Bu Blogda Ara

Translate

15 Şubat 2013 Cuma

Süper Lig'de 22.Hafta


Akhisar Belediye-Galatasaray : Galatasaray beklentilerin üstünde zorlandığı maçta, lig sonuncusu Akhisar Belediye'yi Drogba'nın üstün performansıyla 2-1 mağlup ederek 8 maç aranın ardından ilk kez üst üste 2.maçını kazandı. Maç genelinde kötü bir oyun sergileyen Sarı Kırmızılıları uçuran Fildişili yıldız bu performansıyla takımına daha çok maç kazandırır.
Oyuna girdikten sadece 3 dakika sonra ilk golünü atıp, bundan 2 dakika sonra da Burak'a al da at diyen ve arkadaşının Süper Lig'deki 12.golünü atmasını sağlayan Drogba ben burdayım dedi. Performansıyla ve Türk Futboluna bırakacağı etkilerle bizde Drogba'yı seyretmekten eminim büyük keyif alacağız. Diğer yeni transfer Sneijder ise Drogba'ya göre hala sönük attığı 3 uzaktan şut dışında etkili olamadı ama o da oynaya oynaya açılacaktır. Umut-Elmander'in bu saatten sonra 11'de oynaması da hayli zor. Haftaya evinde Orduspor'u ağırlayacak Galatasaray, bu saatten sonra şampiyonluğu zor kaybeder. Zira Sarı Kırmızılıların kalan 12 maçının 7'si iç sahada.. Akhisar Belediye ise aslanlar gibi oynadığı maçı şanssızlığına kurban olarak kaybetti. 62.dakika da Gekas ile bir topu da direkten dönen Ege temsilcisi Drogba'nın girişinin ardından sergilediği olağanüstü performansa rağmen ümidini yitirmedi. 85'te Sertan'ın bu sezonki 3.golüyle umutlansalarda bu gol galibiyete yeterli olmadı. Ama Akhisar bir çoklarının gözünde farklı bir yerde olacaktır. Bu oyunlarını sürdürürlerse ligde kalabilirler. Son sırada kalan takım, haftaya Karabükspor deplasmanında olacak. Zor maç ama Karabükspor'un iç sahada iyi oynamadığı ve çok gol yediğini unutmayalım.. MHK'nın ısrarla görev verdiği Halis Özkahya, maçları katletmeyi itinayla sürdürüyor. Akhisar Belediye'den Emin ve Çağdaş'ı, Galatasaray'dan Riera'yı atamayan Özkahya, ev sahibinin 1 de net penaltısını görmezden geldi. Verdiği,vermediği fauller, Amrabat'a çıkmayan kart da cabası. Ama suç Halis Özkahya'da değil, ona hala görevlendirenlerde !!



Eskişehirspor-Kayserispor : 2.yarının başında Bursaspor'a yenilip düşme korkusunu yakından tadan Kayserispor, ligin güçlü ekiplerinden Eskişehirspor'u kusursuz bir oyunla 3-0 yenerek ligde maç fazlasıyla 8.sıraya kadar yükseldi. Maçın başından sonuna kadar basan,pres yapan ve sert oynayan Sarı Kırmızılı ekip önemli bir galibiyet aldı. Takımda baştan sona herkes iyi oynadı. Maçın yıldızı ise tabiki attığı 2 gol (bu sezonki 6.golü) ve yaptığı asistle Sefa Yılmaz oldu. Diğer golü atan Cleyton ise bu sezonki 4.golünü kaydetti. Kayserispor adına maçın tek olumsuz durumu, Cleyton,Bobo ve Riveros'un gördükleri sarı kart dolayısıyla haftaya Gençlerbirliği maçında oynamayacak olmaları. Bakalım bu ikili olmadan da kusursuz performanslarını sergileyecekler mi.. Eskişehirspor için maç Servet'in sakatlandığı pozisyonda değişti. Bozulan tandem ikilisinin uyumsuzluğuyla ilk gol yenildi. İkinci yarıda Diego'nun ileri çıkışları sonrası gerideki boşlukları Bobo ile değerlendiremeyen rakibin geliyorum diyen golüne başarılı kurtarışlar yapan Boffin de sonunda engel olamadı ve ev sahibi ağır bir yenilgi aldı. Bu mağlubiyetle şimdilik 5.sırada kalan Es-Es, zirve grubunda kalabilmek için önümüzdeki hafta İBB karşısında bu tutuk performansını üzerinden atmalı.. Hakem Serkan Çınar ise genelde başarılı bir yönetim gösterdi. Sertliğe tahammül eden yapısı ise ev sahibinin aleyhine oldu..


MP Antalyaspor-Kardemir Karabük DÇ : MP Antalyaspor, kendi sahasında konuk ettiği Karabükspor ile 0-0 berabere kalıp kendi sahasında önemli 2 puan bıraktı. Maç boyu rakibine oranla daha üstün bir performans ortaya koyan Akdeniz temsilcisi, ligin en çok gol yiyen kalecisi Tomic'i geçemedi. Aldıkları 1 puanla, puanını 34 yapan MP Antalyaspor'un Galatasaray ile arasındaki fark böylece 9 oldu. Haftaya kümede kalma mücadelesi veren SB Elazığspor deplasmanında olacaklar. Bu yüzdeyle gol kaçırmayı sürdürürlerse bu kez 1 puan da alamayabilirler.. Ligin en çok gol yiyen takımı olan Karabükspor tam 6 maç sonra kalesini gole kapadı. 1 puanda en büyük pay kuşkusuz Hırvat kaleci Tomic de. Tomic özellikle ilk yarıdaki kurtarışlarıyla yıldızlaştı. Son dakikalarda İlhan Parlak ile mutlak bir pozisyonu da değerlendiremeyen takım haftayı 1 puanla tamamladı. Puanları hala 29 ve onca zor galibiyetlere rağmen rahat değiller. Haftaya Akhisar maçı çok önemli. Altla bağını koparmak için mutlaka 3 puan almalılar..


Beşiktaş-Gaziantepspor: 2013 yılında evinde hiç kazanamayan Beşiktaş yine aynı kadere uğradı ve Gaziantepspor ile yenişemedi. Ersan'ın bu sezonki ilk golüyle öne geçen Siyah Beyazlı ekip, rakibin 10 kişi kalmasının ardından girdiği net pozisyonları Olcay,Holosko ve Niang ile değerlendiremedi. Özellikle Olcay kaçırdıklarıyla saç baş yoldurdu. Daha sonra ise takım durup, son 15 dakikada skoru koruma psikolojisiyle geri çekilince, hem kaleci hem de savunmanın büyük hatasıyla gol geldi. Üst üste 12.maçlarında da kalelerinde gol gördüler ve bu gol aynı zamanda Beşiktaş'ı Karabükspor'dan sonra ligin en çok gol yiyen takımı yaptı. Takımın neden geri çekildiği muamma. Belki farka gidecek maç berabere bitti. Ama bu ilk değil. Beşiktaş daha önce 10 kişi kalan rakipleri Galatasaray ve Karabükspor karşısında da istediği skoru alamamıştı. Samet Aybaba ve ekibinin özgüven kaybına uğradığı kesin. Bu beraberlikle büyük yara alan ve lider Galatasaray ile puan farkı 7'e çıkan takım haftaya Sivasspor ile oynayacak. Bu form ve moral düzeyiyle orda da işlerinin zor olduğu aşikar.. Gaziantepspor, yeni teknik direktörü Bülent Uygun ile yenilmezliğini sürdürüyor. 75.dakikaya kadar maçta hiç olmayan takım önce Cenk Tosun ile mutlak bir pozisyonu değerlendiremedi, devamında Rostand'ın bu sezonki 2.golü ile 89'da puanı kurtardı. Beşiktaş gibi bir takımdam İnönü'den hem de 10 kişiyle puan alıp dönmek kolay iş değil. Tabi bunda şans faktörünün de etkisi olduğunu belirtelim. Puanını 25 yapan Gaziantepspor haftaya olaylı ayrıldığı eski hocası Hikmet Karaman'ın takımı Bursaspor ile karşılaşacak. Antep İnönü'deki başarıyı taçlandırmak için kazanmak isteyecektir.. Hakem Barış Şimşek'in Binya'ya gösterdiği kırmızı kart ise doğruydu..


Gençlerbirliği-Mersin İY : Alt sıradaki takımların kendisine yaklaşmasını istemeyen Gençlerbirliği sahasında konuk ettiği Mersin İY'i 3-1 yenerek rahat bir nefes aldı. İki maç aradan sonra kazanan Başkent ekibine galibiyeti getiren golleri atan ve 3 hafta süren suskunluğunu sonlandıran Vleminckx 5, Jimmy Durmaz ve Zec ise 4.gollerini attı. Önümüzdeki hafta yine Ankara'da İBB'yi ağırlayacak takım bir galibiyet daha alırsa sezonu kendi adına bitirebilir.. Mersin İY ise mutlak üç puan için çıktığı maçta mağlup olarak hayal kırıklığına uğradı. Erken yediği golle demoralize olan takım aldığı bu mağlubiyetle 17.sırada kaldı. Culio'nun bu sezonki 5.golüne imza attığı Akdeniz temsilcisi önümüzdeki hafta Trabzonspor ile adeta final maçı oynayacak.. Hakem Süleyman Abay ise kötü bir yönetim gösterdi. İlk yarıda Gençlerbirliği'nin penaltıya benzeyen pozisyonunu es geçen Abay, ikinci yarıda olmayan pozisyonda Mersin'e penaltıyı verdi. Ayrıca rakibine tekme atan Culio'nun hakkı sarı değil kırmızı olmalıydı..


Orduspor-İBB : Aynı puanlı iki takımdan Orduspor ile İBB 2-2 berabere kaldı. Orduspor iki kez öne geçtiği maçta üstünlüğünü koruyamadı. Mor Beyazlı takım çok önemli bir avantajı yitirdi. Zira hala 15. SB Elazığspor ile aralarında sadece 5 puan fark var. Takımın gollerini atan Umbides bu sezonki 2, Yussuf ise ilk golünü kaydetti. Orduspor önümüzdeki hafta Arena'da Galatasaray'a konuk olacak. Zor maç olması muhtemel ama her ne olursa olsun puan almaya çalışacaklar.. İBB için ise açıkça yazık oldu desek herhalde yanlış olmaz. Boz Baykuşlar önemli pozisyonları değerlendirememenin yanında bir de Doka'ya verilmeyen net bir penaltıyla haksızlığa uğramış gözüküyor. Yine de beraberliği kurtaran takım, Tom son dakikada daha düzgün bir vuruş yapsa kazanadabilirdi. Orduspor karşısında golleri atan Visca 4, Ömercan ise ilk golünü attı. Orduspor için söylediklerimiz Turuncu Mavili takım için de geçerli. Tehlike hattının ateşini hisseden Belediye, rahatlamak için haftaya sahasında Eskişehirspor'u mutlaka yenmeli.. Hakem Yunus Yıldırım ise yıllardır çalmadığı penaltılarla yine gündemde. Doka'ya yapılan penaltı + Nizamettin'e vermediği kırmızı kartla maça damgasını vuran Yıldırım, maçın skoruna direk etkide bulundu..


Bursaspor-SB Elazığspor : Hikmet Karaman ile çıkışa geçen Bursaspor, evinde SB Elazığspor'u da 1-0 mağlup ederek ligde 4.sıraya kadar yükseldi. İlk yarı müthiş oynayıp açık ara ligin en iyi 10 numarası Batalla'nın bu sezonki 8.golüyle de öne geçen Timsahlar bir çok pozisyondan faydalanamadı. İkinci yarıda skoru koruma psikolojisiyle geriye çekilen takım kalesinde 1 pozisyon dışında pozisyon vermeyerek maçı kazanmayı başardı. Hikmet Karaman 3 maçta 7 puan iyi gidiyor. Önümüzdeki hafta rakip eski takımı Gaziantepspor olacak. Psikolojik olarak hayli zor geçeceği kesin.. SB Elazığspor ise bu maçta da mağlup olarak galibiyet hasretini 3'e çıkardı. Maçın ikinci yarısında daha iyi oynayan Gakkoşlar buna rağmen skoru değiştiremediler. Ligde kalmak için haftaya MP Antalyaspor karşısında mutlak ve mutlak 3 puan almalılar..


Trabzonspor-Fenerbahçe : Sivasspor yenilgisinden sonra şampiyonluk yarışında artık kimsenin şans vermediği Fenerbahçe, Mersin İY deplasmanının ardından Trabzonspor'u da deplasmanda 3-0 yenerek zirve yarışına tutundu. Rakibi karşısında ilk 10 dakika hariç rahat ve üstün bir oyun oynayan Sarı Lacivertliler çok önemli bir 3 puanın sahibi oldu. Takımca iyi olan Fenerbahçe'de Egemen,Gökhan Gönül,Mehmet Topal,Cristian,Emre ve Kuyt ayrıca iyi oynadılar. Yobo'nun dönüşüyle Bekir bence kulübeye geçmeli. Bamba'nın ikramının yanısıra diğer golleri atan Cristian ve Gökhan Gönül bu sezonki 3.gollerine ulaştılar. 3 deplasmandır kazanan Kanarya aynı başarıyı artık sahasında da göstermek isteyecektir. 3 maçlık Şükrü Saraçoğlu şanssızlığını Kasımpaşa önünde kırmak isteyecekler.. Trabzonspor üst üste 2.yenilgisini alarak bu sezonu da 22.haftadan kapattı. İlk 10 dakika hariç son dörece kötü bir ortaya koyan Bordo Mavililer yenilgiyi hak etti. Bence Trabzonspor'da sorun teknik değil kafada. Bu psikolojik baskı olduğu sürece orada hangi futbolcu ve teknik adam gitse başarılı olması zor. Son dakikalarda protesto edilen Başkan Sadri Şener'in istifası kulübün önünü açabilir. Tarihinin en kötü sezonlarından birini yaşayan ve 27 puanla 12.likte kalan Karadeniz temsilcisi, önümüzdeki hafta Mersin İY'e konuk olacak. Rakibi için final niteliği taşıyan maçta bu oyunla Trabzonspor'un işi yine zor gözüküyor.. Hakem Bülent Yıldırım, bir kaç kart gösterişinde hatalı olsa da genel olarak başarılı bir yönetim gösterdi. Egemen'in çizgiden çıkardığı pozisyonda ise topun tamamı çizgiyi geçmediği için verilen karar doğruydu..


Kasımpaşa-Sivasspor : Üst sıralara yükselme mücadelesi veren iki ekipten Kasımpaşa, kendi sahasında konuk ettiği Sivasspor'u 1-0 mağlup etti. İki denk takımın mücadelesi şeklinde geçen maçta Kasımpaşa burun farkıyla üç puana ulaştı. Kaleci Borjan'ın bir anlık hatasını iyi değerlendiren sezonun flaş ismi Kalu Uche bu sezonki 12.golüne imza attı. Ayrıca Paşalarda İsaksson, Djalma ve Viudez de iyi performanslarıyla dikkat çekti. Lacivert Beyazlı takım bu galibiyetle puanını 33 yapıp 6.sıraya yerleşti. Haftaya Kadıköy'de Fenerbahçe deplasmanından alacakları puan yada puanlar onları çok farklı bir noktaya götürebilir.. Sivasspor ise 2 maçlık galibiyet serisine, yine seriye başladığı yer olan İstanbul'da noktayı koydu. Müsait pozisyonlardan faydalanamayan Yiğidolar, Borjan'ın bir anlık hatasıyla mağlup oldu. Ama artık önlerine bakmalılar. Puanları 29 ve henüz bir şey kaybetmiş değiller. Önümüzdeki hafta içerde oynayacakları Beşiktaş maçında alınacak bir galibiyet takıma ilaç olacaktır..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder