Bu Blogda Ara

Translate

4 Eylül 2016 Pazar

Özgün Önder Doğan İle Çok Özel



24 Saat Futbol ailesinden Efe Kurhan sizler için özel röportajlarına devam ediyor. Efe Kurhan'ın bugünkü konuğu ise Özgün Önder Doğan.

Efe Kurhan: Merhaba; öncelikle röportaj isteğimizi kabul ettiğiniz için teşekkürler. Sizi tanımak isteriz Bize kısaca kendinizden bahseder misiniz?
 
Özgün Önder Doğan: Rica ederim. Öncelikle @24SaatFutbolcom okuyucularına selamlar. İsmim Özgün Önder Doğan. 27 yaşındayım. İstanbul’da özel bir şirkette çalışıyorum. 2010’dan beri başta twitter olmak üzere pek çok sosyal mecrada spor hakkındaki görüşlerimi yazıyorum. Kendime ait Koşmayan Adam isimli bir futbol blogum var (son zamanlarda eskisi kadar giremesem de) Daha önce bazı sitelerde yazarlık yaptım. Ayrıca çeşitli radyo kanallarında da canlı yayın deneyimlerim oldu. Beni takip etmek isteyen arkadaşlar twitter.com/OzgunOnderDogan hesabından takip edebilir.



Efe Kurhan: Fenerbahçe'nin yeni sezon değerlendirmesini ve Pereira ile yola devam edilmesini nasıl buluyorsunuz? Vitor Pereira ile yolların ayrıldığı iddiaları var.
 
Özgün Önder Doğan: Fenerbahçe geçtiğimiz sezon 70 M € harcadı ve tarihinin en pahalı kadrosunu kurdu. Taraftar heyecanlandı, yaklaşık 38 bin kombine satıldı. Sponsorlukları söylemiyorum. Buna rağmen sezon kupasız tamamlandı. Fenerbahçe gibi kulüplerde 2.’lik başarısızlıktır. Aziz Yıldırım yoğun kamuoyu tepkisine rağmen ilk kez 2.bir hocayla yola devam etti. Bunun dışında takım Caner,Nani,Alves gibi temel taşlarını kaybetti. Defansif olarak gerekli takviyeler yapılsa bile hücumda adımlar atılamadı. Salih’in performansı sezonluk soru işareti, Stoch etkisiz, bir Emenike ile de bu iş olmaz. Yani Fenerbahçe sezona böyle büyük sorunlarla giriyor. Öteki soruya gelirsek, bir kısım spor medyası ligi tanıyan Pereira ile devam kararının doğru olduğuna inanıyorum. Ben bu görüşe kesinlikle katılmıyorum. 3-5-2 gibi fantezilere girip, hazır olmayan Monaco’ya elenen bir hocayla yola devam edilme kararını doğru bulmuyorum. A klas bir takımla 0 çeken Pereira, geçen seneye göre B klas bir takımla da 0 çekecektir. Fenerbahçe’de kurtuluş Pereira’nın gönderilmesi, RvP’nın kazanılması ve tabiki bir 10 numara transferi olarak görülüyor.
 
Efe Kurhan: Emenike biliyosunuz ki çok konuşuluyor ve eleştiriliyor. Bir kısım Emenike forma olayı nedeniyle gönderilsin diyor bir diğer kısım ise kalması taraftarı. Sizin Emenike hakkında düşünceleriniz nelerdir ?

Özgün Önder Doğan: Açıkçası Emenike’nin felaket 2014/15 sezonu performansından sonra bende gitmesi gerektiğini düşünenlerdendim. Özellikle Galatasaray kaptanı Selçuk İnan’ın yaptığı gibi formayı çıkarması affedilecek gibi değildi. O yüzden 1 yıllık ara gerekliydi. Gitti, 2 kulüp gördü,geldi. Sezon başından bu yana Nijeryalı, Fenerbahçe’nin değerini anlamış gibi görünüyor. Sonuçta 13 M € verilmiş bir adam Emenike. Neden böyle bir değeri kullanmayasın. Ki Fenerbahçe’nin geçtiğimiz yıl patlayıcılığı olan,hızlı,güçlü,vurup geçebilen bir forvet büyük eksikliğiydi. Emenike’yi van Persie ile çok merak ediyorum. Bence başarılı olacaktır. Yeter ki aklını 2013/14 sezonu gibi sadece yeşil sahaya versin.

 Efe Kurhan: Galatasaray'a geçelim. Büyüyen bir Sneijder krizi , kadroya halen yeterli takviye yapılmaması Galatasaray'ın bu sezonki performansı hakkında ne düşünüyorsunuz ?
 
Özgün Önder Doğan: Galatasaray’ın başkanı Dursun Özbek’in maşallah kriz üretmekte üstüne yok. Geçen sene 3 kupalı takımın hocası Hamza Hamzaoğlu’nu sudan bir sebeple kovdu. Takım sezonu 5 hocayla bitirdi. Bu sezona da başta Sneijder olmak üzere takımın yıldızlarına verilen astronomik cezalarla giriş yapıldı. Sorarım size, şimdi Sneijder,Sulçuk,Muslera veya bir başka oyuncu bundan sonra nasıl itiraz edecek,nasıl takımı sahiplenecek ? Bu saçma sapan cezanın (uygulanmasa da) etkilerini sezon içerisinde göreceğiz.. Transfer noktasına gelirsek, Galatasaray aslında fena transferler yapmadı. Ama Dursun bey yönetimi öyle bonservisler ödedi ki hem topçuların üzerine baskı verdi, hem de transferleri tartışılır hale getirdi. Serdar Aziz 4,5 M €+3 futbolcu, Eren Derdiyok 4 M € eder mi Allah aşkına ? Veya Serdar 2 M €, Eren 2,15 M € garanti ücret alacak futbol mu oynadılar ? Sarı Kırmızılıları mali yönden sıkıntılı günler bekliyor gibi görünüyor. Ama yine de yönetsel hatalar yapılmadığı sürece Avrupa oynamayacak bir Galatasaray’ın Beşiktaş ve Fenerbahçe’yi zorlayacağını düşünüyorum.

 Efe Kurhan: Son şampiyon Beşiktaş transferde biraz hızlandı diyebiliriz. Yeni transferler hakkında yorumlarınız nedir? (Doğru transferler mi, doğru yere mi , ücretler vs.)

Özgün Önder Doğan: Aslında Beşiktaş diğer 2 büyüğe göre transferde ağır kaldı bana göre. Hala stoper,forvet eksikleri var, AMC olarak Sosa noldu, yerine Oğuzhan mı oynayacak transfer mi gelecek belirsiz. Ama onlarında diğerlerine göre bir avantajı var; kemikleşmiş kadroları. Gelen oyuncuları değerlendirirsek Gökhan Gönül ve Adriano nokta transferler. Lakin Gönül’ün sakatlık, Adriano’nun maç oynama sıklığının olmaması sorun yaratabilir. Her iki oyuncunun da 31 yaş üstü olduğunu söyleyeyim. 3 kulvar için yedekleri Beck ve Tosic’e de görev düşecektir. Fabri transferini birçokları gibi bende anlamadım. 1 sezondur oynamayan bir kaleciyi neye göre transfer edildi ? Hem de elinde Tolga-Boyko varken. Enteresan. Rakamsal olarak da Fabri-Adriano tolore edilebilir lakin imza parasıyla Gökhan Gönül’e verilen 2,5 M €’luk garanti ücreti (imza parası+menajer komisyonu dahil) yaşıyla birlikte düşündüğümüzde fazla buluyorum. Karşılığını verecek mi göreceğiz. Transfer süresi azalırken, Beşiktaş’ın 2-3 transfer daha yapmasını bekliyorum.

Efe Kurhan: Peki Beşiktaş Mario Gomez'in yerini doldurabilir mi ?
 
Özgün Önder Doğan: Şimdi bizim Türk kulüplerinde –isim farketmez- bir hastalık var. X giderse gitsin, yeri mutlaka dolar lafı. Açın bakın geçmişe, Alex’in yerini Diego doldurdu mu ? Hagi’nin yerini Felipe ? Veya Sergen’in yerini Ricardinho ?  Bu sözler taraftarı aldatmaktan ibaret geliyor bana. He peki hiç mi yeri dolmuyor, tabiki oluyor. Mesela Beşiktaş geçen sene Demba Ba’yı sattıktan sonra –ki inanılmaz katkı vermişti- daha da çok katkı veren Gomez’i buldu getirdi. Çok iyi bir fırsat transferiydi. Takımı şampiyon yapan 3 isimden biri Alman stardı. Peki şimdi ne olacak, Gomez gitti, Sosa sezon başlayacak takımla idman yapıyor, fakat bu şekilde verim alma şansın yok. Ayrılma ihtimali yüksek. Adamın aklı başka yerde. Benim görüşüm Beşiktaş Sosa’nın yerini kendi bünyesinden Oğuzhan ile doldurabilir. Ozi 24 yaşına girecek ve bence AMC sorumluluğu ona verilebilir. Asıl kritik nokta forvet. Elinde Cenk Tosun-Ömer Şişmanoğlu gibi 2 kaliteli forvet var (Pektemek’i saymıyorum) Bu isimler Türkiye Ligi ve Kupasını götürürler ama Şampiyonlar Ligi için ideal değiller. O yüzden Beşiktaş’ın forvet transferini dikkatli adım atarak bir an önce bitirmesi gerekiyor. Üstelik ortalık Almeida’larla kaynarken. Sosa değil de Gomez mesele bence.

Efe Kurhan: Yeni sezon için şampiyonluk değerlendirmeleriniz ve favoriniz kim ?
 
Özgün Önder Doğan: Favoriye gelmeden 3 doğal şampiyonluk adayını değerlendirelim. Beşiktaş şampiyon kadrosundan Gomez, Sosa(fiziken burda olsad , kafası burda değil),Gökhan Töre,İsmail Köybaşı,Alexis gibi 5 asını kaybetti. Yerlerini de yukarda belirttiğim gibi dolduramadılar, sezon başlamasına 2 hafta kalmışken hala eksikleri var. Fenerbahçe ligin en kaliteli kadrosuna sahip ama orda da Pereira krizi var. Yaptığı saçma sapan hamleler, deneme tahtasına çevirdiği camiada güvenini sıfırladı. RvP-10 numara konuları da belirsiz. Galatasaray son yaptığı transferlerle güçlendi. Ama Manchester United maçının 2.yarısı da gösterdi ki hayli kırılganlar. Yarışta olacaklar ama şampiyon olurlar mı soru işareti. Gelelim şampiyonluk favorisine. Birçok as oyunuclarını kaybetmelerine,yerlerini dolduramalarına rağmen hoca farkı,oyuncuların birbirini tanıması,camiadaki birlik sebebiyle 11 Temmuz öncesindeki kadar net olmasa da Beşiktaş hala şampiyonluğun en büyük favorisi olarak yeni sezona giriyor. Oransal olarak şampiyonluk durumunu Beşiktaş %45, Fenerbahçe %35, Galatasaray %20 olarak görüyorum.


http://www.24saatfutbol.com/haber/10595/ozgun-onder-dogan-ile-cok-ozel

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder