Bu Blogda Ara

Translate

23 Mayıs 2014 Cuma

Süper Lig 2013/2014 sezonu Altın Karma


Spor Toto Süper Lig sona erdi. Biz futbol severleri ise uzun sürecek bir transfer süreci bekliyor. Transfer dönemine gelmeden bu sezonu değerlendirecek yazılara startı veriyorum. Sizde katılmadığınız yönleri alta yorum olarak yazıp destek olabilirsiniz. Önce 2013-2014 sezonunun altın 11'i ! 

Kaleci: 1) Onur Recep Kıvrak (Trabzonspor)


Sezon başında Tolga'nın Beşiktaş'a gitmesiyle 1.kaleci olan Onur, kendisine güvenenleri mahcup etmedi. En az 6-7 maçta takımını tek başına kurtaran başarılı eldiven, uzun süre Avni Aker'de gol yememe serisi tutturdu. Nihayetinde Milli Takım kalesini de Volkan'dan devraldı.

Lig performansı : 32 maç / yediği gol 38
Toplam performans : 46 maç / yediği gol 51

Sağ Bek: 12) Cicero Joao de Cezare Cicinho (Sivasspor)


Kariyerinde Real Madrid, Roma gibi devler, onlarca Dünya Kupası,Konfederasyon Kupası,Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi maçı bulunan Cicinho sezon başında Sivasspor'a imza attığında hepimiz şaşırmıştık. Ne kadar kariyeri serbest düşüşte olsa da o Cicinho idi. Milli formayı 17 kez giyip 1 de gol kaydeden 33 yaşındaki isim beklentileri fazlasıyla karşıladı, Carlos ile birlikte yeniden doğup ligi asist kralı olarak tamamladı.

Lig performansı: 31 maç / 1 gol 15 asist
Toplam performans: 37 maç / 2 gol 16 asist

Sol Bek: 88) Caner Erkin (Fenerbahçe)


Orjini sol açık, belki forvet arkası olmasına rağmen kendisini 17 yaşından beri tanıyan Ersun hocasının verdiği sol bek görevini muazzam yerine getirdi. Avrupa'da bile marka oldu. Kariyerinde 10 asisti olan 26 yaşındaki yıldız, tek başına bu sezon 14 asist yaptı. Herhalde sezonun en iyisi olduğunu herkes kabul edecektir.

Lig performansı : 30 maç / 3 gol 14 asist
Toplam performans : 33 maç / 3 gol 14 asist

Stoper: 25) Larrys Destin Mabiala (Karabükspor)


Alt yapı eğitimini Fransızların ünlü kulübü PSG'de alan Mabiala, burada 3 sezonda 8 maça çıktıktan sonra Nice tecrübesi yaşayıp 2012'de geldiği Karabük'te bu sezon formuyla zirve yaptı. Karabükspor -3 büyükler hariç- ligin en az gol yiyen takım olurken yıldızlaşan Mabiala'nın biten kontratı büyük takımların iştahını kabartacak görünüyor. 

Lig performansı : 30 maç / 1 gol 3 asist
Toplam performans : 32 maç / 1 gol 3 asist

Stoper: 22) Bruno Eduardo Regufe Alves (Fenerbahçe)


Sezon başında Zenit'ten transfer edilen 32 yaşındaki Portekizli yıldız, sert,sıkı müdahaleleri, oyun konsantrasyonuyla fark yarattı. Yanında oynayan Egemen,Bekir,Kadlec değişse de o hepsiyle uyum içinde görüntü verdi. Attığı gollerle de takımına hayat vermeyi ihmal etmedi.

Lig performansı: 25 maç / 2 gol 1 asist
Toplam performans: 30 maç / 2 gol 1 asist

Orta saha: 8) Veli Kavlak (Beşiktaş)


2010'da transfer olduğu Beşiktaş'ta performansını adım adım yükselten Veli Kavlak, bu sezon skora da katkı verince iyice parladı. Takımı attığı şutların devamında bile bir çok gol buldu. Ligin en underrated futbolcularından biri olan Türk asıllı Avusturyalı emekçi futbolcuya hakkını biz vermek istiyoruz. Devam et Veli !

Lig performansı: 29 maç / 3 gol 4 asist
Toplam performans: 31 maç / 3 gol 4 asist


Orta saha: 5) Mehmet Topal (Fenerbahçe)


Futbolunun en olgun dönemini Sarı-Lacivertli forma altında geçiren Mehmet Topal, Boğaz'ın karşı yakasını da performansıyla pişman ettiriyor. Kritik zamanlarda attığı gollerle de öne çıkan Mehmet, kesiciliği,çalışkanlığı ve çaldığı toplarla şampiyonluğun gizli mimarlarından oldu.

Lig performansı: 27 maç / 3 gol 1 asist
Toplam performans: 31 maç / 3 gol 1 asist

Orta saha: 29) Olcan Adın (Trabzonspor)


Fenerbahçe'nin alt yapısından yetiştirdiği Olcan, Karşıyaka,Gaziantepspor derken bu sezon tam anlamıyla zirve yaptı. Attığı gollerin yanında asistleriyle de göz doldurdu. Yıldız futbolcunun gollerden sonra sevinmemesi dikkat çekti. Trabzonspor yazın onu elinde tutmakta çok zorlanacak.

Lig performansı: 33 maç / 10 gol 9 asist
Toplam performans: 48 maç / 15 gol 15 asist

Orta saha: 10) Wesley Sneijder (Galatasaray)


Galatasaray ne zaman sıkışsa sahneye o çıktı. Sneijder'in gol attığı 16 maçın 15'ini Sarı Kırmızılılar kazanırken, sadece 1'i berabere bitti. Zirve yapan formunu Dünya Kupasında da sürdürürse yeni sezonda takımda kalması sürpriz olur. Zira Hollandalı son transferini yapmak isteyecektir.

Lig performansı: 28 maç / 12 gol 7 asist
Toplam performans: 42 maç / 17 gol 9 asist

Forvet: 7) Moussa Sow (Fenerbahçe)


Sezonu 15 golle tamamlayıp takımının en çok gol atan futbolcusu olan Sow, sadece bununla kalmayıp takımın en özverili isimlerinden biri de oldu. 2,5 yıldır yer aldığı Sarı Lacivertlilerde en iyi sezonunu geçiren Senegalli karmaya girmeyi hak etti.

Lig performansı: 30 maç / 15 gol 7 asist
Toplam performans: 35 maç / 16 gol 8 asist

Forvet: 92) Aatıf Chahechouche (Sivasspor)


Roberto Carlos yönetiminde ligi 5.bitirip Avrupa Liginde oynamayı hak kazanan Sivasspor'un yıldızı şüphesiz Aatıf'tı. 28 yaşındaki Fransız, attığı 17 golle Sivas'a ilk gol krallığını kazandırırken kariyerine de altın bir sayfa ekledi.

Lig performansı: 34 maç / 17 gol 10 asist
Toplam performans: 40 maç / 17 gol 13 asist

Teknik Direktör: Ersun Yanal (Fenerbahçe)


Sezon başı Torku Konyaspor'a 2-0'dan 3-2 kaybettikten sonra "Biz şampiyon olacağız, diğer takımlar sıralamayı belirlesin" dediğinde birçoklarının güldüğü Ersun Yanal, o takımı hem de Nisan'dan şampiyon yaptı. En son 70'lerde ulaşılan bu başarıyı kazandı. En çok gol atan, en çok pozisyona giren, en çok şut atan, en isabetli şut atan, en çok topa hakim olan takım gibi bir çok başarının sahibi olan Ersun Yanal tartışmasız sezonun en iyisi oldu.

Lig performansı: 34 maç / 23 galibiyet, 5 beraberlik, 6 yenilgi
Toplam performans: 40 maç / 24 galibiyet, 6 beraberlik, 10 yenilgi

2 yorum: