final'de ve pek tabiki şampiyonlukta 1 numaralı favori onlar. Ayrıca Sarı Kırmızılılarda Necati'nin 6, Sabri'nin ise ilk golünü attığını belirtelim.. Ordu ise deplasmanlardaki klasik kısır oyununu sürdürüyor. Cuper yönetiminde çıktıkları 8 deplasmanda sadece 1 galibiyet alabililirlerken (4 M-3 B) buldukları gol ise sadece 2. Cuper iç sahada belli bir istikrarı otursa da takım deplasmanlarda halen zorlanıyor, Arjantinlinin seneye çözmesi gereken ilk sıkıntı bu..




Antalyaspor-Bursaspor: Bursaspor deplasmanda Antalyaspor 3-1 yenerek hem rakibini ateşe atmış oldu, hem de Avrupa Ligi play-off'unu garantileyen ilk takım oldu. Bursaspor'un bu başarısına ben hiç şaşırmadım. Aksine eğer bu seriye bi kaç hafta önce başlayabilselerdi şimdi şampiyonluk play-off'unda Beşiktaş yerine onların ismini görebilirdik. Ama kısmet değilmiş. Takım tamamiyle oturdu ve en önemlisi her hattıyla "takım" olarak oynuyorlar. Bursaspor çok üstün oynadığı ve galibiyeti hak ettiği maçta önümüzdeki sezon için de rakiplerine göz dağı verdi. Çok değil 1-2 yerinde transferle bu takım seneye zirveye oynar. Batalla'nın golünü ayrı yorumlamak istiyorum, böyle bir yumuşak dokunuş, böyle bir estetik yok. Batalla bu sezon çok başka oynuyor gerçekten, 9.golünü attı. Ayrıca Pinto 7, Bangoura ise 6.golünü kaydetti. Timsahlar haftaya Antep ile içerde oynayacaklar. Kendileri için olmasa da rakip için final niteliği taşıyan bir maç, Antep de Bursa gibi formda. Tahmini zor, çok keyifli bir maç bekliyorum.. Antalyaspor ise forversizliğin sıkıntılarını çekmeye devam ediyor. Tek forvetleri Tita da zaten 10.golünü attı. Ve benim tahminime göre önümüzdeki hafta küme düşecekler, şans vermiyorum. Antalya yönetiminin ve Mehmet hocanın vizyonsuzluğu bunda en büyük etken. Necati'yi devre arası transferinin son günü, 250 000 dolara bırakmaları akıl alır değil bu kısırlıkta hemde. Neyse bu onlara pahalıya mal oldu. Umarım bi an önce geri gelebilirler (!)




Beşiktaş-Samsunspor: Samsunspor bir mucizeyi gerçekleştirmek üzere. Kayseri yenilgisinden sonra ben dahil herkesin düştü dediği takım önümüzdeki hafta ligde kalabilir. Ve bütün bunlar Zenke,Bance kadro dışı, Gekas sakatlığına rağmen. Bu başarıda en büyük Mesut hoca da. Takımını çok iyi motive ettiği maçta Beşiktaş'ı 1-0 devirmişler. Ligde kalmayı da hak ettiklerini söylemek mümkün. Karadeniz temsilcisinde Serdar ve Uğur Boral'ı çok beğendim. Fenerbahçe günlerinden esintiler sergiledi. Ertuğrul ise henüz 22 yaşında ve son 5 maçta sadece 2 gol yemiş, seneye kesinlikle Fenerbahçe kadrosuna dahil edilmeli. Mesut hocanın Aykut Kocaman'ın bize sözü var lafı aklımı kemirmiyor değil. Son olarak Ekigho'ya değineyim, bugün yine 2 tane inanılmaz gol kaçırdı, evet iyi oyuncu olabilir ama bu düzeylerde takımda oynayacak kalibrede oyuncu değil, kaldıramıyor bence seneye yollanmalı. Murat Yıldırım'ın golü ise tek kelimeyle şahaneydi, 5.golünü attı. Samsun kalırsa gerçekten bir destan yazacak.. Beşiktaş ise kaybetmeyi alışkanlık haline getirdi, yeni yönetime rağmen motive 0. Takım Süper Final'de diğer takımların averaj takımı olursa kimse şaşırmasın. Yeni başkan Fikret Orman'ın tavırlarından sonra motivesi düşen Carvalhal de seneye yüksek oranda yok. Beşiktaş'ta taşların çok oynayacağını düşünmek zor olmasa gerek..




Trabzonspor-Fenerbahçe : Fenerbahçe deplasmanda Trabzonspor ile 2-2 berabere kalarak zaten zor olan şampiyonluk şansını bence mucizelere bıraktı. Böylece fark yeniden 9'a çıktı. Sarı Lacivertli takımı daha yoğun değerlendirmek gerek ama bu başlı başına bi yazı konusu. Aykut hocanın hataları ayrı bir yazı olacak cinsten. Özellikle Emre'yi kadroya almaması affedilemez bir hata,yine Özer tercihi. Bunların dışında Fenerbahçe'yi çok beğendim, 3 topları direkten döndü, şans yanlarında değildi. 6.golünü atan Cristian'ı çok beğendim. Hem önde hem arkada çok iyiydi. Yine Volkan,Gökhan,Yobo,Bekir,Selçuk, çıkana kadar Alex göze battılar. Ziegler ise yokları oynadı, seneye gönderilir herhalde. Bu sene böyle geçicek belli oldu ama canları sağolsun, Başkanın ordan çıkması camia için kupa kadar önemli bu sene.. Trabzonspor için bu maçta çok şanslı olduklarını söylemek mümkün, hatta bu şansla kazanabilirlerdi bile. Son dakikada Colman Volkan'a takılınca bu olmadı. Maç boyunca son derece etkisiz olan Burak'ın 32.gol atıp rekoru kırması camiayı sevindirdi. Burak bu golle aynı sezonda Beşiktaş,Galatasaray ve Fenerbahçe'ye de gol atarak üstündeki " önemli maçlarda gol atamıyor " yaftasını da kırmış oldu bence. Son bir şey, ben Şenol hocanın yerinde olsam 40 kere de olsa Halil'i Volkan Şen'e tercih ederim, zira takım Volkan çıkınca toparlanıp puanı kurtardı..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder