Bu Blogda Ara

Translate

7 Nisan 2012 Cumartesi

Süper Lig'de 34.Hafta



Kardemir Karabük D.Ç.-Beşiktaş : Beşiktaş deplasmanda Fernandes'in 10.asisti ve Holosko'nun 3.golüne rağmen Karabük ile 1-1 berabere kalarak kan kaybını sürdürdü.
Siyah Beyazlılar son 12 maçın sadece 2'sini kazanırlarken aynı dönemde 6 mağlubiyet aldılar. Şampiyonluğa oynayan bir takım için fazlaca puan kaybı mevcut yani. Yeni başkan ve yeni hoca tam anlamıyla bir enkaz devraldı. Özellikle Almeida'nın gördüğü kırmızı kart otorite boşluğundan kaynaklı. Süper Final'de lider Galatasaray ile aralarında (Pazar GS kazanırsa) 11 puan olacak. Ve önlerinde 3 takım. Bence Beşiktaş şimdiden önümüzdeki sezonun planlamasını yapmaya başlamalı ki bugün basında çıkan Yasin Öztekin transferi geleceğe yönelik mükemmel bir isim. Alınırsa büyük katkısı olur. Beşiktaş'ta ayrıca Fenerbahçe'li Semih ve Emre, Samsunspor'lu Uğur Boral da transfer gündeminde. Hangi isimler alınır bilemem ama Tayfur hocanın önümüzdeki sezon için sil baştan bir takım oluşturmayı düşündüğü ortada.. Öte yandan Kardemir Karabük içerdeki 8 maçlık galibiyet serisine Beşiktaş beraberliğiyle es vermiş. Maçın büyük bölümünde üstün oynayan Karadeniz temsilcisi biraz daha şanslı olsa 9.galibiyetini alabilirdi. Takıma devre arası katılan Mehmet Yıldız ise 14.maçında 6.golünü atmış. Maç sonunda Karabük'ün ligde kalmasında büyük payı olan Bülent Korkmaz'ın ayrılık sinyali vermesi ise onlar için kötü. Başarılı hoca eğer istekleri yapılmazsa ayrılabilir. Mavi Ateş ne yapıp edip yeni sezona onunla devam etmeli.. Maçın hakemi Mete Kalkavan ise gösterdiği 2 kırmızı kartta da doğru karar verirken, Beşiktaş'ın İbrahim Toraman ile bir golünü ve Karabük'ün ilk yarıda gollük pozisyonunu ofsayt ile keserek skora etkide bulunmuş..




Ankaragücü-Kayserispor : Kayserispor deplasmanda Ankaragücü'nü 5-0 yenerek sezonu mutlu kapattı. Takımda ligin 2.yarısında açılan Kujovic bu sezonki 8, Troisi 10, Biseswar ise 2.golünü kaydetti. Gollerde özellikle Kujovic-Troisi uyumu dikkat çekti. Şimdi önlerinde kalan tek hedef Türkiye Kupası. Tabiki bu maç ölçü olamaz ama Kayserispor Fenerbahçe önünde de ciddi bir tehdit oluşturacaktır.. Ankaragücü ise taraftarlarının romantik vedasına uygun bir şekilde oynayamayınca fark yedi. Deplasmanlarda çok daha dirençli olan Başkent'in gençlerine içeride bir şeyler oluyor ve hep fark yiyorlar. Hakan Kutlu ve talebeleri yaşadıkları bu "süper" tecrübeyle artık önümüzdeki sezonu bekleyecekler..


Fenerbahçe-MP Antalyaspor : Fenerbahçe 2.devrede gelen gollerle Antalyaspor'u 2-0 devirerek Süper Final'e puan kaybı yaşamadan girmeyi başardı. Aykut hoca şampiyonluğa oynayan bir takım nasıl oynamazsa öyle başladı ilk yarıya. Buna paralel çok kötü bir devre geçirdi Fenerbahçe, öyle ki Lig TV'nin 3 dakikalık özetinde bile ilk yarı sadece 20 saniye ve bu 20 saniyede Fenerbahçe ile ilgili sadece 1 pozisyon var ! Hoca 2.devreye Emre-Selçuk, Sow-Stoch değişiklikleriyle başlayarak doğruyu bulunca ise maç geldi. Çift forvet olarak iyi anlaşan bir görüntü çizen Sow 6, Bienvenu ise 7.golünü kaydetti. 2.golden önce Emre'nin yaptığı pres ve asisti dikkat çekti. Fenerbahçe eğer Alex yoksa kesinlikle çift forvet oynamalı ve bu forvetler Sow-Bienvenu olmalı. Bienvenu'yu de bu maç çok beğendim,ilerde çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Stoch çok formsuz neden bilmiyorum ama mükemmel 2 gol attığı Gençlerbirliği maçından sonra düşüşte, o konuda Aykut hocaya büyük iş düşüyor. Savunmada Yobo-Bekir ikilisi de çok başarılıydı. Genel olarak takımda Stoch hariç vasat altı oyuncu oynamadı, herkesi beğendim. Önümüzdeki hafta Alex oynarsa Stoch'un yerine oynamalı, Emre de Selçuk'un yerine mutlaka ilk 11'de başlamalı diye düşünüyorum.. İstanbul'a forvetsiz gelen Antalya ilk yarıda iyi dirense de 2.yarıda teslim bayrağını çekti. Sivas'ın Samsun galibiyetiyle de ligde kaldılar. Bu sezon Mehmet hocaya iyi bir ders oldu, önümüzdeki sezon çok kaliteli bir forvet alacaklarını düşünüyorum. Hakem Tolga Özkalfa'yı değerlendirirsek, Cristian'ın şutunu elle kesen Ali Turan'ın pozisyonunda penaltıyı atladı, Emre'ye verdiği sarının rengi kırmızı olabilirdi onun dışında ona da fazla iş düşmedi..


Bursaspor-Gaziantepspor : Gaziantepspor deplasmanda Bursaspor'u 2-0 devirerek son 8.maçında 7.galibiyetini aldı. İşin daha güzel yanı Güney Doğu temsilcisi bu 8 maçta kalesinde gol bile görmedi. Bunda en büyük pay ise Karche'de. Bana göre sezonun en iyi kalecisi ne Muslera ne Volkan, kesinlikle Karcemarskas. Litvanyalı bu sezon öyle kurtarışlar yaptı ki hepsi birbirinden güzel ve kritik. Bu maçta da çıkardığı bi kafa topu ve Batalla'nın penaltısı var. Beşiktaş önümüzdeki sene kaleye bir isim arıyor, bence Karche onlara ilaç olur. Maça dönersek Bursaspor patentli Muhammet Atatürk'e gol ile dönerken gol sayısını 10'a, geç açılan Cenk Tosun ise 6'a çıkardı. Gaziantep bu güzel galibiyete rağmen üstteki takımların kazanması sonucu Avrupa Ligi şansını kaçırdı. Ama yine de herşey bitmedi. Yönetimsel belirsizlikler sonlandığı takdirde Hikmet Karaman ile Gaziantep seneye ligin tozunu attırır.. Bursa ise baştan sona kötü oynadığı maçı kaybederek son 3 maçında 2.yenilgisini aldı. Bu yenilgi Ertuğrul Sağlam'ın öğrencilerine play-off öncesi uyarı olmalı. Ozan İpek de sakatlığını atlatabilirse bu yenilgiden gerekli dersleri çıkartan bir Bursa herşeye rağmen play-off'ta favorim olur.. Hakem Cüneyt Çakır ise verdiği 2 kolay penaltıyla karşılaşmaya damgasını vurmuş, özellikle Bursa'ya verdiği tam komedi. Ama şans iki penaltı da gol olmadı. Bu formuyla EURO 2012'de ne yapacak, performansını merak ediyorum..


İBB-Gençlerbirliği : İBB içerde Gençlerbirliği'ni 1-0 yenerek play-offlara kalmayı başardı. Boz Boykuşlar böylece geçen haftaki Sivas galibiyetini de anlamlandırmış oldu. Takım son 2 maçta gol yemezken bunda en büyük pay kaleci Oğuzhan da. Trabzon patentli kaleci yaptığı kurtarışlarla takımına hayat veriyor. Tek golü atan Webo ise gol sayısını 13 yaptı. İBB eğer play-off'u kazanmak istiyorsa, içerdeki istikrarını dışarıya da yansıtmalı ve bu takım savunmasını sürdürmeli.. Gençlerbirliği'nde ise büyük hayal kırıklığı var. Sezonu çok iyi oynayan Kırmızı Siyahlılar son 9 maçta sadece 1 galibiyet alınca, bi anda kendilerini play-off dışında buldular. Fuat Çapa ve öğrencileri yine de büyük iş başardılar, bence başarılılar ve canlarını çok sıkmamalılar. Takımdan ayrılacak bazı oyuncuların olduğu basında dolaşmaya başladı. Gidecek isimlere rağmen Gençlerbirliği kemik kadroyu korur, bi kaç nokta takviye yaparsa önümüzdeki sezonda başarılı olur diye düşünüyorum.. 


Samsunspor-Sivasspor : Sivasspor deplasmanda Samsunspor'u 2-1 yenerek zoru başardı ve play-offlara kalmayı başardı. Aslında koca bir sezonun emeğinin tek bir maça bağlı olması can sıkıcı. Ama yine de Rıza hocanın talebeleri bu güçlüğü aşmayı başardı ve play-offlara kaldı. Eğer yenilseler bugünde kazanan Antep arkadan geliyordu, bu bile bu 3 puanın önemini anlatmaya yeter. Bu derece kritik maçları iyi oynayan bir yapıya sahip olan takımda (4-0'lık GS maçı hariç) sezonun yıldızları Eneramo 11, Erman Kılıç ise 9.golünü attı. Play-offlarda Bursaspor'dan sonra 2.favorim Sivasspor. Tahminim yeşil beyazlılarla aralarında oynayacakları maçlar üste çıkan tarafı belli edecek.. Samsun ise mucizeyi başaramadı ve lige veda eden 3.takım oldu. Serdar Özkan ve Uğur Boral'ın skor 1-1 iken üst üste kaçırdıkları net fırsatlar bir anlamda kaderlerini çizdi. Her zaman söylediğim gibi aşırı motivasyon her zaman işe yaramıyor. Samsun bunun ceremesini çekti ve aşırı baskıyı kaldıramadı. Mesut Bakkal'ın maçın sonunda istifa etmesi ise tuz biber oldu. Belki daha erken gelse Samsun için daha iyi olabilirdi, asıl Petkovic zamanları takımın küme düşmesine neden oldu..


Eskişehirspor-Mersin İY : Es-Es berbat bir zeminde konuk ettiği Mersin İY'nu ilk yarıda bulduğu gollerle 2-0 devirerek play-offlara kalmayı başardı. Takımda Kamara 13, Tello ise ilk golünü attı. Rahat bir galibiyet alan Eskişehir play-offlara form düzeyi olarak en düşük giren takım. Yine de kaliteli kadroları sayesinde şansları var. Tabi İvesa'ya takılmazlarsa ! Mersin İY ise ligde kalmayı garantilediği İBB maçından sonra adeta lige havlu attı. O günden sonra çıktıkları 3 maçı da 2-0'lık skorlarla kaybettiler. Süper Lig'de ilk sezonlarında ligde kalmak başarı sayılsa da önümüzdeki sezon bunun üstüne koymalı ve özellikle iç sahada daha çok puan almalılar..


Orduspor-Trabzonspor : Trabzonspor deplasmanda Orduspor'a diş geçiremeyerek beraberlik serisini 4 maça çıkardı. Bordo Mavili ekip sırasıyla Gençlerbirliği,Galatasaray,Fenerbahçe ve Orduspor ile yenişemedi. Orta saha mücadelesi şeklinde geçen maçta özellikle 2.devrede Burak Yılmaz ile net pozisyonlar yakalayan Karadeniz temsilcisi, direği aşamayınca 1 puana razı oldu. Takım Süper Final'e 11 puan geride başlayacak, şampiyonluk zor olsa da şampiyonluğu belirleyecek takım olurlar diye düşünüyorum.. Orduspor ise son 15 maçında 12 sefer yaptığı gibi yine bir maçını alt tamamladı. Ligi de 42 puanla 14.bitirdiler. Seneye bu takımın üzerine bir de kaliteli golcü alırlarsa Avrupa Bordo Beyaz takım için çok da uzakta değil.. 


Manisaspor-Galatasaray : Galatasaray deplasmanda Manisaspor'u 4-0 yenerek Süper Final'e 5 puan avantajla girmeyi başardı. Futboldan çok hakem ve Muslera'nın penaltısının etik olup olmadığıyla konuşulacak olan maçta Galatasaray ilk yarı çok zorlansa da yanlış hakem kararları ve gergin Yiğit'in kırmızı kart görmesiyle 2.yarıda sonuca rahat gitti. Sarı Kırmızılılarda Selçuk 11, Baros 8, kaleci Muslera ise ise ilk golünü attı. Bu arada 90.dakikada kırmızı kart gören Emre Çolak Süper Final'in ilk maçında takımını yalnız bırakacak.. Manisaspor ise ilk 45 dakika iyi dirense de Yiğit'in anlamsız kırmızı kartı ve yanlış penaltı kararı ile 2.yarı teslim bayrağını çekti. Maçın Manisa adına adamı(!) olan Yiğit İncedemir'in Manisa soyunma odasına alınmadığı konuşuluyor. Valla ben olsam ben de aynı tepkiyi verirdim,böyle sorumsuzluk olamaz.. Hakem Suat Arslanboğa ise verdiği yanlış kararlarla skoru doğrudan etkiledi. Yiğit İncedemir ve Emre Çolak'a gösterdiği kırmızı kartlar doğru olsa da penaltı kararları ağırdı. Böylesine bir maçta tecrübesiz hakemi görevlendirmek olmadı.. Son olarak Muslera-penaltı konusunda bir yorum yapayım. Acaba Fatih hoca 3-0 önde olan rakibi olsa ve rakibi penaltı kullanacak ve bunu kalecisine kullandırtacak olsa tepkisi ne olurdu, çok merak ettim !

1 yorum: