Bu Blogda Ara

Translate

24 Mayıs 2014 Cumartesi

Süper Lig 2013/2014 sezonu Bidon Karma


Sezonun en iyilerini seçtik. Peki en kötüleri kimdi ? Şimdi karşınızda Koşmayan Adam'ın Bidon 11'i. İyi okumalar !

Kaleci: 1) Sebastien Frey (Bursaspor)


Kariyerinde İnter,Fiorentina,Parma,Genoa gibi bir çok Serie A devi bulunan Frey performansıyla hayal kırıklığı yarattı. 34 yaşındaki Fransız özellikle duran ve yan toplardan yediği gollerle çok eleştirildi. Son maçlara doğru da formasını genç Harun'a bıraktı.

Lig performansı: 27 maç / yediği gol 39
Toplam performans: 39 maç / yediği gol 56

Sağ bek: 66) Salih Dursun (Galatasaray)


Galatasaray'ın devre arasında yaptığı 9 transferden en kötüsü Burdisso ile beraber Salih idi. Burdisso kiralık olduğu için çok konuşulmayacak ama Salih'e verilen 2,75 M € -yaklaşık 9 trilyon- konuşulmayacak gibi değil. Mancini de ondan umudu kesti ki 2 Şubat'tan sonra kadroya bile almadı. Yazın çok çalışmazsa Anadolu'ya geri dönecek gibi görünüyor.

Lig performansı: 17 maç / 1 gol 1 asist
Toplam performansı: 23 maç / 1 gol 2 asist

Sol bek: 5) İbrahim Kaş (Elazığspor)



Beşiktaş'ın altyapısında yetişip La Liga'nın kalbür üstü takımlarından Getafe'de oynamasına rağmen vurdum duymaz, sorumsuz hareketleriyle takımını bir çok kez yaktı, eksik bıraktı. Daha 27 yaşında ve 8 kere Milli olmasının onu, kötü oyunu ve üst üste 2.kez küme düşmesi nedeniyle Süper Lig'de tutacağını düşünmüyorum.

Lig performansı: 11 maç 
Toplam performansı: 17 maç

Stoper: 18) Gilles Augustin Binya (Gaziantepspor)


Binya'yı bu sezon kendi kalesine attığı gollerle, gördüğü kırmızı kartlarla, yaptırdığı penaltılarla hatırladık. Eski Benficalı çoğu kez taraftarına saç baş yoldurdu. Süper Lig'in açık ara en kötü stoperi oldu. Kamerunlunun kalması da zor görünüyor.

Lig performansı: 24 maç / 1 asist
Toplam performansı: 25 maç / 1 asist

Stoper: 24) Dany Achille Nounkeu Tchounkeu (Beşiktaş)


Dany hep Galatasaray maçında yaptığı penaltı ve Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesi Galatasaray kampını ziyaret etmesiyle hatırlanacak. Galatasaray'ın 2.lik yarışında Beşiktaş'a attığı en büyük kazık Dany, Önder Özen için de büyük prestij kaybı oldu. Sezon bitmeden Beşiktaş'ta kadro dışı bırakılan Kamerunlunun Galatasaray'da da kalacağını düşünmüyorum.

Lig performansı: 15 maç / 2 asist
Toplam performansı: 21 maç / 3 asist

Orta saha: 20) Gustavo Colman (Trabzonspor)


Geçirdiği 4 muhteşem yıldan sonra, 2012 yazında gitmek istediği halde Benfica'ya gönderilmeyince giderek formu düşen Arjantinli, geride bıraktığımız sezon sonunda dip yaptı. Nisan sonunda kadro dışı da kalan 29 yaşındaki Tangocunun yolları 6 sezondan sonra Trabzonspor ile ayrılacak gibi görünüyor.

Lig performansı: 16 maç / 1 gol 1 asist
Toplam performansı: 25 maç / 1 gol 1 asist

Orta saha: 17) Tuncay Şanlı (Bursaspor)


Tuncay için ayrı bir yazı yazmayı düşündüğüm için çok ayrıntıya girmiyorum. Şubat'ta Bursaspor'un gönderdiği 31 yaşındaki oyuncu sezonu kulüpsüz kapadı. Tek söz, ah o Middlesbrough'a gitmeyecektin be abi ! Maalesef Katar yolu görünmekte.

 Lig performansı: 12 maç / 1 asist
Toplam performansı: 16 maç / 1 asist


Orta saha: 17) Hurşut Meriç (Çaykur Rizespor)


Gençlerbirliği'nde geçirdiği 4 başarılı sezonun ardından geldiği Rizespor'da sakatlıklarla boğuşan Hurşut etkili olamadı. Hatta bir ara kadro dışı dahi kaldı. Bu sezon onun için de kocaman bir kayıp oldu. Umarım yazın çok çalışıp kendini bulur.

Lig performansı: 11 maç 
Toplam performansı: 13 maç

Orta saha: 8) Kazım Kazım (Bursaspor)


Senelerce Fenerbahçe,Galatasaray ve Milli Takım forması giyen Kazım, kendisine güvenip transfer eden Bursaspor yönetimini mahcup etti. Hedefini Milli forma olarak koyup Yeşil Beyazlı formayı giyse de yine,yeni,yeniden kadro dışı bırakıldı. Kadro dışı hali 27 yaşındaki oyuncu için ritüel haline geldi. Bundan sonrası onun için daha zor görünüyor.

Lig performansı: 16 maç / 1 asist
Toplam performansı: 21 maç / 2 gol 2 asist

Forvet: 11) Mert Nobre (Kayserispor)


Mersin İY küme düşmesine rağmen o takımda 12 gol atarak parlayan Nobre, Kayserispor'a imza attığında çok iddialıydı. Aynı zamanda 100'ler kulübünün üyesi olan Brezilyalı, ziyadesiyle kötü bir sezon geçirdi ve takımın düşmesini engelleyemedi. Seneye Kayserispor ile PTT 1.Lig'de görürsek şaşırmam.

Lig performansı: 28 maç / 5 gol 3 asist
Toplam performans: 32 maç / 6 gol 3 asist

Forvet: 9) Deyvison Rogerio Da Silva Bobo (Kayserispor)


Geçen sene Kayserispor ile kariyerinin en iyi sezonunu geçirdiğinde Gümüş Karma'ya koymuştum Bobo'yu. Sonra takımdan ayrılmak istedi, kaldı. Derken yazın ayağı kırıldı ve Bobo için hiçbirşey eskisi gibi olmadı. Takımı küme düşerken felaket bir sezon geçiren eski Beşiktaşlı sadece 3 gol atabildi. Bu kez bidon olmayı hak etti.

Lig performansı: 17 maç / 3 gol 3 asist
Toplam performans: 18 maç / 4 gol 3 asist

Teknik Direktör: Domingos Paciencia (Kayserispor)


Prosinecki istifa ettikten sonra Kayserispor'un yapacağı iş, dipte yer alan takımı buraları oynamayı iyi bilen bir Türk hocaya emanet etmekti. Ama onlar Türkiye'nin T'sinden haberdar olmayan bir Portekizliyi sırf kariyerinde Avrupa Ligi finali var diye getirdiler. Sonucu da epey ağır oldu. Kayserispor fırsatı varken Portekizli döneminde battı ve bence küme düştü.

Lig performansı: 7 maç / 1 galibiyet 1 beraberlik 5 mağlubiyet
Toplam performans: 7 maç / 1 galibiyet 1 beraberlik 5 mağlubiyet










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder