Bu Blogda Ara

Translate

14 Mayıs 2017 Pazar

Fenerbahçe'nin transfer rotası


Sezonu lig ve Avrupa performansıyla hayal kırıklığı içinde kapatan Fenerbahçe'yi sıcak bir yaz transfer dönemi bekliyor. Kulübün FFP denetiminde olduğu bilinen bir gerçek. Ama yönetim eğer artık başarı istiyorsa gerekli adımlar uygun bütçeler dahilinde atmalı. Gelin olası hamlelere beraber bakalım.

Sarı Lacivertlilerin kalede Volkan Demirel ile devam edeceğini düşünüyorum. 3.kaleci olarak Ertuğrul var. 2.kaleci pozisyonunda en erken Kasım ayında sahalara dönecek Fabiano'ya teşekkür edilip yeni bir kaleci transfer edilmeli. Yeni gelecek kalecinin Volkan Demirel'i zorlayacak bir kaleci olması lazım. Bursasporlu Harun son zamanlarda düşen formuna rağmen kalede 1 numaralı aday.

Savunmaya geldiğimizde öncelikle beklerde ne yapılacağı merak konusu. Şener'in üzerine transfer edilen van der Wiel'den beklenen katkı alınamadı. Sezon sonunda yolların ayrılması beklenen Hollandalı'nın yerine 1 sağ bek alınacak. Manchester City'nin serbest kalacak Arjantinli sağ beki Zabaleta alınabilir.  Sol bekte İsmail Köybaşı'nın alternatifi Hasan Ali'nin kontratı bitiyor. Son gelen haberlere göre Hasan Ali'nin sözleşmesi uzatılıyor. FFP ve diğer ihtiyaçların daha gerekli olduğunu düşününce mantıklı geliyor. Stoper bölgesinde Kjaer'in uygun bonservisle gönderilmesi gündemde. Bence Fenerbahçe'nin buraya transfer yapmasına gerek yok. Yeni sezonda orta sahada oynaması zor olan Mehmet Topal, Skrtel ile birlikte stoper oynayabilir. Topal bildiğiniz gibi Milli Takımında stoperi. Ayrıca Eskişehirspor'da kiralık oynayan Hakan Çinemre de bu sezon stoper rotasyonuna girecektir. Skrtel-Mehmet Topal-Neustadter-Hakan Çinemre-Yiğithan beşlisi Türkiye Ligi,Avrupa Ligi ve Türkiye Kupasına hayli hayli yetecektir.

Orta saha ikilisine Souza'nın yanına Trabzonspor'dan Mehmet Ekici katılıyor. Tam bir 8 numara olan Mehmet Ekici'den beklenti büyük. Ofansif anlamda fark yaratacağına eminim. Alternatif olarak da Alper Potuk-Ozan-Salih üçlüsü var. Sol açıkta mutlaka bir transferin yapılacağını düşünüyorum. Shakhtar'lı Taison gündemde. Stoch veya Aatıf'tan biriyle yolların ayrılması gerekecek. Stoch kalmaya daha yakın görünüyor. Sağ açıkta Lens'in durumu muamma. Kalması gerektiğini düşünüyorum. Eğer ayrılırsa Volkan Şen'in üzerine bir de sağ açık alınmalı. 10 numara ihtiyacını zaten artık söylemiyorum. İyi bir yaratıcı forvet arkası artık takıma katılmalı. Milanlı Sosa veya Honda, Lyonlu Valbuena düşünülebilir.

Fenerbahçe'nin 2 forvet aradığı söyleniyor. Demek kadroda bulunan 4 forvetten (van Persie,Sow,Emenike,Fernandao) 3'üyle yollar ayrılacak. Bence 1 forvet + takımın en golcüsü Sow tekrar kiralık alınıp van Persie ve Emenike'ye teşekkür edilmeli. Forvete İnter'li Gabigol kiralık veya Alanyasporlu Vagner Love olabilir.

Sözleşmesi biten kiralık Karaveiev ile yollar ayrılacak görünüyor. Potansiyeli yüksek gençler Ramazan Civelek ve Beykan'ın Uygar ile kiralanacağını düşünüyorum.

Toparlarsak,

Gelecekler, Kaleci,sağ bek,Mehmet Ekici,sol açık,Lens(sağ açık),10 numara,Sow,forvet
Gitmesi gerekenler, Fabiano,van der Wiel,Kjaer,Aatıf,Karaveiev,Emenike,van Persie,Uygar-Ramazan-Beykan (kiralık)

Transferi kesinlenleşen Mehmet Ekici dışında, 7 transfer yapılmalı. 4 ile 7 arasında da oyuncuyla yollar ayrılıp, 3 isim kiraya verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Hem gidenlerde hem gelenlerde Fenerbahçe taraftarı için çok sıcak bir yaz transfer dönemi olacak. Yazının başında da belirttiğim gibi Fenerbahçe yönetimi 4.yıldızı takmak istiyorsa dengeli ve doğru hamleler yapmalı.

1 yorum:

  1. Yazılarınıza devam etmeyi düşünmüyor musunuz Özgün Bey ?

    YanıtlaSil