Bu Blogda Ara

Translate

10 Şubat 2013 Pazar

Süper Lig'de 21.Hafta


İBB-Akhisar Belediye : Akhisar, süper golcüsü Gekas'ın 2 golüyle zorlu İstanbul deplasmanından 3 puanla dönmeyi başardı. Bu sezon İstanbul takımlarıyla yaptığı 5 maçı da puansız tamamlayan Ege temsilcisine galibiyeti getiren golleri atan Gekas ise ligde 2 maç sonunda 3 gole ulaştı. 
Levante'de oldukça başarısız bir ilk yarı geçiren Yunan golcü, bitiriciliğiyle Türkiye'de fark yaratmayı sürdürüyor. Puanını 19 yapan Akigolar ligde kalmak istiyorsa önce gol yemeyecek. Daha sonra nasılsa Gekas var deyip bir şekilde golü bulmaya çalışacaklar. Haftaya konuk güçlü Galatasaray olacak. Hamza Hamzaoğlu'nun öğrencileri ilk yarıda direnemedikleri rakiplerine karşı nasıl oynayacaklar göreceğiz.. İBB'ye ise Webo'suzluk yaramadı desek herhalde yanılmayız. 2 maçtır mağlup olan takım Webo'nun yerine transfer edilen Zenke ve Vittek'ten henüz yeterli katkıyı alabilmiş değil. Savunmada yapılan basit hatalarda endişe verici. Puanları 25 ve tehlike bölgesinden sadece 4 puan uzaktalar. Önümüzdeki hafta çıkacakları Orduspor kader maçı olabilir. Zira kümede kalmaya çalışan rakip karşısında alınacak bir yenilgi İBB'yi tehlike hattına çekebilir..


Gençlerbirliği-Eskişehirspor : Eskişehirspor, deplasmanda Gençlerbirliği'ni 2-0 ile dize getirerek zirve yürüyüşünü sürdürdü. Kupa ile birlikte son 5 maçta kalesinde gol görmeyen Es-Es Fenerbahçe'yi de geride bırakarak maç fazlasıyla ligde 4.lüğe yükseldi. Takım olarak oynayan ve çok iyi yardımlaşan Eskişehirspor, geçen hafta cezası sebebiyle forma giyemeyen Necati Ateş'in de dönüşüyle gol kısırlığını aşmakta zorlanmadı. Geçen sezon 7 gol atan Brezilyalı stoper (!) Diego Angelo'nun bu sezonki siftahıyla öne geçen Kırmızı Siyahlı ekip gol krallığına koşan Necati Ateş'in ligdeki 11.golüyle karşılaşmayı kazanmayı bildi. Haftaya Kayserispor ile oynayacaklar. Form durumuyla favori onlar.. Gençlerbirliği ise hiç beklemediği bir yenilgi aldı. Üst üste 2.yenilgisini alan Başkent ekibinde kaleci Ramazan şanşsız yediği golleri sürdürüyor. Bugün Diego'dan yediği ilk gol de gerçekten mükemmeldi. Belçikalı golcü Björn Vleminckx MP Antalyaspor maçının ardından oynadığı 3.karşılaşmayı da boş geçti. Ancak suçu Belçikalı'da aramak hiçte doğru olmaz. Takım olarak kötü olan Gençler'de ileri uç elemanları pozisyona sokulamayınca kötü sonuçlar geliyor. 27 puanı olan takım, haftaya yine Ankara'da Mersin İY'yi ağırlayacak. Rahatlamaları için kazanmaları şart.. Hakem Abitoğlu'na ise fazla iş düşmedi, Gençlerbirliği'nin Kosta Rikalısı Azofeifa'ya gösterdiği kırmızı kart doğruydu..


Kardemir Karabük DÇ-Bursaspor : Bursaspor, Hikmet Karaman ile çıktığı ilk maçta 4 büyüklerin korkulu rüyası Karabükspor'u hem de deplasmanda 3-0 mağlup ederek yeni hocasıyla iyi bir başlangıç yaptı. Gole kadar rakibinin oyununu kabul eden bir görüntü sergileyen Timsahlar, Tuncay ve Basser'in bu sezonki ilk, Battalla'nın da 7.golüyle çok değerli bir 3 puanı hanesine yazdırdı. Özellikle Battalla'nın attığı gol mükemmeldi. İddia ediyorum, Türkiye'de o golü o şekilde atacak adam şu an yok. Ligde maç fazlasıyla bir anda kendini 5.sırada bulan Yeşil Beyazlılar, haftaya içeride SB Elazığspor'u konuk edecek. Olası bir 3 puanda Avrupa kupalarına katılma konusunda iddialı olacaklarını çok rahat söyleyebiliriz.. Karabükspor'un iç sahada aldığı önlenemez kötü sonuçlar devam ediyor. Son olarak Kasımpaşa'ya 3-0 mağlup olan takım, Bursaspor'a da aynı sonuçla boyun eğmekten kurtulamadı. Yedikleri ilk gole kadar daha iyi oynasalar da golden sonra oyunun kontrolünü yitirdiler. Bakkal'ın öğrencileri büyükler karşısında deplasmanda aldığı 10 ekstra puan olmasada 18 puan toplamıştı. Rahatlamak için haftaya MP Antalyaspor karşısına mutlak kazanma parolasıyla çıkacaklar.. Hakem Hüseyin Göçek, vermediği penaltılarda haklı olsa da gösterdiği ve göstermediği kırmızı kartlarla maça damgasını vurdu. Maçın başında Bursasporlu Şener'e oyundan atmayarak belki de skora etki eden Göçek, ev sahibi takımdan belki 3 sefer atılmayı hak eden Yiğit İncedemir'e de kırmızı kart gösteremedi. Oyundan attığı Ahmet İlhan konusunda ise yorum yapmak güç ama bana göre karar yanlıştı..


SB Elazığspor-Beşiktaş : Ligde son 6 maçta sadece 1 kez kazanabilen Beşiktaş, ligde kalma mücadelesi veren rakibini 1-0 geriden gelip 3-1 mağlup ederek rahat bir nefes aldı. Kötü geçirdiği ilk yarının son dakikasında beraberliği sağlayan Siyah Beyazlı ekip, 2.yarıdaki üstün oyunuyla galibiyeti hak etti. Holosko'nun 9, Fernandes'in 6, İbrahim Toraman'ın ise 3.golüne ulaştığı takım rakip kalelere kaydettiği 46 golle açık ara Süper Lig'in en çok gol atan takımı. Puanını 35 yapan Siyah Beyazlılar, kolay gol yememeyi öğrendikleri gün ligin altını üstüne getirebilir. Zira üst üste gol yedikleri maç sayısı 11'e yükseldi. Önümüzdeki hafta İnönü'de ligde kalma savaşı veren Gaziantepspor ile karşılaşacaklar. Bu maçta İbrahim Toraman olmayacak. Bir oyuncunun bile çok etkilediği Beşiktaş bakalım bu zorlu sınavda napacak.. Özellikle Akhisar Belediye'nin bugünkü galibiyetiyle daha da önemli hale gelen Beşiktaş maçını kaybeden SB Elazığspor, son haftalarda dış sahalarda topladığı deplasman puanlarının avantajını da yitirmiş oldu. Maça iyi başlayan ve Görkem'in bu sezonki ilk golüyle öne de geçen Gakkoşlar, 2.yarıdaki kötü futboluyla maça havlu attı. 21 puanda kalan takım haftaya formda Bursaspor ile deplasmanda karşılaşacak. Ligde kalma iddialarını sürdürmek için o maçtan puan yada puanlarla dönmeleri şart.. Hakem İlker Meral ise maç genelinde başarılı bir yönetim gösterirken, Beşiktaş'ın 3.golündeki ofsaytı süzemedi..


Sivasspor-Trabzonspor : Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe'yi İstanbul'da yenerek sükse yaratan Sivasspor, bir diğer büyük Trabzonspor'u da 2-0 yenerek yükselişini sürdürdü. Aldığı bu galibiyetle ligde 8.sıraya kadar yükselen Yiğidolar aynı zamanda rakiplerine karşı olan şanssızlıklarına da son verdi. Bordo Mavili takımı Nisan 2009'dan beri yenemeyen ve son 7 maçın 6'sını kaybeden Sivasspor nihayet kazanmayı başardı. Eneramo'nun yokluğuna rağmen özellikle Aatıf,Erman ve Grosciski'nin performanslarıyla sonuca gittiler. Takımın gollerini atan Aatıf 5, Hakan Arslan ise ilk golünü kaydetti. Formunu yükselten takım haftaya Kasımpaşa deplasmanına çıkacak. Enterasan bir maç olacağı kesin.. Gaziantepspor galibiyetiyle ümidini arttıran Trabzonspor ise ummadığı bir yenilgi aldı. Maça Giray,Bamba,Zokora gibi ilk 11 oyuncularının dönüşüyle başlamasına rağmen bu oyunculardan gerekli verim alınamadı. Duran toptan yenilen basit bir gole, bir de hücuma çıkarken kaptırılıp yenilen gol eklendi. Maçın son bölümlerinde girilen müsait pozisyonlardan da Halil,Olcan ve Henrique faydalanamayınca yenilgi kaçınılmaz oldu. Zokora'nın gördüğü kırmızı kart ise insanlık ayıbıydı. Rakibine bilerek tekme atan oyuncuya yönetim ceza verecek mi göreceğiz. Haftaya rakip Fenerbahçe. Zokora'sız Trabzonspor kazanmak istiyorsa önce tansiyonu düşürmeli ve geçen sezonki yanlışlara düşmemeli. Yüksek tansiyon Fenerbahçe'nin işine yarayacaktır.. Hakem Süleyman Abay ise sertliğe prim veren yapısıyla her iki tarafında tepkisini topladı. Rakibe tekme atan Zokora'yı 2.sarı kartla değil de direk kırmızı kartla atmalıydı..


Kayserispor-Orduspor : Kayserispor, sahasında konuk ettiği Orduspor ile büyük çoğunluğunu rakip sahada oynadığı maçta golsüz berabere kaldı. Orduspor Teknik Direktörü Cuper'in de söylediği gibi maç bir topu da direkten dönen Kayserispor'un hakkıydı. Ancak Sarı Kırmızılılar hücumdaki oyuncularının beceriksizliklerine yenik düştü. Puanını 26 yapan Kayserispor aynı zamanda üst üste 3.galibiyetini alıp seri yakalama şansını da kaçırdı. Haftaya rakip deplasmanda formda Eskişehirspor olacak, neler olacağını göreceğiz.. Orduspor için son derece şanslı 1 puan aldı desek herhalde haksız sayılmayız. Kalesinde sayısız pozisyon veren Karadeniz temsilcisi, Fornezzi'nin üstün gayretleriyle zor da olsa puanı kurtardı. Puanını 25 yapıp, tehlike bölgesinin 4 puan yukarısına çıkan takım, haftaya İBB ile oynayacağı maçı kazanırsa muazzam derecede rahatlayacaktır..


Mersin İY-Fenerbahçe : İyi oyunun karşılığını geçtiğimiz hafta alamayan Fenerbahçe, ligde 45 yıldır yenilmediği zorlu Mersin İY deplasmanından 1-0'la 3 puanla döndü. Aynı zamanda üst üste 2.deplasman galibiyetini de alan Sarı Lacivertliler için bu maç 13 maçlık gol yeme serisinin bitmesi açısından da önemliydi. Maça dönersek özellikle 2.yarısında denenen 4-4-2 sistemi ile son derece üstün oynamalarına rağmen 2.golün gelmemesi şanssızlıktı. Sow ile 1 topu direkten dönen Kanaryalar'da Kuyt ve Cristian'ın kötü formları sürüyor. Aykut hocanın bu konudaki tercihini anlamak güç. Meireles'in gördüğü kart ise bir futbolcu ne kadar gereksiz kart görebilir'in adeta cevabıydı. Haftaya Trabzon'da yok. Webo 2.maçında 2.golüne (toplamda 11) ulaşırken Fenerbahçe'nin 3 yeni transferi de oynadıkları oyunla göz doldurmayı sürdürdüler. Önümüzdeki hafta rakip Trabzonspor olacak. Psikolojik harp şeklinde geçecek maçı sakin olmayı başaran taraf kazanacak. Bakalım Fenerbahçe bunu yapabilecek mi.. Mersin İY ise Akhisar dışında tüm rakiplerinin kaybettiği hafta kaybederek ayağına gelen fırsatı tepti. İlk yarıda Nobre ve Culio ile etkili olan Akdeniz temsilcisi 2.yarıda oyundan düştü. İkinci yarıda pozisyona girilemeyince mağlubiyet geldi. 3 maç sonra yenilen takımın haftaya Gençlerbirliği ile Ankara'da oynayacağı maçı kazanmaktan başka çaresi kalmadı..


Galatasaray-MP Antalyaspor : Takipçilerinin hepsinin kazandığı hafta 2.sıradaki MP Antalyaspor ile oynayan Galatasaray rakibini 2-0 ile devirip en yakın rakibi ile olan farkı 4'ten 5'e çıkardı. Burak'ın şans golüyle öne geçen takım, yine 2.yarı Amrabat'ın kişisel çabasıyla kaptığı topu güzel çıkarmasıyla yine Burak'ın nefis vuruşuyla maçı bitirdi. Toplamda 11 gole ulaşan Burak'ın yanısıra Sabri ve Yekta formalarıyla parmak ısırttı. Bu oyuncular böyle oynadığı sürece Eboue,Elmander,Melo bu takımda zor oynar. Sneijder ise çok etkili olamadı. Biraz daha zamana ihtiyacı var. Haftaya muhtemelen Drogba'lı kadrosuyla Akhisar'a konuk olacak Aslan, kazanıp yoluna devam etmek isteyecektir.. MP Antalyaspor, Ekim 2012'deki Fenerbahçe galibiyetinden bu yana çıktığı 6.deplasman maçını da kazanamadı. Zirveye oynayan bütün takımların kazandığı hafta alınan mağlubiyet takımı açıkçası yaraladı. Maça bir çok oyunsundan yoksun başlayan, hücum bölgesinde son derece etkisiz olan, savunmada hatalar yapan Güney ekibinde, bunlara geç gelen İsaac ve İbrahim Dağaşan değişiklikleriyle teknik hatalar yapan Mehmet Özdilek de eklenince İstanbul'dan eli boş dönüldü. 33 puanda kalan MP Antalyaspor için önümüzdeki haftaki Karabükspor maçı artık daha önemli.. Sert müdahalelere prim tanıyan, ev sahibini kollayan bir görüntü çizen hakem Barış Şimşek karşılaşma genelinde kötü bir performans sergiledi. Riera'ya sarı, Amrabat'a kırmızı kart gösteremeyen Şimşek, Semih Kaya'nın Deniz Barış'a yaptığı net penaltıyı da es geçerek karşılaşmanın sonucuna direk tesir etti..


Gaziantepspor-Kasımpaşa : Süper Lig'de oynadığı son 3 maçı kazanamayan ve bu kötü gidişat sonucu teknik direktör Hikmet Karaman ile yollarını ayıran Gaziantepspor, Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup ederek çok kritik bir 3 puan aldı. Bülent Uygun ile yeni bir döneme başlayan Güney Doğu temsilci baştan sona üstün oynadığı karşılaşmada Cenk Tosun'un sezondaki 5, Cernas'ın ise 2.golleriyle galibiyete ulaştı. Tabi bu kritik galibiyette Karcemarskas'ın da payı büyük oldu. Özellikle durum 0-0 iken Viduez'in şutunu mükemmel kurtaran Litvanyalı, takımını moral olarak da oyunda tuttu. Eğer Gaziantepspor ligde kalacaksa Karce bu performansını sürdürmeli. Rakiplerinin kaybettiği hafta kazanan Gaziler önümüzdeki hafta Beşiktaş deplasmanına çıkacak. Bu galibiyeti taçlandırmak için İnönü'den puanla dönmek isteyeceklerdir.. Zirve takımlarının kazandığı hafta da kaybeden Kasımpaşa ise yarışta bir anda geriye düştü. 7.liğe kadar gerileyen takımda Özer Hurmacı,Viduez ve Ernst'in performansları hayal kırıklığı yarattı. Kalu Uche'nin 11.golü ise puan için yeterli olmadı. Paşalar haftaya formdaki Sivasspor'u ağırlayacak. Telafi için kazanmak zorundalar.. Hakem Halis Özkahya ilk yarıda vermediği Gaziantepspor golüyle büyük tartışma yaratsa da maçı ev sahibinin kazanmasıyla rahatlamış oldu. Zira vermediği pozisyon net goldü. 2.yarıda Kasımpaşa lehine verdiği penaltı kararı ise doğruydu..






1 yorum: