Bu Blogda Ara

Translate

2 Şubat 2013 Cumartesi

Süper Lig'de 20.Hafta


Beşiktaş-Kardemir Karabük DÇ : Beşiktaş, şampiyonluk yolunda kan kaybetmeye devam ediyor. Kendi sahasında üst üste 2, toplamda ise 3 maçtır kazanamayan Siyah Beyazlı ekibin sorunu büyük. 
Aybaba'nın öğrencilerinin sorunu tecrübesizlik ve konsantrasyon. Bunların üzerine bir de oyunu domine edebilecek Fernandes gibi oyuncular formsuz olunca iyice bocalıyorlar. Ligin en çok gol atan takımlarından olmalarına rağmen, savunmalarındaki sıkıntılar hiç iç açıcı değil. Takım Süper Lig'de çıktığı 20 maçta sadece 3 kez kalesini gole kapatabilmiş. Bütün bu kötü istatistiklere rağmen yapılan 4 transferden 3'nün güçlü olunan hücum bölgesine olması da soru işareti. Olcay'ın 7, İbrahim Toraman'ın 2.golüne imza attığı Beşiktaş'ta yeni transferler Sinan Kurumuş ve Dentinho sınıfı geçemedi. Gökhan Süzen ise idare etti. Niang elbette olumlu etki yaratacaktır ama hazır olması için kesinlikle zamana ihtiyacı var. Haftaya Elazığspor deplasmanları var ve o maç bu geceki maçtan daha zorlu olacaktır.. Karabükspor ise Türk futbol tarihine geçme ihtimalinin verdiği baskı yüzünden maça gergin başladı. Daha sonra toparlayan Karadeniz temsilcisi, pozisyonlar bulduğu sırada Yiğit İncedemir'in markaj hatasından golü kalesinde gördü. 2.yarıda yenen 2.gol ve Erdem'in atılmasının ardından çok kişi maçın onlar adına bittiğini düşündü. Tek bir kişi dışında : Lamona Lua Lua. Demokratik Kongo'lu golcü 2-0'dan sonra topu Beşiktaşlılardan alıp santraya götürürek başlattığı isyanı güzel bir golle sonlandırdı. Kongolu'nun 6.golünden önce Ahmet İlhan'ın 5.golü de onlara puanı getirdi. Kırmızı Mavili takım 4 büyüklerden aynı sezonda deplasmanda 10 puan alarak büyük iş başardı. Mesut Bakkal ve öğrencilerini kutluyorum. Haftaya ise rakip Bursaspor. Kendi sahalarında kazanırlarsa, büyüklere karşı elde ettikleri başarıyı taçlandırabilirler.. Hakem Yunus Yıldırım ise malesef maçın önüne geçmeyi başardı. Beşiktaşlı Ersan Gülüm'ün kartını es geçti. Beşiktaş'ın 2.golünden önce McGregor topu dışarıdan çevirdi, pozisyonu süzemeyip korneri vermedi. Karabükspor'un 2.golünde Lua Lua'nın Ersan'a faülünü çalmadı. Ve Beşiktaş'ın Sinan Kurumuş'la bulduğu net golü vermedi. Son olarak maç sonunda kavga eden Lua Lua ve İbrahim Toraman'a da kırmızı kart gelmeliydi..


Akhisar Belediye-Kayserispor : Akhisar Belediyespor, kendi açısından çok önemli bir maçı kaybederek avantaj kaybetti. Akigolar, mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı maçta yeni transferi Gekas'ın bu sezonki ilk golüyle öne geçse de rakibine 2-1 mağlup olmaktan kurtulamadı. Ege temsilcisinin skor 1-1 iken net bir golü de verilmedi. Belki de bu karar yüzünden küme düşecekler. Yazık oldu. Artık haftaya deplasmanda karşılaşacakları İBB önünde ekstra bir galibiyete ihtiyaçları var.. Kayserispor ise üst üste 2.maçını da kazanarak ligde 11.basamağa kadar yükseldi. Tabi ki bu kadro daha üstleri hak ediyor. Ama o da artık zamanla. Bobo'nun 12, Mouche'nin 4.golünü attığı takımda maçın yıldızı ise Ertuğrul Taşkıran oldu. Ertuğrul yaptığı kurtarışlarla takımına 3 kritik puanı kazandırdı. Haftaya içerde Orduspor ile karşılaşacaklar, kazanırlarsa galibiyet serileri 3 maça çıkacak, hayli kritik bir maç.. Hakem Mustafa İlker Coşkun ise Akhisar Belediye'nin net bir golünü pas geçerek skoru etkilemiş oldu..


Kasımpaşa-SB Elazığspor : 2 haftadır kazanan Kasımpaşa, seriyi sürdürme şansını kendi sahasında SB Elazığspor'a puan kaptırarak kaçırdı. Lacivert Beyazlılar, rakiplerine oranla bir çok gol pozisyonuna girdikleri maçtan amaçlarına ulaşamadan ayrıldılar. Kalu Uche'nin 71.dakikada kaçırdığı penaltı ise maçın kırılma anıydı. Yeni transfer Fritzler'i de çok beğendim. Kısa vadede kesinlikle yarar sağlayacaktır. Puanını 30 yapan Paşa, bu beraberliğe rağmen Beşiktaş ve Galatasaray'ın da puan kaybetmesiyle zirveyle arasını açmadı. Haftaya Gaziantepspor deplasmanları var. Kümede kalma mücadesi veren rakiplerine karşı zor bir 90 dakikaya çıkacaklar.. SB Elazığspor ise Fenerbahçe'den sonra Kasımpaşa deplasmanından da puanla dönerek, 2.yarıdaki maçlarda yenilmezliğini sürdürdü. (1 galibiyet-2 beraberlik) İçinde Trabzonspor'un da olduğu bu zor fikstürü kayıpsız sürdüren Gakkoşlar, direk rakiplerine karşı oynayacakları maçları da kaybetmezse ligde kalma şansını arttırır. Maça Elazığ adına Bilica da damgasını vurdu. Yaptırdığı penaltının ardından penaltı noktasını eşelemesiyle sahalarda çirkin görüntü yaratmayı sürdüren oyuncuyu takım arkadaşı İvesa kurtardı. Hırvat kaleci kurtarışlarıyla kesinlikle maçın adamı oldu. SB Elazığspor, haftaya kendi sahasında Beşiktaş ile karşılaşacak. Kümede kalma yolunda büyük adım attıkları gerçek ama hala potadalar. Rahatlamak için bir galibiyete daha ihtiyaçları var. Haftaya bunun için sahaya çıkacaklar.. Hakem Hüseyin Göcek'in verdiği penaltı kararı doğruydu, verdiği kararlarla sonuca etki etmedi..


MP Antalyaspor-İBB : Ligde 2 maçtır, erteleme maçını da sayarsak 3 maçtır kaybeden MP Antalyaspor Ömer Şişmanoğlu,Tita gibi oyuncuların eksikliğine rağmen İBB'yi yenerek kötü gidişe dur dedi. Üst sıralardaki takımların kayıplarıyla zirveyle arasını koparmayan Akdeniz temsilcisi, bu galibiyetle liderle puan farkını 4'e indirdi. Baştan sona üstün oynadığı maçı 3 puanla tamamlayan takımda Senegalli "Karayılan" Diarra ligdeki 9.golünü kaydetti. Haftaya deplasmanda Galatasaray ile karşılacaklar. Bu maç öncesi Murat Duruer,Mehmet Sedef ve Janda'nın sarı kart görerek cezalı duruma düşmeleri onlara büyük dezavantaj yaşatacaktır.. İBB ise çok kötü oynadığı bir maçı kalecisi Eduardo'nun üstün gayretleriyle fark yemeden bitirdi. Webo'nun ayrılışı onları olumsuz etkilemiş görülüyor. Zira geçen hafta Olimpiyat'ta Bursaspor'u ezen takımın yerinde yeller esiyordu. İBB adına bu maçın tek olumlu ismi Eduardo. Portekizli kaleci ligdeki 4.penaltısını kurtardı. Tam bilmiyorum ama bu bir rekor olabilir. Boz Baykuşlar haftaya Akhisar ile karşılaşacaklar. Ateş hattındaki rakiplerini kendilerini rahatlatmak adına yenmek zorundalar.. Hakem Mete Kalkavan ise kötü bir yönetim gösterdi. İlk yarıda İBB'li Ekrem'in elini görmeyen Kalkavan, 2.yarıda olmayan pozisyonda yine Ekrem'e penaltı çaldı. Düdüklerinde de standartı tutturamadı..


Bursaspor-Galatasaray : Haftayı önce Ertuğrul Sağlam'ın istifası, sonra kupadan elenmeyle bir hayli kötü geçiren Bursaspor özellikle 2.yarısında üstün oynadığı maçta Galatasaray ile puanları paylaştı. Bursaspor adına oynadıkları oyunlarla Belluschi ve Şener maça damgalarını vurdular. Devre arasında 2.Ligden gelen Şener, sanki yıllardır Bursaspor'da oynuyormuşcasına güzel de bir asiste imzasını attı. Sene başında Porto'dan transfer edilen Arjantinli yıldız Belluschi ise hem ofansif hem defansif olarak mükemmel bir oyun çıkardı. Böyle oynamayı sürdürürse onu da N'Diaye gibi daha büyük bir ligde izleyebiliriz. Şilili Pinto'nun 5.golünü attığı Timsahlar haftaya Karabükspor deplasmanına çıkacak. Üst sıraları hedefleyen ve puanları eşit olan iki takımın mücadelesi kıran kırana geçecektir.. Lider Galatasaray, bu maçı da kazanamayarak deplasmanlarda kazanamama serisini 3'e çıkardı. Bu sorunu bir an önce çözmeliler çünkü takipçileri her zaman bu kadar cömert olmayacaktır. Ayrıca takımda 2 haftadır oynamayan Burak Yılmaz'ın huzursuzluğu Drogba gelmeden başladı. Sneijder'e Amrabat dışında pas veren futbolcu olmaması da gecenin Galatasaray adına gözden kaçmayan bir başka olumsuz detayıydı. Gecenin yıldızı ise 12.golünü atan Umut değil kurtarışlarıyla Uruguaylı kaleci Muslera oldu. Galatasaray'a 1 puanı kazandıran kaleci takımının Bursa'daki 4 sezonluk mağlubiyet serisine son vermesine yardımcı oldu. Haftaya içeride MP Antalyaspor'u konuk edecek olan Sarı Kırmızılılar, Sneijder ve Burak'ın da ilk 11 başlayacağı bir maçla 3 puana ulaşmak isteyecektir.. Hakem Fırat Aydınus ise bu sezonki kötü performansını sürdürüyor. Riera ve Sabri'yi atmayan, Bursaspor ve Galatasaray'ın karşılıklı birer golünü hatalı bir şekilde geçersiz sayan Aydınus hakemlik kariyerinin dip noktasında. MHK, Fırat Aydınus'u daha fazla yıpratmak istemiyorsa bir süre dinlendirmeli..


Orduspor-Gençlerbirliği : Orduspor, Gençlerbirliği'ni 2-1 mağlup ederek 9 maçlık galip gelememe serisine son verdi. Bu kötü performansla küme düşme hattına kadar düşen takım aldığı bu galibiyete rağmen rahatlamış değil. Çünkü 16. SB Elazığspor ile puan farkı sadece 3. Benzer bir galip gelememe serisi onları oldukça zor duruma düşürebilir. Umbides'in sezonun golüne aday golüyle bu sezonki ilk golünü attığı Menekşeler'de Müslüm Yelken de ilk gol sevincini yaşadı. Haftaya rakip Kayserispor. Bakalım yükselişte olan rakiplerine karşı performansları nasıl olacak.. Gençlerbirliği ise uzun süre geride götürdüğü maçın son dakikalarında Lekic ile ümitlense de devamını getiremedi ve mağlup oldu. Başkent'in tek temsilcisi bu maçta 3 puanın yanısıra savunmacısı Kulusic'i de kaybetti. Lekic'in bu sezonki 4.golünü attığı takımda, geldiği ilk maçta 4,5 gol atan Vleminckx bu hafta da yokları oynamayı sürdürdü. 27 puanla çok da rahat olmayan Gençler, haftaya Eskişehirspor ile üst sıralar için kapışacak ama bir yenilgi de onları potaya sokabilir.. Geçen haftanın en çok konuşulan adamı Tolga Özkalfa, sonuca etki edecek hata yapmadı. Klusic'e gösterdiği kırmızı kart doğruydu.. 


Eskişehirspor-Mersin İY : Zirvedeki takımların puan kaybettiği hafta üstteki takımlarla arayı kapatma fırsatı eline geçen Eskişehirspor, Mersin İY ile yenişemeyerek bu fırsatı tepti. Oyunun genelinde kötü oynayan ev sahibi Veysel ile yakaladığı son dakikadaki pozisyonu gole çevirse yine de kazançlı çıkabilirdi. Haftaya karşılaşacakları Gençlerbirliği maçında bu oyundan fazlasına ihtiyaçları olacak, aksi takdirde yenilmeleri sürpriz olmaz.. Mersin İY ise yeni transferlerle baya güçlenmişe benziyor. Öyle ki oyun genelinde rakibine oyununu kabul ettiren ve daha iyi oynayan taraf olan Akdeniz temsilcisi Nobre,Nduka ve Culio'nun girdiği net pozisyonları değerlendirememesi üzerine bu kritik maçtan 1 puanla ayrıldı. 20 puanla hala ateş hattında yer alan Mersin İY haftaya moralsiz Fenerbahçe önünde iyi konsantre olursa 3 puanı alabilir..



Trabzonspor-Gaziantepspor : Süper Lig'de 5 maçtır kazanamayan ve bunun sonucunda kulübün efsanesi Şenol Güneş ile yollarını ayırmak zorunda kalan Trabzonspor kötü gidişata Gaziantepspor'u 4-1 yenerek dur dedi. Son yıllarda rakibine karşı büyük üstünlüğü bulunan Bordo Mavililer Tolunay Kafkas'ın da etkisiyle bu kez 4-1 lik skorla kazandı. Takımda golleri atan Adrian 4, Halil Altıntop 3. sayısına ulaşırken Alanzinho ve Colman nihayet kış uykusundan uyandı ve bu sezonki ilk gollerine imza attılar. Maçın Trabzonspor adına kilit ismi ise maçın hemen başında yaptığı 3 net kurtarış ve devamındaki oyunuyla Onur Kıvrak oldu. Onur form anlamında şu an kesinlikle ülkenin en iyi kalecisi. Bordo Mavili takım haftaya Sivasspor deplasmanına çıkacak. Sivas deplasmanları şu mevsimde hep zor geçmiştir, bakalım ne yapacaklar.. Gaziantepspor da ise çöküş sürüyor. Son 3 maçını kazanamayan takım 21 puanla ateş hattında. Hikmet Karaman'ın da istifa haberleri resmi olmayan kaynaklardan gelmekte. Sernas maçın başında karşı karşıya kaçırdığı 2 pozisyonu gol yapsa neler olurdu bilinmez ama Gaziantepspor'u zor günlerin beklediği açık. Yeni transfer Rostand'ın ilk golünü attığı takım önümüzdeki hafta karşılaşacağı Kasımpaşa'yı mutlaka yenmeli. Yoksa küme düşme çanları onlar için çalacak..


Fenerbahçe-Sivasspor : Bütün rakiplerinin puan kaybettiği hafta Fenerbahçe kendisinden sürpriz bekleyenleri yine şaşırtmadı ve Sivasspor'a 2-1 mağlup olarak Galatasaray ile puan farkının 6 olmasını engelleyemedi. Maç genelinde önceki haftalara göre Ziegler,Emre ve Webo'nun etkisiyle çok daha iyi oynayan Fenerbahçe formsuz oyuncularına yenik düştü. Özellikle Volkan,Bekir,Cristian ve Kuyt tel tel döküldü. Hocanın bu isimlere sabredip takımın en iyi oynayan oyuncularını oyundan alması Sarı Lacivertlileri oyundan düşürdü. Kuyt'ın kaçırdığı penaltı ise bütün bunlara tuz biber oldu. Ziegler'in ilk asist, Webo'nun da sezonda 10, Fenerbahçe'de ise ilk golünü attığı takımda huzursuzluk ve hayal kırıklığı had safada. Kırılganlık dozajı üst seviyede olan Fenerbahçe haftaya Mersin İY deplasmanına çıkacak. Bu saatten sonra şampiyonlukta işi çok zor olan Kanaryaların deplasmanda rakibine puan vermesi kanaatimce sürpriz olmayacaktır.. Ekim 2012'den bu yana deplasmanda maç kazanamayan Sivasspor, Eneramo'nun 2 golü ve sezonda 7.golüne ulaşmasıyla bu şanssızlığını kırdı. 11.sıraya yükselen ve bir nevi rahat nefes alan Yiğidolarda galibiyette bir büyük payda kaleci Borjan'daydı. Yaptığı önemli kurtarışların yanı sıra takımını kontraatağa çıkartan başarılı degajlar kullandı. Sivasspor haftaya Trabzonspor ile içeride karşılaşacak. Kadıköy zaferinin anlamlanması için mutlaka galip gelmek isteyeceklerdir.. Hakem Cüneyt Çakır, her zamanki gibi Avrupa'daki konsantrasyonunu bu maça yansıtamadı ve kötü bir maç yönetti. Yanlış kararlar veren ve Sow ve Ziegler'in kartlarını pas geçen Çakır, Eneramo'nun attığı 1.golde ofsayta seyirci kaldı ve skoru etkiledi..










3 yorum:

  1. 'bozalıyolar' ne demek abi :))ayrıca bjk için bugün en büyük kayıp bırakılan 2 puandan çok almeida oldu desek yanlış olmaz diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  2. bu dentinho aynı quaresma tarzı bir oyuncu.beşiktaşa yarar sağlamaz.

    YanıtlaSil
  3. "bocalıyorlar" olacaktı kardeşim, teşekkürler düzeltme için :) evet Almeida büyük kayıp oldu, 1,5-2 ay yok çok arayacaklardır..

    ben de Dentinho'nun başarılı olacağını düşünmüyorum senin gibi hocam, zaman geçirmeye gelmiş bir havası var..

    YanıtlaSil