Bu Blogda Ara

Translate

21 Mayıs 2013 Salı

Süper Lig 2012/2013 sezonu Bidon Karma


Sezonun enlerini seçtiğimiz bu serinin üçüncü ve son halkasındayız bugün. İyileri seçtik, kötüleri de seçmemek olmaz. Karşınızda 2012/13 sezonunun Bidon 11'i !

Kaleci : 23) Allan McGregor (Beşiktaş)


Beşiktaş'ın feda sezonunda kaleyi koruyan McGregor olumsuz anlamda bir çok rekorun sahibi oldu. Arka arkaya en çok gol yiyen ve lig tarihinin en çok gol yiyen Beşiktaş'ının kalesinde o vardı. Sadece 5 maçta kalesini gole kapayabildi. 31 yaşındaki İskoç kaleci bu performansıyla önümüzdeki sezon gönderilecekler listesinde.

Lig performansı : 26 maç / yediği gol 39
Toplam performansı : 31 maç / yediği gol 46

Sağ Bek : 85) Ferhat Çökmüş (Orduspor)


Sezon başında büyük ümitlerle küme düşen Manisaspor'dan transfer olan Ferhat, ağırkanlılığı ile taraftarının saçını başını yoldurdu. Günümüz ideal bekinin hayli uzağında bir performans gösteren 28 yaşındaki oyuncu hücumda da oldukça etkisiz kaldı. Üst üste 2.kez küme düştü. Bir daha Süper Lig'de oynaması zor gibi.

Lig performansı : 20 maç
Toplam performansı : 22 maç

Sol Bek : 86) Emerson (Trabzonspor)


1,6 M € karşılığında Benfica'dan transfer edildiğinde büyük sükse yapan, kariyerinde Lille de bulunan Brezilyalı sol bek buna rağmen oldukça silik bir performans sergiledi. Trabzonspor kariyerinde özellikle savunma olarak hiçbir şey veremeyen 28 yaşındaki oyuncu Tolunay Kafkas tarafından kadro dışı bırakıldı.

Lig performansı : 17 maç / 2 gol
Toplam performansı : 22 maç / 2 gol 1 asist

Stoper : 14) Julien Escude (Beşiktaş)


Sevilla ile bir çok başarı yakalamış, UEFA ve Süper Kupa'yı kazanmış bir oyuncu olarak Beşiktaş'a imza atan Escude beklenenin çok uzağında bir performans sergiledi. Özellikle ligin ilk yarısındaki Fenerbahçe derbisinde çok kötüydü. 33 yaşındaki Fransız stoper, hızlı forvetlerin yanında çok ağır kalmasıyla hep eleştirildi. 

Lig performansı : 14 maç
Toplam performansı : 17 maç

Stoper : 6) Souleymane Bamba (Trabzonspor)


Sezon başında vatandaşı Zokora'nın tavsiyesiyle transfer edildiğinde İngiltere 2.Liginden geldiği için çok eleştirilmişti. Dönemin teknik direktörü Şenol Güneş'in koruyup sürekli şans verdiği 28 yaşındaki Fildişili oyuncu ilk yarıdaki performansıyla sınıfı geçse de Afrika Kupasından geldikten sonra tabir-i caizse dibe çakıldı. Avni Aker'de 3-0 kaybedilen Fenerbahçe maçında kendi kalesine attığı 2 gol ipinin çekilmesine neden oldu.

Lig performansı : 18 maç
Toplam performansı : 20 maç

Orta Saha : 27) Milos Krasic (Fenerbahçe)


Sezon başında 7 M € karşılığında Juventus'tan transfer edilip 4 yıllık sözleşme imzalanan Milos Krasic sergilediği performans ile hem hocasını hem taraftarı kahretti. Eline geçen pek çok şansı heba eden 28 yaşındaki Sırp oyuncu ligin en büyük bidonu oldu. Umarım Fenerbahçe ondan en az zararla kurtulabilir.

Lig performansı : 13 maç / 1 asist
Toplam performansı : 27 maç / 1 gol 2 asist

Orta Saha : 18) İbrahima Yattara (Mersin İY)


Sezon başında yılan hikayesine dönen bir transfer hikayesinden sonra Mersin İY formasıyla ülkemize dönen Gineli star Yattara bir türlü istediği performansı sergileyemedi. Sürekli sakatlıklarla boğuşan ve sadece 5 maça çıkabilen 32 yaşındaki oyuncu beklentilerin çokça uzağında kalınca kadro dışı bırakıldı.

Lig performansı : 4 maç
Toplam performansı : 5 maç

Orta Saha : 7) Dentinho (Beşiktaş)


Devre arası transferinde büyük umutlarla Shakthar'dan kiralanan Brezilyalı oyuncu gelir gelmez omuz sakatlığı geçirince takıma hiç faydalı olamadı. Yaklaşık 8 hafta süren sakatlığın dönüşünde de kadroya girmekte zorlandı. Sadece 1 kez ilk on birde başlayan 24 yaşındaki oyuncunun Ukrayna'ya dönmesi en doğru karar olarak gözüküyor.

Lig performansı : 6 maç
Toplam performansı : 6 maç

Forvet : 99) Sercan Yıldırım (Sivasspor)


Galatasaray ile kötü bir sezon başlangıcı yapan Sercan Yıldırım, devre arasında transferin son günü Sivasspor'a imza attı. Orda da futbolundan çok gece yaşamıyla adından söz ettiren 23 yaşındaki oyuncu çok geçmeden kadro dışı bırakıldı. Sercan bu gidişle seneye PTT 1.Lig'de anca forma giyebilir gibi görünüyor.

Lig performansı : 8 maç / 1 gol
Toplam performansı : 13 maç / 3 gol 2 asist

Forvet : 34) Batuhan Karadeniz (Beşiktaş)


Sezon başında Ersun Yanal ile yaşadığı küfürlü tartışmadan sonra Eskişehirspor'da kadro dışı kalıp transferin son günü alt yapısında yetiştiği Beşiktaş'a imza atan Batuhan'ın 3.Beşiktaş seferi de iyi geçmedi. Samet Aybaba'nın verdiği şansları bir türlü değerlendiremeyen 22 yaşındaki oyuncu devre arası kulüpten yollandı. Deportivo'ya transferi aynı yıl 3.transfer olmaz kuralına takılan Batuhan 4 aydır futbol oynamıyor. Geçtiğimiz günlerde Eskişehirspor ile sözleşmesini fesheden oyuncunun gideceği takım merak konusu.

Lig performansı : 11 maç / 2 asist
Toplam performansı : 16 maç / 1 gol 3 asist

Forvet : 83) Marc Janko (Trabzonspor)


Sezon başı 2,340 bin € bonservis bedeliyle Porto'dan transfer edilen Avusturyalı golcü sergilediği performansla hayal kırıklığı yarattı. Şehre ve takıma uyum sağlayamayan 29 yaşındaki forvet, takımın gol sorununu çözemedi. Tolunay Kafkas'ın göreve gelmesinin ardından kadro dışı bırakıldı.

Lig performansı : 14 maç / 1 gol 2 asist
Toplam performansı : 17 maç / 1 gol 2 asist

Teknik Direktör : Giray Bulak (Mersin İY)


Trabzonspor'un Futbolcu İzleme Komitesinin başındayken bu görevini yarıda bırakıp Mersin İY ile anlaşan Giray Bulak, Trabzonluların ahını almış olmalı ki Mersin'de kariyerinin en kötü dönemini geçirdi. Kendisine büyük ümitler bağlanan 55 yaşındaki çalıştırıcı takıma olumlu hiçbir şey katamadı. Kötü performansıyla da sezon bitmeden takımla ilişkisi kesildi.

Lig performansı : 8 maç / 1 galibiyet, 2 beraberlik, 5 mağlubiyet
Toplam performansı : 14 maç / 1 galibiyet, 2 beraberlik, 11 mağlubiyet


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder