Bu Blogda Ara

Translate

19 Mayıs 2013 Pazar

Süper Lig 2012/2013 sezonu Altın Karma


Spor Toto Süper Lig, bu hafta oynanacak maçların ardından sona eriyor. Biz futbol severleri ise uzun sürecek bir transfer süreci bekliyor. Transfer dönemine gelmeden bu sezonu değerlendirecek yazılara startı veriyorum. 2012/13 sezonunun altın,gümüş ve bidon 11'lerini sizlerle paylaşacağım. Sizde katılmadığınız yönleri alta yorum olarak yazıp destek olabilirsiniz. Önce altın 11 ! 



Kaleci: 25) Fernando Muslera (Galatasaray)



Muslera 2 yıldır ülkemizde top koşturuyor ve geldiğinden beri Galatasaray, 2 şampiyonluk 1 Süper Kupa ve CL'nde çeyrek final gördüyse en büyük mimarı bence o. Uruguaylı Milli kaleci takımın çehresini tamamen değiştirdi, bu sezon da yaptığı kurtarışlarla başarılarda aslan payı 26 yaşındaki yıldızdaydı.

Lig performansı: 33 maç / yediği gol 33
Toplam performans: 44 maç / yediği gol 49

Sağ Bek: 77) Gökhan Gönül (Fenerbahçe)


Fenerbahçe bu sezon 3 kulvarda da şansını son ana dek kovalarken Gökhan Gönül takımın kilit adamı olmuştu. 27 yaşındaki oyuncu Benfica maçında sakatlanmasa belki şu an Fenerbahçe'den Avrupa Ligi şampiyonu olarak bahsedecektik. Yine de Gökhan Gönül bu sezon ortaya koyduğu performansla burda olmayı hak etti.

Lig performansı: 27 maç / 3 gol 5 asist
Toplam performans: 47 maç / 4 gol 10 asist

Sol Bek: 3) Dusko Tosic (Gençlerbirliği)


Fuat Ç.'nin Gençlerbirliği'si sezon başında bir çok Sırp oyuncu ile anlaşırken, onların arasında en yüksek performansı gösteren Belgrad'dan alınan, bir dönem Real Betis ile La Liga macerası da yaşan Tosic oldu. Sırp oyuncu özellikle driplingleri ve yaptığı asistlerle rakiplerinin korkulu rüyası oldu. Ligin en iyi sol beki olduğunu bir çok kez kanıtladı.

Lig performansı: 33 maç / 1 gol 8 asist
Toplam performans: 35 maç / 1 gol 9 asist

Stoper: 26) Semih Kaya (Galatasaray)


22 yaşındaki bu genç yetenek 2 yıldır sergilediği performansla hem takımının hem Milli takımın en gözde oyuncularından. Yerinde yaptığı müdahaleler ve sıkı markajıyla Galatasaray'a kattıkları ortada. Semih'in değeri daha çok oynamadığı maçlarda anlaşıldı. Şimdilik tek eksiği gol gibi görünüyor. Bu yaz antremanlarda daha çok hava topu çalışmasını tavsiye ediyorum.

Lig performansı: 25 maç / 1 asist
Toplam performans: 36 maç / 1 asist

Stoper: 2) Egemen Korkmaz (Fenerbahçe)


Fenerbahçe'nin sezon başında Beşiktaş'tan transfer ettiği Egemen, bu sezon gösterdiği performans ve takıma yaptığı abilikle savunmanın yıldızı oldu. Yanında oynayan oyuncular gerek Yobo, gerekse Bekir onun düzeyine gelemeyince Fenerbahçe büyük sıkıntılar çekti. Seneye istikrarı sağlar, yanına da onun gibi biri transfer edilirse Sarı Lacivertli takım zor gol yer.

Lig performansı: 20 maç / 1 asist
Toplam performans: 41 maç / 2 gol 2 asist

Orta saha: 8) Selçuk İnan (Galatasaray)


Galatasaray'ın 28 yaşındaki Turkish Xavi'si Selçuk gerek attığı paslar, gerek kritik zamanlarda attığı goller ve gerekse de kilit çözücü nitelikteki frikikleriyle bu listeye girmeyi hak etti. Süper Lig'e son 3-4 yıldır oynadığı futbolla damga vuran maestro futbolcu bence şansını artık Avrupa'da denemeli. Yurt dışı için son şansı bu yaz olacak.

Lig performansı: 31 maç / 6 gol 6 asist
Toplam performansı: 42 maç / 7 gol 13 asist

Orta saha: 10) Olcay Şahan (Beşiktaş)


Sezon başında Almanya'dan geldiğinde şüphesiz Olcay'dan kimse böyle bir performans beklemiyordu. Öyle ki Samet Aybaba, ona 10 numarayı verdiğinde bir çokları bu durumu yadırgamıştı. Ama Olcay, kendisine güvenen hocasını mahçup etmedi ve özellikle İnönü'de attığı gollerle Beşiktaş'ın son 7 yılda en çok gol atan Türk futbolcusu oldu. 25 yaşındaki ofansif orta saha bu performansını seneye de sürdürürse yeniden Avrupa'ya geçiş yapması mümkün görünüyor. 

Lig performansı: 34 maç / 11 gol 5 asist
Toplam performansı: 37 maç / 11 gol 6 asist

Orta saha: 10) Pablo Martin Batalla (Bursaspor)


Bursaspor'un 29 yaşındaki süper Arjantinlisi Batalla, ülkemize geldiği 2009'dan beri her sezon yükselen performansını bu sezon zirveye çıkardı. Attığı goller ve yaptığı asistlerle Timsahların Avrupa Ligi'ne katılmasına büyük katkı yaptı. Bursaspor onu elinden çıkarır mı bilmem ama Batalla'nın "yeni Alex" olma potansiyelinin ciddi ciddi yüksek olduğunu düşünüyorum.

Lig performansı: 33 maç / 15 gol 17 asist
Toplam performans: 41 maç / 19 gol 20 asist

Orta saha: 11) Dirk Kuyt (Fenerbahçe)


Fenerbahçe'nin sezon başında sadece 1 M € bonservis bedeli ödeyerek kadrosuna kattığı Uçan Hollandalı, 32 yaşına rağmen bitmek bilmeyen enerjisi, pes etmemesi ve dinamizmiyle takıma çok şey kattı. Aykut hocanın Fenerbahçe'de oynatmak istediği futbolun karşılığını Kuyt'tı. Sarı Lacivertli takım, seneye Kuyt'ın 1-2 tane daha benzerini bulabilirse gerek ligde, gerek Avrupa'da daha büyük başarılara yelken açabilir.

Lig performansı: 31 maç / 8 gol 11 asist
Toplam performansı: 55 maç / 17 gol 15 asist

Forvet: 17) Theofanis Gekas (Akhisar Belediye)


Sezon başında ben dahil herkesin küme düşecek dediği Akhisar ilk yarı bittiğinde bulunduğu noktayla kimseyi şaşırtmamıştı. Devre arasında Akigolar, Mersin İY'dan 300 bin € daha fazla verip Gekas'ı transfer edince işler değişti. Çıktığı ilk maçta gol atan taraftarın gol tanrısı Gekas, takımını ligde tuttu. Herkesin Akhisar sempatisinin Hamza hocayla beraber en büyük müsebbibi olan 32 yaşındaki yıldız oyuncu, aynı zamanda Türkiye'de en çok sevilen Yunan oldu.

Lig performansı: 15 maç / 12 gol 1 asist
Toplam performansı: 15 maç / 12 gol 1 asist

Forvet: 17) Burak Yılmaz (Galatasaray)


Trabzonspor'dan olaylı bir şekilde transfer olan Burak Yılmaz, Drogba'nın da katkısıyla özellikle 2.yarıda kendini aştı. Gösterdiği performans ve attığı gollerle üst üste 2.kez gol kralı olan yıldız oyuncu şimdiden bir çok Avrupa takımının gözdesi. Burak, bu sezon kendini atma hastalığından da kurtulmuş gibi. Daha olgun bir Burak Yılmaz'ın bence Süper Lig'de misyonu bitti. Bu yaz yapacağı bir transferle ününü Avrupa'dan Dünya'ya taşıyabilir. 

Lig performansı: 30 maç / 24 gol 7 asist
Toplam performansı: 39 maç / 32 gol 7 asist

Teknik Direktör: Fatih Terim (Galatasaray)


1953 doğumlu teknik direktör, takımını üst üste 2.şampiyonluğuna taşıdı. Ayrıca Avrupa'da Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final başarısına ulaşıldı. Hem Avrupa hem ligi başarıyla götürdü. Altın karmanın hocası olmayı hak etti. 

Lig performansı: 34 maç / 21 galibiyet, 8 beraberlik, 5 mağlubiyet
Toplam performansı: 46 maç / 27 galibiyet, 10 beraberlik, 9 mağlubiyet

1 yorum: