Bu Blogda Ara

Translate

20 Mayıs 2013 Pazartesi

Süper Lig 2012/2013 sezonu Gümüş Karma


Dün verdiğim altın karmaya bunlar olmazsa ayıp olur dediğimiz isimler yok mu ? Elbette var. Şimdi sıra onlarda. İşte sezonun en iyi 2. 11'i. Karşınızda gümüş karma !

Kaleci : 1) Vanja İvesa (SB Elazığspor)


Elazığspor'un 35 yaşındaki Hırvat kalecisi İvesa, bu sezon yaptığı kurtarışlarla bir çok kez takımını ipten aldı. Düzgün kişiliğinin yanı sıra akıcı Türkçesiyle herkesin gönlünde taht kurdu. Tam 12 kez kalesini gole kapadı. Bu performansını sürdürürse 5 senedir bulunduğu ülkemizde daha çok kalacak gibi.

Lig performansı : 34 maç / yediği gol 45
Toplam performansı : 34 maç / yediği gol 45

Sağ Bek : 13) Roberto Hilbert (Beşiktaş)


Beşiktaş'a ilk olarak forvet olarak transfer edilen daha sonra sağ bek'e devşirilen Hilbert, takımının feda sezonunda katkılarıyla ön plana çıktı. Savunmasının yanı sıra önemli goller attı. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek 28 yaşındaki sağ bek'in kontratı uzatılmazsa talibi çok olacaktır.

Lig performansı : 32 maç / 3 gol 3 asist
Toplam performansı : 35 maç / 4 gol 3 asist

Sol Bek : 11) Albert Riera (Galatasaray)


Sağ bek'ten sonra sol'da da bir başka devşirme bek Riera'yı görüyoruz. Orjini açık olan 31 yaşındaki İspanyol oyuncu, Hakan Balta'nın formsuzluğu, Çağlar'ın sakatlığı sonrası kendisine bek olarak yer bulduğu Galatasaray'da şampiyonluğa katkı verdi. Disiplinsiz tavırları en büyük eksisi oldu. 

Lig performansı : 26 maç / 2 gol 2 asist
Toplam performansı : 35 maç / 2 gol 3 asist

Stoper : 4) Aykut Demir (Gençlerbirliği) 


4 sezondur aralıksız başkent ekibinin formasını terleten 24 yaşındaki Aykut Demir performansıyla Milli Takım'a yükseldi. Güçlü fiziğinin yanı sıra kafa golleriyle de ün yapan yıldız oyuncuyu bu sezon 4 büyüklerin birinde izlemek sürpriz olmaz.

Lig performansı : 31 maç / 5 gol
Toplam performansı : 33 maç / 6 gol

Stoper : 6) Tomas Sivok (Beşiktaş)


2008 yılında geldiği Beşiktaş'ta 1 de şampiyonluk yaşayan 29 yaşındaki Çek stoper Tomas Sivok, Siyah Beyazlı ekibin bu yılki savunma şefi oldu. Samet Aybaba'nın cümbür cemaat yüklenme taktiğinde Beşiktaş, ne kadar lig tarihinin en kötü gol yeme istatistiğine ulaşsa da Sivok bu durumun daha kötü olmasına engel oldu. Attığı goller de cabası.

Lig performansı : 28 maç / 5 gol 3 asist
Toplam performansı : 29 maç / 5 gol 3 asist

Orta Saha : 10) Felipe Melo (Galatasaray)


Sezon başında sancılı bir transfer sürecinin ardından Galatasaray'a transferi gerçekleşen Felipe Melo, yaz kampı yememenin de verdiği dezavantajla kötü bir ilk yarı geçirdi. İkinci yarı kendine gelmeye başlayan 29 yaşındaki Brezilyalı oyuncu özellikle kesici özelliğiyle takımına çok faydalı oldu. Geçen sezon ki gibi altın karmaya giremese de gümüş karma da olmayı hak etti.

Lig performansı : 26 maç / 1 gol 5 asist
Toplam performansı : 35 maç / 1 gol 6 asist

Orta Saha : 4) Manuel Fernandes (Beşiktaş)


Beşiktaş'ın bu sezon Avrupa kupalarına katılabilmesinde en büyük pay Olcay Şahan ile birlikte 27 yaşındaki bu Portekizli'deydi. Manu, kullandığı öldürücü duran toplarla takımına çok gol kazandırdı. Şimdilerde adı Fenerbahçe ile anılan yıldız oyuncu seneye büyük maçlarda kendini biraz daha ortaya çıkarabilirse daha çok fark yaratabilecek.

Lig performansı : 27 maç / 7 gol 12 asist
Toplam performansı : 28 maç / 8 gol 12 asist

Orta Saha : 17) Pablo Mouche (Kayserispor)


Kayserispor'un ele avuca sığmayan Arjantinlisi sezonun ilk yarısında lige pek alışamasa da özellikle Prosinecki geldikten sonra gösterdiği performansla kendini aştı. Bu müthiş performansıyla takımını 5.liğe gelmesinde büyük katkı verdi. Rusya'dan talipleri olduğu söyleniyor. Umarım 25 yaşındaki Arjantinli bir süre daha kalır ve gözlerimizin paslarını silmeye devam eder.

Lig performansı : 28 maç / 7 gol 9 asist
Toplam performansı : 28 maç / 7 gol 9 asist

Forvet : 9) Kalu Uche (Kasımpaşa)


Daha önce Bordeaux,Almeira ve Espanyol gibi takımlarda yıllarca forma giyen kariyerli bir oyuncu olarak ülkemize gelen 30 yaşındaki Nijeryalı yıldız kendisine güvenenleri mahçup etmedi. Bir çok maçta üstüne düşeni fazlasıyla yaptı. Attığı 19 golün yanı sıra asistleriyle de dikkat çekti.

Lig performansı : 34 maç / 19 gol 8 asist
Toplam performansı : 35 maç / 20 gol 9 asist

Forvet : 9) Bobo (Kayserispor)


5,5 sene Beşiktaş'ta forma giydikten sonra apar topar gönderilen Bobo, ülkesinde 1 yıl geçirdikten sonra Kayserispor ile Süper Lig'e geri döndü. Futbolunun en olgun çağında olan 28 yaşındaki Brezilyalı yıldız, Süper Lig'de mücadele eden bütün takımlara gol atma başarısı gösterdi. Cleyton ve Mouche ile Kayserispor'un öldürücü ileri uç timinde görev aldı. Süper Lig'de oynadığı her sezon 10+ gol rakamına ulaşması kalitesinin göstergesi.

Lig performansı : 31 maç / 18 gol 5 asist
Toplam performansı : 31 maç / 18 gol 5 asist

Forvet : 99) Pierre Webo (Fenerbahçe)


Sezonu İBB ile açıp devre arası Fenerbahçe'ye transfer olan Kamerunlu star, gösterdiği performansla kendisine ödenen 3 M €'nun boşa olmadığını gösterdi. İBB, onun ayrılmasının ardından yerini dolduramayarak küme düştü. 3 kulvarda da ilerleyen Fenerbahçe'de ligin yanısıra kupa ve Avrupa'da attığı gollerle takımına büyük katkı sağladı. Sow ve Kuyt ile oluşturduğu ileri üçlü çok can yaktı. Kendisine böyle bakmayı sürdürürse en az 2-3 yıl daha Fenerbahçe'ye hizmet eder.

Lig performansı : 31 maç / 16 gol 5 asist
Toplam performansı : 40 maç / 19 gol 6 asist

Teknik Direktör : Aykut Kocaman (Fenerbahçe)


Aslında gümüş takımın koçluğuna Hamza Hamzaoğlu ve Prosinecki'ye de vermeyi düşündüm ama Aykut hoca parlak Avrupa başarısıyla 1 adım öne çıktı. Ligde özellikle kötü ilk yarı performansıyla beklentilerin hayli uzağında kalan Kocaman, bunların aksine Avrupa'da kulüp tarihinin en büyük başarısına imza atıp Fenerbahçe'yi UEFA'da yarı final'e çıkardı. Ufak detaylarla da turu kaybetti. 1 sezonda en çok resmi maça çıkan, 1 sezonda Avrupa'da en çok resmi maça çıkma rekorlarını kırdı. Türkiye Kupası'nı da üst üste 2.kez kazanmaya yakın. Alex ile münakaşası tek eksisi oldu.

Lig performansı : 34 maç / 18 galibiyet, 7 beraberlik, 9 mağlubiyet
Toplam performansı : 64 maç / 33 galibiyet, 17 beraberlik, 14 mağlubiyet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder