Bu Blogda Ara

Translate

12 Mayıs 2012 Cumartesi

Süper Final'de 6.Hafta


Beşiktaş-Trabzonspor : Trabzonspor 85.dakikada Olcan'ın mükemmel frikik golüyle İstanbul'dan 1 puanla dönmeyi, dolayısıyla da Avrupa Ligi'ne direk katılmayı başardı. Verilen pozisyonlar, takımın moralsizliği ve Burak'ın ilk yarının sonunda atıldığını da düşündüğümüzde Bordo Mavili ekibin aldığı puanın önemi daha açık bir şekilde ortaya çıkıyor.
Devre arasında Gaziantepspor'dan takıma katılan Olcan Adın ise Trabzonspor formasıyla 5, sezon genelinde ise 9.golüne ulaşarak başarılı bir sezonu geride bıraktı. Şenol Güneş'in maç sonu açıklamasında takımın durumundan duyduğu memnuniyetsizliği dile getirmesi de sezon sonunda geniş çaplı bir revizyon işareti olabilir diyebiliriz.. Beşiktaş için hiç de kötü cümleler kurmayacağım. Çünkü Siyah Beyazlı takım son 2 haftaki başarılı performansını bu maçta da sürdürdü. Özellikle Almeida'nın atamadığı ve Zokora'nın çizgiden çıkardığı toplar kırılma anları oldu. 2.golü bir türlü bulamayınca Holosko'nun bu sezonki 5.golü de yeterli olmadı ve kalelerinde golü gördüler. Bazen futbolda şans da olacak, bugün Beşiktaş'ın şansı yanında değildi, o kadar. Tayfur Havutçu kalır mı bilmiyorum ama yönetiminin herşeye rağmen hoca ile devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Siyah Beyazlılar yarın Bursaspor'un galibiyetini bekleyecek,eğer Bursa grubunu lider bitirirse Beşiktaş da Trabzonspor gibi Avrupa Ligi'ne play-off oynamadan katılacak.. Fırat Aydınus ise genel olarak iyi bir yönetim gösterdi. Burak ve Colman'a verdiği kırmızı kartlarda haklıydı ama ilk yarıda Burak'a yapılan pozisyonda penaltıyı atladı..



Sivasspor-Eskişehirspor : Eskişehirspor deplasmanda Sivasspor'u 3-1 mağlup etse de İstanbul'dan gelen haberler üzerine gruptan çıkamadı. Yüksek konsantrasyonla çıktığı her halinden belli olan Es-Es haklı bir galibiyet aldı. Takımın gollerini atan Batuhan 8, Nadarevic ise 1.golünü kaydetti. Evlendikten sonra form düzeyi oldukça artan Batuhan Karadeniz şık gollerine devam etmiş. Gerçekten özellikle bitiricilik açısından şahane goller. Bu performansı seneye de yansıtırsa büyük takım golcüsü olduğunu yeniden kanıtlar.. Sivasspor ise kafa olarak sahada olmadığı maçı haklı bir şekilde yenik tamamladı. Maçtan sonra takıma veda ettiğini açıklayan Eneramo sezonu 15 golle tamamladı. Yiğidoların onun boşluğunu doldurması bir hayli zor olacak..


İBB-Bursaspor : Bursaspor, Olimpiyat kabusuna mükemmel bir galibiyetle son verdi. Öyle ki takım şampiyon olduğu 09/10 sezonunda bile son 13 haftada tek yenilgisini burda almıştı. Ama şimdi Bursaspor'un efsane olmaya aday ikilisi var ; Pinto ve Batalla. İkili mükemmel anlaşıyorlar ve attıkları,attırdıkları goller şahane. Bugünle beraber Batalla 13, Pinto 9, Turgay ise 7 golle sezonu tamamladılar. Bursaspor yedekleriyle çıktığı bu turnuvayı bile lider bitirdi. Şu an bütün takımlar arasında Türkiye'nin en formda takımı onlar ve Çarşamba günü, Fenerbahçe'nin moralsizliğini de hesaba katarsak kupanın favorisi olarak başlama vuruşunu yapacaklar.. İBB ise erken yediği golden sonra çabuk dağılmış ve haklı bir farklı mağlubiyet almış. Sezon geneli boyunca yaşadıkları onca çalkantıya rağmen bulundukları konum başarılı. Arif Erdem'in talebeleri artık önümüzdeki seneyi düşünecekler. Doka'nın gördüğü kırmızı karta değinmem gerekirse, gerçekten çok gereksizdi. Seneye boş yere en az 2 maç cezalı başlayacak..


Fenerbahçe-Galatasaray : Galatasaray sezonun genelinde hak ettiği şampiyonluğu pek de hak etmediği bir Süper Final'den sonra kazandı. Sarı Kırmızılı takım skorun getireceği şampiyonluk hissini sahaya yansıtınca maç genelinde defansif bir kurguyla oynadı. Çok da pozisyon bulamadığı maçı fazla pozisyon da vermeyerek geçirmeyi başardılar ve hak ettikleri şampiyonluğa geç de olsa ulaştılar, tebrik ediyorum.. Sezonun aslında 2 şampiyonu vardı ve Fenerbahçe de 2.şampiyonu oldu gerçekten. 3 Temmuz'dan bu yana yaşadıklarıyla bu takımın 2 final maçına çıkması insan üstü bir başarıdır, başkası olsa çil yavrusu gibi dağılırdı. Maça dönersek arzulu başlayan Fenerbahçe pozisyonları da buldu, maçı da hak etti ama bir türlü gol gelmedi. Özellikle 2.yarıda Semih'in vuruşunda Muslera'nın omzunda kalan top kırılma noktasıydı, olmadı. Şimdi önlerinde bir final daha var, ama bu moral bozukluğuyla ve form düzeyiyle favori kesinlikle Bursaspor.. Hakem Cüneyt Çakır ise maçı katletti. İlk yarıda Muslera'nın büyük hatasında Semih'in nizami golünü vermedi. 2.yarıda Dia'ya faül olmayan pozisyonda faul çaldı, buna sinirlenen Dia'yı oyundan attı. Sanki beraberliğe gelmiş gibiydi ve bunda başarılı da oldu..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder