Bu Blogda Ara

Translate

12 Nisan 2012 Perşembe

Süper Final "Avrupa Ligi Grubu" Değerlendirmesi


Dün gece Süper Final Şampiyonlar grubu değerlendirmesine giriş yaparken oluşan heyecandan bahsetmiştim. Fikstür,oynanacak maçlar,git geller albenisi yüksek bir turnuva vaad ediyordu bize. Avrupa Ligi grubunda ise heyecan daha da katmerli.
Çünkü grupta yarışan 4 takımda bu mini turnuvaya aynı puanla başlayacaklar. Tabi her takımın kendine göre avantajları dezavantajları var. Bizim işimiz de bunları analiz etmek olacak. Süper Final öncesi son duraktasınız efendim, iyi okumalar !





1) Eskişehirspor (25 Puan) : Eskişehirspor Süper Final Avrupa Ligi grup maçlarına Salı akşamı İstanbul'da kazandığı Antalyaspor zaferinin verdiği moral ile hazırlanıyor. Şükrü Saraçoğlu Stadyumunda oynanan maçı 3-0 kazanan Es-Es, Türkiye Kupasında yarı finale yükselen ilk takım oldu. Ersun Yanal'ın mutlak hedefi Avrupa Ligi'ne katılmak. Kupayla olmasa bile lig ile bunu yapmaya çalışacaklar. Avrupa yolunda Eskişehirspor'un fikstürüne bakarsak : İBB(D),Sivasspor,Bursaspor,Bursaspor(D),İBB,Sivasspor(D). Her takım aynı puanla başlayacağı için bir avantajdan bahsetmek mümkün değil. Farkı ufak detaylar belirleyecek. Mesela fikstür. Es-Es ilk hafta İBB'ye yenilmez, daha sonra içerde 2'de 2 yaparsa büyük avantaj yakalar. İçerde oynayacakları üst üste 2 maçı düşündüğümüzde fikstürü en iyi takım onlar gözüküyor. İlk hafta İBB maçında sakat Sezgin ve Serdar Özbayraktar forma giyemeyecek..

Sezon içine gidersek, grubun diğer takımlarıyla oynadıkları 6 maçta da yenilgi yüzü görmediler ve 3 galibiyet,3 beraberlik aldılar. Dış saha performansları da iç saha performanslarına göre daha iyi. Sivasspor ve Bursaspor'u deplasmanda devirmeleri şüphesiz takıma öz güven katacaktır. Takımda önemli de bir soru işareti kalede mevcut. İvesa özellikle son maçlarda yaptığı hatalarla takımın bir çok maçta puan kaybetmesine neden oldu. Eskişehirspor taraftarları Türkiye Kupası ile beraber son 2 maçta gol yemeyen kalecinin performasının iyi olmasını bekleyecekler..


2) İBB (25 Puan) : Avrupa hayalleri kuran bir başka takım ise şu anda A Milli Takım hocalığı yapan Abdullah Avcı'nın temellerini kurduğu İBB. Sezona Abdullah Avcı ile müthiş bir giriş yapan, daha sonra göreve gelen Arif Erdem ile bocalayan Boz Baykuşlar son haftalarda toparlanarak zor da olsa Avrupa Ligi grubuna kalmayı başardı. Takımın bu başarısında en büyük pay Olimpiyat Stadı performansı. İçerde oynadığı maçlarda rakiplerine büyük üstünlük kuran İBB, bunun üstüne bir de Sivas deplasmanı kazanınca potaya girdi. Hedefleri diğer 3 takım gibi Avrupa. İBB'nin fikstürü ise şu şekilde oluştu : Eskişehirspor,Bursaspor(D),Sivasspor,Sivasspor(D),Eskişehirspor(D),Bursaspor. Zor bir fikstüre sahip takımın ilk 3 haftada içerde oynayacağı Eskişehirspor ve Sivasspor maçlarının sonuçları,4 ve 5.haftalardaki deplasmanları muhtemelen kaderlerini belirleyecek. İBB'de zorlu Eskişehir randevusu öncesi sakat Hasagic, Zayatte, Ali Güzeldal ve Cihan ise forma giyemeyecek..

Grubun diğer takımlarıyla sezon içinde oynanan 6 maçta alınan tek galibiyet Eflatun Mavi'li takımı zorlu maraton öncesi korkutuyor. (3 B-2 Y) Boz Baykuşların rakiplerine göre belki de tek avantajı Türkiye Kupası'nda mücadele etmeyecek olmaları. Bu faktör takımı rakiplerine göre daha diri yapabilir. Seyirci dezavantajı, rakiplerin potansiyel seyirci baskılarını da düşündüğümüzde İBB 4 takım içinde şansı en az olan takım olarak dursa da,söz konusu İBB olunca herşeyin olabileceğini de belirtmek gerekir..


3) Sivasspor (25 Puan) : Ligin en çok gol atan, bulunduğu konuma rağmen bol da gol yiyen takımlarından olan Sivasspor eğer Süper Final Avrupa Ligi grubuna katılamasaydı futbol severler olarak çok şey kaybedecektik. 33.hafta içerde İBB'ye yenilerek şansını zora sokan takım, son hafta kümede kalma mücadelesi veren Samsunspor'u mağlup ederek mini turnuvaya katılmaya hak kazandı. Rıza Çalımbay'ın talebeleri sezonun genelinde sürdürdükleri başarılı grafiği Avrupa Ligi'ne katılarak bir kademe yukarı taşımak istiyor. Fikstürleri ise şöyle : Bursaspor,Eskişehirspor(D),İBB(D),İBB,Bursaspor(D),Eskişehirspor. Kırmızı Beyazlı ekibin kaderi bence ilk 3 hafta belli olur. İçerde oynayacakları Bursaspor maçı ve 2.ve 3.haftalardaki deplasman maçları son derece kritik görünüyor. Sivasspor'da ilk haftaki kritik Bursaspor maçı öncesi sakatlığı süren Ziya ve Hayrettin kadroda olmayacak..

Kırmızı beyazlı ekibin diğer takımlarla sezon içinde oynadığı maçlarda sonuçlar dengeli dağılmış durumda. 6 maçta 2 galibiyet,2 beraberlik,2 yenilgi mevcut. Şüphesiz Sivasspor Avrupa'ya gitmek istiyorsa daha iyisini yapmalı. Bence başarabilir de. Diğer takımlara göre yabancı kalitesi en yüksek takım olan Yiğidolar iyi başlarsa devamı gelir kanısındayım, o sebeple ilk Bursaspor maçı çok önemli..



4) Bursaspor (25 Puan) : 2 sezon öncesinin şampiyonu Bursaspor bu gruba son anda katılmış görüntüsüyle vites küçültmüş gibi görünebilir. Ama bir ara 14.lüğe düştüklerini hatırlayınca Ertuğrul Sağlam'ın talebeleri ligi 8.sırada bitirerek başarılı oldular diyebiliriz. Timsahların Avrupa'ya gitmek için önlerinde 2 yol var, biri kupa öteki Lig. Lig için Süper Final grubunu lider bitirmeliler. Şu fikstürden geçerek tabi : Sivasspor(D),İBB,Eskişehirspor(D),Eskişehirspor,Sivasspor,İBB(D). Yolları fena sayılmaz. Tabi ilk hedef ilk maçta ligde kaybettikleri Sivasspor'a yenilmemek olmalı. Bu maçta sakat Stepanov,Bangoura ve Turgay forma giyemeyecek, Ozan İpek'in durumu ise belirsizliğini koruyor.. 

Sezon içinde diğer 3 rakibiyle oynadığı maçlarda en kötü performans Bursaspor'da. Yeşil Beyazlılar 6 maçta sadece 1 galibiyet alabilirken, 2 maçı berabere bitirip 3 kere de kaybetmişler. Şüphesiz Sağlam'ın öğrencileri çok daha formda son maçlarda ama Gaziantepspor'a içerde kaybedilen 2-0'ı da kimse unutmasın. Hedefi Avrupa olan, rotasını Süper Final liderliğine çeviren Bursaspor bu amacını gerçekleştirmek istiyorsa son Gaziantepspor maçını unutup, MP Antalyaspor maçındaki gibi takım olarak oynamalı. O zaman arzulanan başarı gelecektir..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder