Bu Blogda Ara

Translate

19 Haziran 2016 Pazar

Fenerbahçe'nin 2016/2017 transfer rotası


Bu yazı kaleme alınırken Fenerbahçe'nin sezonu açmasına 1 hafta kalmasına rağmen henüz resmi transferi bulunmuyor. Buna karşın takımdan ayrılan futbolcu sayısı 12 (Fabiano,Alves,Kadlec,Ba,Markovic,Caner,Gökhan Gönül,Mehmet Topuz,Serdar Kesimal,Meireles,Holmen,Gökay). Bu da kadroda ister istemez bir zaafiyete yol açmış durumda. 


Twitter'ın karakter sınırına takılan transfer meselesini Google'ın izin verdiği ölçüde bu yazıda değerlendireceğiz. İç transferde 12 futbolcusuyla yollarını ayıran Sarı Lacivertliler, sadece Mehmet Topal,Uygar ve Ramazan'ın kontratını 4 yıllık uzattı. Kadroda kiralıktan dönen Hakan Çinemre,Berkaycan,Emenike,Stoch ve Salih'i de eklediğimizde hali hazırda 20 futbolcu bulunuyor. Şimdi duruma mevki mevki bakalım.

Kalede elde sakat Volkan dışında Ertuğrul ve genç Erten var. Volkan'ın sakatlığı nedeniyle sezon başı kampını kaçıracak olması işleri değiştirebilir. Normalde Ertuğrul'a güvenilse de zorluk derecesi yüksek Şampiyonlar Ligi maçları düşünüldüğünde -bence bu 3'lü yetse de- alternatif bir kaleci alınabilir.

Sağ bek ve sol bek mevkilerine 1'er transfer yapılması şart görünüyor. Sağ bek'te Arbeloa ve Montoya, sol bek'te Coentrao listede olan isimler. 4 futbolcunun gönderildiği stoper bölgesinde Fenerbahçe'nin elinde sadece Kjaer ve Ümit Milli Hakan Çinemre var (Berkaycan Fenerbahçe seviyesinde maalesef değil) Mehmet Topal'ın da zaman zaman buraya kaydırıldığını düşünürsek, 1'i yedek kalmayı sorun etmeyecek toplam 2 stoper alınmalı. Gündemdeki isimler Skrtel ve Maicon. Kişisel fikrim bu ikiliden birinin alıp yanlarına -Ba'nın sakatlanmayanı- bir kiralık futbolcu daha alınması.

Orta saha Fenerbahçe'nin en avantajlı olduğu bölge olarak duruyor. Mehmet Topal,Souza,Ozan Tufan,Uygar rotasyonuna kiralıktan dönen Salih Uçan da eklendi. DMC-MC'si Avrupa çapında Sarı Lacivertlilerin. Solda Alper Potuk-Stoch, sağda Nani-Volkan Şen-Ramazan'ın bulunduğu kanatlara, Sivasspor'dan Aatıf ile söz kesilmiş durumda. Faslı oyuncu sol kanatta oynayabiliyor. Orta sahada en büyük eksik ofansif orta sahada. Burada bulunan Diego 2 senedir bekleneni veremedi. Yönetim bu kez orayı hayal kırıklığı yaratan Brezilyalı'ya emanet etmeyecektir. Salih'in de zaman zaman oynayacağı bölgeye 1 transfer yapılacak. Buraya da 1.aday Ben Arfa görünüyor.

Son olarak forvete geçelim. Sezon boyu van Persie-Fernandao ikilisi arasında kalan bölgeye bu sene Emenike taze kuvvet olarak eklendi. Bu üçlü üç kulvarı götürmek için yeterli olacaktır.

Fenerbahçe'nin Nani,Emenike gibi oyuncularına ekstra teklif gelmediği müddetçe 1 sağ bek, 1 sol bek, 2 stoper, Aatıf ve 1 AMC'e ihtiyacı var. Berkaycan'ın tekrar kiralanacağını düşünürsek 25 kişilik kadro -FFP şartlarında- üç kulvar için yeterli olacaktır. Yeter ki hoca tercihleri,kısır çekişmeler sezonun önüne geçmesin, doğru bir taktik diziliş belirlensin. Bakalım Fenerbahçe yönetimi bu isimlerin kaç tanesini transfer edecek ve daha önemlisi ne zamana kadar gerçekleştirecek.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder