Bu Blogda Ara

Translate

7 Mayıs 2012 Pazartesi

Süper Final'de 5.Hafta


Eskişehirspor-İBB : Eskişehirspor kendi sahasında konuk ettiği İBB'yi 3-1 mağlup ederek rakibini altına almayı başardı. Ersun Yanal'ın takımının en büyük artısı baştan aşağı "takım" hüviyetinde olması. Kaleci genç Kayacan'ından tut defansta Dede,Diego'ya orta sahada Veysel,Tello'sundan tut, forvette Batuhan,Kamara'ya dek Es-Es her dişlisi çalışan bir fabrika gibi. Tabi bu da sonuca yansıyor.
Özellikle Senegalli golcü Kamara golleriyle takıma hayat vermeye devam ediyor, bugünle beraber 15'e ulaştı. Fenerbahçe'ye transferi gündemde olan Veysel Sarı ise attığı golde şahane bir takipçilik gösterdi ve 5.golüne imza koydu. Süper Final sonrası transferi gerçekleşirse kimse şaşırmasın. Şimdi bir adım kaldı. Deplasmanda iddiasız Sivasspor'u yenip Bursa'nın İBB'de takılmasını bekleyecekler.. İBB ise Sivasspor galibiyetleriyle olan yükselişini Eskişehir'de yitirdi ve yeniden 3.sıraya geriledi. Takım maç boyunca özellikle ilk yarıda organize olamayınca mağlubiyete razı oldu. Güzel bir gol atan Doka gol sayısını 14 yapıp, 4 Büyüklere selam yollamaya devam etti. Haftaya içeride Bursaspor ile oynayacaklar, kazanıp Eskişehir'in puan kaybetmesini bekleyecekler. Arif Erdem'in ekibi bunu başaracak mı göreceğiz.. Hakem Cüneyt Çakır'ı da çok beğendim, haftaya Kadıköy'e büyük ihtimalle o çıkacak..


Bursaspor-Sivasspor : Avrupa Ligi'ni garantilemiş, rotasyonlu Bursaspor baştan sona ezici bir üstünlükle oynadığı maçta Sivasspor'u 2-0 mağlup ederek son maçlar öncesi rakibinin şansını bitirdi. Galibiyetin ötesinde önemli olan Yeşil Beyazlıların hemde Pinto&Batalla ikilisi olmamasına rağmen mükemmele yakın bir futbol oynamasıydı. Fenerbahçe'nin finalde işi gerçekten zor olacak, çünkü Bursaspor gerçekten çok iyi takım. Ertuğrul Sağlam'ın bugün görev verdiği yedeklerde tam not aldı, özellikle Turgay attığı gollerle resmen resital yaptı ve gol sayısını 6'ya çıkardı. Timsahlar kendileri için önemli olmayan ama rakipleri için son derece önemli maçlar oynamaya devam ediyorlar. Bugün Sivasspor'u grubun dışına ittiler, haftaya Olimpiyat'a gidecekler. Tahminim Sağlam 4 gün sonraki kupa maçını düşünüp yedeklerle çıkar, yani İBB ağır favori olacak.. Sivasspor ise iddiasını sürdürmek için mutlak kazanmak zorunda olduğu maçı çok kötü bir oyunun ardından mağlup tamamladı. Takım 3 maçtır kaybediyor ve bu performans onları Avrupa grubunun dışında bıraktı. Tabi artık yapacak bir şey yok ama insan düşünmeden edemiyor, kalede harikalar yaratan Korcan sene başından beri Sivasspor'da olsa bu takım nerde olurdu..


Galatasaray-Beşiktaş : Galatasaray 2-0 öne geçtiği maçta son 4 dakikada gelen 2 gole engel olamayınca Beşiktaş ile 2-2 berabere kaldı. Sarı Kırmızılılar için Süper Final tam bir Süper Korku filmi havasında geçmeye devam ediyor. Özellikle de TT Arena'da ! Takım sahasında oynadığı 3 maçı da kazanamadı, 2 beraberlik 1 yenilgi aldı. Güzel bir ilk yarıdan sonra Melo'nun 12.golü ve Almeida'nın kendi kalesine golüyle beraber 2-0 gelse de sonra ne olduysa oldu ve maç berabere bitti. Gerçi Fenerbahçe kazandıktan sonra galibiyet veya beraberliğin önemi yoktu ama 2-0'dan maç vermek ve 2 maçtır kazanamamak Galatasaray takımı için önemli detaylar. Fatih Terim'in takımının işi Kadıköy'de çok zor olacak, avantajları sezon genelindeki 3 maçta da Sarı Lacivertlilere kurduğu oyun üstünlüğünü ve beraberliğin kendilerine yetmesi. Ama şampiyonlukta favorim artık Fenerbahçe.. Beşiktaş ise onurlu duruşunu sürdürüyor. Fenerbahçe'ye çelme taktıktan sonra şimdi de Galatasaray ile berabere kaldılar. 2-0'dan geri dönmeleri, skora rağmen demoralize olmamaları Havutçu'nun takımının en büyük artıları. Holosko'nun 4.golünü attığını da ekleyelim. Sanki Beşiktaş, Fikret Orman yönetimiyle beraber o beklenen,arzulanan şerefli Beşiktaş duruşunu da gösterecek gibi. Haftaya Trabzonspor ile Avrupa Ligi finali diye nitelendirebileceğimiz bir maça çıkacaklar. Beraberlik de kendilerine yarayacak şu durumda ama ben kazanacaklarını düşünüyorum..


Trabzonspor-Fenerbahçe : Fenerbahçe olağanüstü şartlar altında çıktığı Trabzonspor deplasmanını 3-1 galip bitirerek 5.Süper Final maçında 4.galibiyetini aldı. Sarı Lacivertli takım Süper Final'de geçmişini hatırlayarak derbi kazanma geleneğini sürdürdü. Bu galibiyetler silsilesine Galatasaray'ın Arena'da yaşadığı beklenmedik puan kayıpları da eklenince şampiyonluk ümidi ellerine geldi. O maçı konuşmadan bugüne dönelim. Aslında atmosferi görünce bunun Fenerbahçe'ye yarayacağını düşünmüştüm ve haklı da çıktım. 2-0'dan sonra çok rahat bir oyun sergileyen Fenerbahçe kontraatak'tan Cristian'ın attığı golle de fişi çekti ve önümüzdeki haftayı beklemeye başladı. Takımın gollerini atan Bienvenu ve Cristian 8, Emre ise 6.golüne ulaştı. Özellikle 2-1 iken kritik kurtarışlar yapan Volkan'ı da es geçmeyelim. Haftaya düğüm kopacak, Kocaman'ın en büyük artıları psikolojik avantajın kendilerinde olması,form durumu ve tabiki Kadıköy. Futbolun 3 sonucundan 2'si Galatasaray'a yarasa da favori olarak az önceki yazımda da bahsettiğim gibi Fenerbahçe'yi görüyorum.. Trabzonspor takımını ise fazla değerlendirmeyeceğim. Çünkü sahaya futbol oynamaktan çok kavgaya çıkmışlardı Colman ve Zokora'dan da anlaşılacağı üzere. Taraftar da bu psikolojik baskıya katılınca mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Takımın tek sayısını kaydeden Burak Yılmaz 33.golüne ulaşsa da sezon sonu ayrılacağını düşünüyorum. Bordo Mavililer haftaya Avrupa Ligi finalinde Beşiktaş ile oynayacaklar. Bu moral bozukluğundan sonra şanslarını da son derece az görüyorum.. Hakem Mustafa Kamil Abitoğlu ise bence hakemlik kariyerinin son maçına çıktı. Futbolla uzaktan yakından alakası olmayan ve Emre'yi tekmelerle sindirmeye çalışan "futbol katilleri" Colman ve Zokora'yı oyundan atamadı ve Trabzonspor'u oyunda tuttu. Bu haliyle bir daha maç alması mucize olur..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder