Bu Blogda Ara

Translate

3 Mayıs 2012 Perşembe

Süper Final'de 4.Hafta


Sivasspor-İBB : İBB deplasmanda Sivasspor'u 2-1 mağlup ederek Sivas'ta son 4 yılda 5.kere galip geldi ve yine rakibine şans tanımadı. Boz Boykuşlar karşılaşmaya ne kadar kötü başlasa da mükemmel bir geri dönüşe imza attı ve grupta büyük avantaj yakaladı.
Takımın gollerini atan Webo 15, Doka ise 13.gollerini kaydettiler. Bu ikili İBB'ye kaç puan kazandırmıştır merak ediyorum. Her hafta yazıyorum, Doka gerçekten çok özel bir oyuncu, stilini eski Fenerbahçeli Santos'a benzetiyorum. Sezon sonu yüksek ihtimalle büyük bir takıma transfer olacaktır. İBB bu galibiyetle bitti denilen şansını iyice büyüttü ve Sivasspor'u gerisinde bıraktı. Haftaya deplasmanda Eskişehirspor ile seyircisiz bir maça çıkacaklar. Es-Es'in yarın alacağı skora göre önümüzdeki maç final anlamı taşıyabilir. Puanla dönerlerse büyük avantaj yakalarlar.. Sivasspor ise 2 İBB serisine girmeden önce grubun mutlak favorisiyken belalısı rakibiyle oynadığı maçlardan sonra demoralize duruma düştü. Bunun en büyük sebebi 2 maçta kaçırılan 2 penaltı. Hafta sonu Eneramo'nun kaçırdığı penaltı için Rıza Çalımbay Rajnoch kullanmalıydı demişti, bugün o da kaçırdı. Pedriel'in bu sezonki 9.golü de yetmeyince mağlubiyet geldi. Sivasspor'un işi artık bir hayli zor. Haftaya Bursaspor deplasmanında kazanmaktan başka çareleri yok.. Hakem Suat Arslanboğa ise idare etti. Sivasspor'un penaltısı yanlış karardı, çünkü Mahmut'un müdahalesi ceza sahası dışındaydı. Ama ondan önce Metin'in eline çarpan top açık penaltıydı. Mahmut ve Uğur'un kırmızı kartları da doğruyken önünde rakip oyuncuya küfür eden Metin'i de atmalıydı..


Galatasaray-Trabzonspor : Galatasaray kendi sahasında Trabzonspor ile golsüz berabere kalarak büyük avantajını yitirme noktasına geldi. Eğer Fenerbahçe yarın kazanırsa yarım puanın dezavantajıyla aylardan sonra 2.liğe gerileyecekler. Tabi hafta boyunca yöneticilerin ortamı geren futbol dışı demeçlerinin ve tribünlerinin boş olmasının oyuncuları etkilediği ve motivasyonunu düşürdüğü de bir gerçek. Böyle bir ortamda futbol oynamak da zor. Oyuna dönecek olursak bence Galatasaray Trabzonspor'un kaçırdığı golleri düşünürsek 2 puan kaybetmedi, 1 puan kazandı. Sarı Kırmızılılar artık önlerine bakacaklar ve hafta sonu Beşiktaş maçını kesin kazanmaya çalışacaklar. O maçta da işleri zor olabilir, zira karşılarındaki takım Hüseyin Göcek'in rövanşını almaya çıkacak.. Trabzonspor ise Arena'da yine yenilmedi. Bordo Mavili takım bu sahada oynadığı 3 maçta 1 galibiyet 2 beraberlikle ayrıldı. Hafta sonu 4-2 kaybettikleri Galatasaray maçından sonra haklarında söylenenlerin Bordo Mavili oyuncuları ekstra motive ettiği de bir gerçek. Onlar da yarın Beşiktaş kaybederse hemen hemen Avrupa Ligi'ni garantileyecekler. Haftaya Fenerbahçe maçı ne olur, orasını ise Allah bilir.. Hakem Tolga Özkalfa ise beklentinin aksine iyi bir maç çıkardı. Semih Kaya'nın Olcan'a yaptığı müdahalede penaltı çalabilirdi. Cech'in Selçuk'a yaptığı sert faüle kırmızı kartını kullanabilirdi. Bunların dışında hatasızdı..


Bursaspor-Eskişehirspor : Bursaspor konuk ettiği Eskişehirspor'u 3-2 mağlup ederek belki kendisi için önemsiz ama gruptaki dengeler için çok önemli bir galibiyet aldı. Herhalde bu grupta tahmini en zor maçları Bursaspor oynuyor çünkü Ertuğrul Sağlam'ın ne yapacağı belli değil. Asları da sürebilir, rotasyonda yapabilir. Hoca bugün as kadroyla çıkınca eminim bir çok insan Eskişehirspor yenilmez seçeneğinden yatmıştır. Neyse maça dönersek hafta içi yazıma konu olan güzel insanlar Pinto ve Batalla'nın resitalleriyle Bursaspor kazandı. Özellikle Batalla'nın attığı 2.gol resital. Gol sayılarını Batalla 11, Pinto ise 8 yaptı. Bursaspor'un seneye bu ikiliyle özellikle Avrupa'da oynayacağı maçları iple çekiyorum.. Eskişehirspor ise kendisi için çok kritik maçta önemli bir yenilgi aldı. Kırılma anları durum 0-0 iken Adem'in hatasında golü yapamayan Batuhan'ın pozisyonu oldu. Üstüne gol yiyince moraller bozuldu. 2-0'dan sonra silkinip 2-2 yapmalarına rağmen Batalla'nın harikulade golüne engel olamadılar. Takımın gollerini kaydeden gizli forvet ama stoper Diego Angelo 8, Batuhan ise 6.golünü attı. Haftaya içerde İBB ile seyircisiz oynayacaklar. Bugünden sonra kazanmaları şart oğlu şart. Başarabilecekler mi göreceğiz.. Hakem Özgür Yankaya ise kötü olmayan bir yönetim sergiledi. Tek hatası olarak Alper Potuk'u atması gerektiğini söyleyebiliriz..


Beşiktaş-Fenerbahçe : Beşiktaş Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup ederek nihayet Süper Final'de ilk puanlarını aldı. Takım deplasmandaki iyi oyununu İnönü'ye taşıyınca hem 18 maç sonra kalesinde gol görmedi, hem de 3 puan geldi. Hak edilmiş bir galibiyet oldu. Kadıköy'de Fenerbahçe'nin attığı gol için nasıl ilk maçta aynı golü attı dediysek, Beşiktaş da bugün ilk maçtaki golün bir benzerini kaydetti. Quaresma yine getirdi, arka direkte Almeida 11.golünü attı. Portekizli attığı golle bu takımın forveti benim mesajını da verdi. Quaresma ise asist hariç yine yokları oynadı. Bence sezon sonunda Türkiye'ye en uzak yere yollanmalı. Tabi yanında bitik Simao'yu da alarak. Fernandes de Süper Final başladığından beri kötü oynuyor, sebebini merak etmiyor değilim. Siyah Beyazlı takım bu galibiyetle Avrupa Ligi yarışına da yeniden ortak oldu ve Trabzonspor ile arasındaki puan farkını 1'e indirdi. Haftasonu Arena'ya gidecekler, bu onurlu duruşu orda da göstereceklerinden şüphem yok.. Fenerbahçe ise Süper Final'de ki ilk puan kaybını yaşamanın yanısıra 2012 yılında ilk defa bir maçta gol atamadı. Dün Galatasaray'ın puan kaybından sonra Aykut Kocaman'ın oyuncularını çok da iyi motive ettiğini söyleyebilmek zor. Rehavet futbolcuların yüzlerinden okunuyordu. Alex,Semih yokları oynadılar, Topuz,Cristian,Selçuk alışılmışın dışında kötüydü. Dolayısıyla mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Dünkü maçtan sonra 1 mağlubiyet hakları doğmuştu, onu bu maçta kullanmak akıl karı mı Trabzonspor maçından sonra göreceğiz ama artık şu net ki Fenerbahçe'nin puan kaybına tahammülü kalmadı. O yüzden önlerindeki iki maçı da kazanmalılar.. Hakem Fırat Aydınus ise idare etti, yardımcısının yanlış bayrağı dışında maçta ciddi bir hata yoktu..

6 yorum:

  1. Süper Final'deki en rahat takım Bursaspor.. Türkiye Kupası finaline odaklanıyorlar sadece ve bu yüzden kadroda sürekli rotasyon yapıyorlar.. Musa, Okan Deniz gibi gencleri kazanmaya çalışıyorlar.. Bu akşamki Eskişehir maçında stoperde genç Tahacan'ı görürsek kimse şaşırmasın..

    Avrupa Ligi liderliği faso fiso zaten.. 5-8 grubunu lider bitireceksin Şampiyonluk grubunun sonuncusu ile oynayıp alt edeceksin + Avrupa maçlarında gruplar için bildiğim kadarı ile 3 ön eleme oynayacaksın..

    YanıtlaSil
  2. Evet aynen öyle o yüzden bu maçlar bana göre de boşuna oynanıyor, Ertuğrul Sağlam akıllı adam Türkiye Kupasında finale yükselerek en azından Avrupa Ligi'ni garantiye aldı. Diğer 3 takım resmen kör dövüşü yapıyorlar. Çıksan bile 3 ön elemede şansın baya zor..

    YanıtlaSil
  3. Hafta sonu programı açılınca bir kaç tahmin önerisi verebilir misiniz?

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar ! tahminleri genelde günlük olarak geceleri blogdan ve twitter hesabımdan yayınlıyorum, sağ üst köşede link var,takip edebilirsiniz. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Önder bey sizle nasıl iletişime geçebilirim ?

    YanıtlaSil
  6. http://twitter.com/oZGuN_23 kişisel hesabım yada ozgun.onder.dogan@hotmail.com.tr adresine mail atabilirsiniz. Sevgiler..

    YanıtlaSil