Bu Blogda Ara

Translate

27 Mart 2012 Salı

Avni Aker'de "Süper Final"


Merhaba, bundan sonra bu blog sayfası sayesinde sizinle Süper Lig ile ilgili analiz,yorum ve tahminlerimi paylaşacağım. Öte yandan zaman zaman nostalji köşesinde hep beraber geçmişe yolculuğa çıkacağız. Eğer bu yazıyı okuyorsanız, bu sayfaya girip yazımı önemsemişsiniz demektir, bunun için size çok teşekkür ediyorum..

İlk yazımı hafta sonu oynanacak ve şampiyonluğu yakından etkileyecek Trabzonspor-Fenerbahçe maçına ayırdım. Fenerbahçe şu an itibariyle ligin Galatasaray ile beraber kendi kaderini belirleme yetkisi elinde olan iki takımından biri. Öyle ki Sarı Lacivertliler "Süper Final" maçlarıyla beraber önündeki 8 maçı da kazandığı takdirde şampiyon oluyor. Bunu yapabilirler mi orası meçhul. Olası seride önlerindeki en büyük engel kötü deplasman grafiği.  Takım çıktığı 16 deplasman maçının sadece 6 sını kazanabilmiş. Deplasmanda yine 16 maçın 9'sunu kazanan Galatasaray ile kıyasladığımızda Fenerbahçe bu konuda sınıfta kalıyor. Bu fobiyi Ankaragücü karşısında atlatmak konusunda ilk adımı attıkları söylenebilir. Zira Ankara'da alınan 2-0'lık galibiyet 3 puanın yanı sıra  4 maçlık deplasman mağlubiyet serisinin de sonu demekti. Şimdi önlerinde Trabzon deplasmanı var. Bu zorlu deplasmana geçmeden bir de Trabzonspor'un son durumuna bakalım..


Trabzonspor "Süper Final" 'i garantilemiş olmasına rağmen liderin tam 17 puan arkasında. Şampiyonluk şansları mucizelere bağlı. Bu mucizeyi gerçekleştirmek için Pazar akşamı TT Arena'da son kurşunlarını attılar. Maçın ilk yarım saatindeki iyi futbolu 90 dakikaya yayamayınca 1 puanla yetinmek zorunda kaldılar ki bu onlar için son demekti. Bordo Mavililer kalan 8 maçına prestij amacıyla çıkacaklar. Bu prestiji korumak için karşılarında bulacakları ilk rakip de ironik. 3 Temmuz sürecinden beri en çok karşı karşıya geldiği Fenerbahçe 1 Nisan Pazar günü rakipleri olacak. Futbolcuların ve taraftarın ne olursa olsun kazanmak için extra motive olacaklarını belirtmemize gerek yok herhalde. Ama önlerinde bi sıkıntı var. Bordo Mavililerin iç saha performansı da rakibin dış saha performansı kadar kötü. Avni Aker'de oynanan 16 iç saha maçında rakipler 6 maçta 16 puan alarak sahadan ayrılmışlar. Bu istatistik Fenerbahçe'nin en büyük avantajı olacak. Tabi seyircinin aşırı motivasyonun takıma verebileceği zararları da göz ardı etmeyelim. Bu sene kaybedilen iki büyük maçta (GS 0-3/ BJK 0-2) seyircinin rolü yadsınamazdı..

Son olarak Avni Aker'de oynanan son maçlara bakalım. İki takım arasındaki son 5 maçta Fenerbahçe 3, Trabzonspor ise 2 galibiyet almış. İki takımın bu stattaki son beraberliği için baya bir geriye 9 Ağustos 2002'ye gitmek gerekiyor. 10 yıl önceki bu maçta iki takım golsüz berabere kalmıştı. Rakamların söylediği gibi bu maçta beraberlik çok uzak ihtimal. Maçtan beklentim öncelikle iki tarafında gol bulacağı ve bol gol olacağı şeklinde. Taraf tahmini yapmak zor olsa da TT Arena performansıyla Trabzonspor bir adım önde. Ama ilk yarım saatte rakibinin yapacağı baskıyı akıllıca kıran bir Fenerbahçe fark yaratabilir. Geçen seneki maçta (TS-FB 3-2) Fenerbahçe 29 dakika içinde kalesinde 3 gol görerek maçı kaybetmişti. Aykut Kocaman bu sefer buna izin vermemeli. Sonuç her ne olursa olsun zevkli,bol pozisyonlu,bol gollü bir maç izleyeceğimizi düşünüyorum. Umarım hakem faktörü maçın önüne geçmez ve hakemi anmadan maç değerlendirmesi yazabiliriz.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder